Το άγνωστο περιστατικό ανάμεσα σε Χάρη, Ζέτα και Μητσόπουλο-«Έμεινε κυρία μέχρι τέλους»

Για μία γυναίκα που έκανε αισθητή την παρουσία της, χωρίς να επιστρατεύει τις δημόσιες παρεμβάσεις, έκανε λόγο ο Χάρης Γεωργιάδης, κληθείς να αναφερθεί στην Ζέτα Αιμιλιανίδου, τονίζοντας πως ήταν κυρία μέχρι τέλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Βυθισμένη στο πένθος η Κύπρος για το χαμό της Ζέτας

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και πρώην υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στην εποχή που είχε παραδώσει το Υπουργείο Εργασίας στην Ζέτα Αιμιλιανίδου, χαρακτηρίζοντάς την ένα σοβαρό πρόσωπο. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που σημειώθηκε στα πρώτα χρόνια παρουσίας της Ζέτας Αιμιλιανίδου στο Υπουργικό.

«Θυμήθηκα ένα περιστατικό, με τον Τάσο Μητσόπουλο. Για πολύ καιρό όταν ήρθε στο Υπουργικό η Ζέτα, την προσφωνούσαμε κυρία Ζέτα, επειδή δεν νιώθαμε άνετα. Μέχρι που μία μέρα μας πέτυχε στη γωνιά και μας λέει “κάποια στιγμή αυτό το κυρία πρέπει να το κόψετε εσείς οι δύο”. Κόψαμε την προσφώνηση αλλά έμεινε κυρία μέχρι το τέλος. Ήταν κυρία μέχρι το τέλος».

Ο κ. Γεωργιάδης υπέδειξε πως η κα. Αιμιλιανίδου ήταν ένα μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, που έκανε αισθητή την παρουσία της. «Δεν είχε την ανάγκη να βγαίνει στα ΜΜΕ για να κάνει αισθητή την παρουσία της, αλλά εκεί που έπρεπε ήταν καίρια η παρέμβασή της».

Μάλιστα, ο Χάρης Γεωργιάδης είχε αναφέρει πως η Ζέτα Αιμιλιανίδου είχε τις διαφωνίες της, ακόμη και με τον Πρόεδρο. «Όταν είχε την άποψή της επέβαινε. Είχε τις διαφωνίες της και με τον Πρόεδρο. Ήταν αυστηρή αλλά δίκαια αυστηρή. Ήταν αυτή που διόρθωσε αδικίες. Αδικίες ήταν κάποιος που δεν είχε ανάγκη, αλλά να παίρνει επιδόματα που άλλοι συμπολίτες μας τα είχαν ανάγκη».

Αναφερόμενος στον επαγγελματισμό της, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ξεκαθάρισε πως η Ζέτα Αιμιλιανίδου έμαθε και ήξερε τα θέματά της καλύτερα από τους υπηρεσιακούς και τους συνεργάτες της και ήταν το άτομο που αναδιαμόρφωσε πλήρως την κοινωνική πολιτική.

Κλείνοντας, ο τέως υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην οικογένειά της εκλιπούσας, τονίζοντας πως «είναι μία αξιόλογη σπουδαία οικογένεια, συνδέομαι και σε προσωπικό οικογενειακό επίπεδο. Αδελφή του Ουράνιου Ιωαννίδη, που ήταν υπουργός Παιδείας στη διακυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη και του Δώρου Ιωαννίδη, μέχρι πρότινος πρόεδρος του Δηκηγορικού Συλλόγου, αδελφή της Μαίρης Κουτσελίνη, μητέρα του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ενός εξαιρετικού νομικού. Είναι απώλεια και εκφράζουμε συλλυπητήρια. Δικαιούνται όμως να αισθάνονται υπερήφανοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Δειτε Επισης

Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους Τορναρίτης και Προύντζος-Το όραμα τους για τον δήμο Λευκωσίας
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς