Αποφασίζει για το ύστατο χαίρε στη Ζέτα το Υπουργικό-Φτάνει το απόγευμα η σορός

Βυθισμένη στο πένθος είναι από το βράδυ της Δευτέρας η Κύπρος, μετά τον αδόκητο χαμό της Ζέτας Αιμιλιανίδου, η οποία χωρίς καμία υπερβολή, μπορεί να χαρακτηριστεί ως η υπουργός Εργασίας κοινής αποδοχής της τελευταίας εννιαετίας. Η Ζέτα Αιμιλιανίδου, αφήνει πίσω της ένα εξαιρετικά σημαντικό και πολυκύμαντο έργο για το οποίο η πολιτεία την ευγνωμονεί.  

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένονται και οι σημερινές σημαντικές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα αφορούν τις λεπτομέρειες του ύστατου χαίρε που θα τις απευθύνει ο κυπριακός ελληνισμός. Το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται σε βαρύ κλίμα και αναμένεται να κλειδώσει τις λεπτομέρειες της κηδείας της η οποία θα τελεστή στη Λευκωσία δημοσία δαπάνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ακούραστη, μάχιμη, δίκαιη… Πώς έγραψε ιστορία για ανθρώπους και όχι για αριθμούς

Χθες ο Νίκος Αναστασιάδης επικοινώνησε με μέλη της οικογένειας της Ζέτας Αιμιλιανίδου στα οποία  μετέφερε τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της φίλης, Υπουργού και συνεργάτιδας του. Μάλιστα αποφάσισε όπως αναστείλει όλες τις δημόσιες δραστηριότητές του μέχρι την ημέρα της κηδείας, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο θα λάβει αποφάσεις σχετικά και με τις τιμές που θα αποδώσει το κράτος στην εκλιπούσα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε οδηγίες οι σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο και  στα Υπουργεία να κυματίζουν μεσίστιες. Η σορός της Ζέτα Αιμιλιανίδου αναμένεται να φτάσει σήμερα στην Κύπρο από την Αθήνα, μαζί με τα μέλη της οικογένειάς της που ήταν μαζί της στην ελλαδική πρωτεύουσα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι άνθρωποι δίπλα από τη Ζέτα… «Στις 4 το πρωί ακόμα ήταν ζεστό το γραφείο της»

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία υπηρέτησε τα Υπουργικά Συμβούλια του Νίκου Αναστασιάδη από το 2013 αποτέλεσε μαζι με τον Κώστα Καδή το μακροβιότερο μέλος, γεγονός που επιβεβαιώνει, όχι μόνο την προσπωική εμπιστοσύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά την αποτελεσματικότητα της στη διαχείρηση του δύσκολου χαρτοφυλακίου της. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Στη Γενεύη ο ΓΔ του ΥΠΕΞ για έκθεση Κύπρου για Ανθρώπινα Δικαιώματα
Εμβάθυνση συνεργασίας με το Ουζμπεκιστάν επιδιώκει η Κύπρος
Δεν θα κάθεται μέσα σε ψωμάκι χοτ ντοκ το σκυλάκι στο λογότυπο του Ανδρόνικου Ζερβίδη
Οι προκλήσεις του κανονισμού για πράσινη γραμμή συζητήθηκαν σε εκδήλωση στο Λήδρα Πάλας
Αζέροι βουλευτές φαίνεται να τάσσονται υπέρ της αναγνώρισης του ψευδοκράτους
«Εξαιρετικά σαφές» το μήνυμα της ΕΕ προς την Τουρκία-Θεμελιώδες στοιχείο η πρόοδος στο Κυπριακό
Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο
Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις Φον ντερ Λάιεν για στήριξη σε Λίβανο
Διπλή επίθεση σε Ευαγγελίδη και Πάρτο από ΑΚΕΛ-Κάνει λόγο για κρυφτό και ανεπαρκή διαχείριση
Τα κατεχόμενα επισκέφθηκε ο Τούρκος ΥΠΑΜ και μίλησε για... διεθνές δίκαιο