Αποκαρδιωμένος ο Πετρίδης-Τα άγρυπνα βράδια της πανδημίας, οι έγνοιες και το άγχος της Ζέτας

Αποκαρδιωμένος για τον θάνατο μιας Κυρίας με Κ κεφαλαίο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος συνεργάστηκε με τη Ζέτα Αιμιλιανίδου για σχεδόν δέκα χρόνια.  

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κ. Πετριδης, σημείωσε πως «δεν ξημέρωσε μια όμορφη μέρα. Είμαστε όλοι αποκαρδιωμένοι είμαστε από την απώλεια αυτής της Κυρίας με Κ κεφαλαίο».

Ερωτηθείς τι κρατά από τη Ζέτα Αιμιλιανίδου, σημείωσε πως, «εγώ κρατάω ότι ήμασταν σχεδόν δέκα χρόνια συνεργάτες και μάλιστα σε δύσκολα χαρτοφυλάκια. Σε χαρτοφυλάκια που έπρεπε να μείνουμε άγρυπνοι να εργαστούμε. Ειδικά στην πανδημία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ακούραστη, μάχιμη, δίκαιη… Πώς έγραψε ιστορία για ανθρώπους και όχι για αριθμούς

«Κάποτε μιλούσαμε», συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών, «όταν υπήρχαν συζητήσεις για ανασχηματισμό και μου έλεγε και να μου προσφέρουν οτιδήποτε άλλο δεν θα αλλάξω αυτό το χαρτοφυλάκιο ποτέ γιατί θέλω να βοηθώ τον κόσμο. Υπάρχει μια εσωτερική υφή σε αυτό που κάνω που μου δίνει μια εσωτερική ευχαρίστηση, ανεξάρτητα από τις έγνοιες και το άγχος».

Μετά από δέκα χρόνια είχε εξουθενωθεί. «Μου έλεγε για την εγγονή της και πως μετά από δέκα χρόνια θα απολάμβανε τα χρόνια που της είχαν απομείνει. Και έρχεται αυτή η στιγμή που είναι αποκαρδιωτική», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τη σχέση του με την Ζέτα Αιμιλιανίδου, σημείωσε πως, «είχαμε μια σχέση πειθούς. Καθόμασταν τα βρίσκαμε. Δεν ήταν σχέση διαφωνίας. Πάντα προσπαθούσαμε να βρούμε την σωστή τομή. Ένα χαρακτηριστικό της Ζέτας ήταν ότι δεν ήταν πολιτικός. Η Ζέτα ήταν τεχνοκράτης. Δεν την ενδιέφερε να επιδείξει το έργο. Έμενε άγρυπνη και έκανε τεχνοκρατική δουλειά και επεξεργαζόταν μέχρι και τον τελευταίο αριθμό».

Αναφερόμενος στην περίοδο των lockdown ο κ Πετρίδης εκτίμησε, πως, «αν δεν ήταν η Ζέτα να αφιερωθεί, τα πράγματα δεν θα ήταν τόσο απλά. Ξέρετε τι σημαίνει να πρέπει μέσα σε λίγες ώρες να καταρτίσεις ολόκληρα σχέδια για να αποζημιώσεις 400 χιλιάδες άτομα χωρίς καν αίτηση, χωρίς οτιδήποτε άλλο και να έρχεται αυτόματα στον λογαριασμό του άλλου αποζημίωση».

Και πρόσθεσε: «Ακόμα και για τις επιχειρήσεις που δεν ήταν δουλειά δική της, μου είπε θα αναλάβω εγώ. Και το έκανε γιατί εμείς δεν είχαμε τους μηχανισμούς. Ήταν πάνω από τη δουλειά και καθοδηγούσε τα πάντα γιατί πίστευε αυτό το πράγμα.

«Μα το ΕΕΕ δεν ήρθε ουρανοκατέβατο», διερωτήθηκε. «Εγώ θυμούμαι από τον καιρό που ήμουν υφυπουργός που κάναμε ατέρμονες συζητήσεις. Ερχόταν και μας έλεγε πως διάβασα τα πάντα. Διάβασα τι κάνουν άλλες χώρες και αν το κάνουμε θα είμαστε πρωτοπόροι. Και δεν είναι τυχαίο που η Κύπρος θεωρείται πρωτοπόρος στην ΕΕ με το ΕΕΕ.

«Ξέρετε τι σημαίνει», πρόσθεσε ο κ. Πετρίδης, «να έχετε όλη την κοινωνία, όλους τους ευάλωτους. Προσπαθούσε να απαντά προσωπικά πολλές φορές. Ναι είχε αυτό το πράγμα. Μου έλεγε πως η ικανοποίηση που νιώθω είναι αυτή. Ανάλωνε πάρα πολλή χρόνο ακόμα και ξάγρυπνη για προσωπικά ζητήματα. Ήταν άνθρωπος χωρίς οποιεσδήποτε πολιτικές σκοπιμότητες ή οτιδήποτε άλλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι διαφορές ΚΚΕ-ΑΚΕΛ και η δράση της Κουμμουνιστικής Πρωτοβουλίας
Μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας ζητά ο «υπεξ»
Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η συνολική διευθέτηση του Κυπριακού
Επανεξελέγη Πρόεδρος της APPG για την Κύπρο η Κάρολαϊν Νόουκς
Ίδρυση Γραφείου διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στην Κύπρο στηρίζει η ΕΕ
Επιστράτευσε και το Instagram ο ΔΗΣΥ για αντεπίθεση-«Στην προπαγάνδα του ΕΛΑΜ απαντάμε με αλήθειες»
Θερμή υποδοχή Πρώτης Κυρίας Κύπρου στην Πρώτη Κυρία Εσθονίας
Ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και προώθηση έργων αποφάσισαν Παπαναστασίου-Κοέν