Την Τετάρτη στην Κύπρο η σορός της Ζέτας-Tην Παρασκευή θα τελεστεί η κηδεία

Θλίψη και οδύνη σκόρπισε ο θάνατος της Ζέτας Αιμιλιανίδου, με τη σορό της να αναμένεται να φθάσει αύριο Τετάρτη, από την Ελλάδα, που άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ της Δευτέρας.

Η σορός της Ζέτας Αιμιλιανίδου αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ η κηδεία θα τελεστεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 11:00. 

Ωστόσο, λεπτομέρειες για την κηδεία της υπουργού Εργασίας, θα ανακοινωθούν μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα. 

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ταξίδεψε στην Αθήνα για τις απαραίτητες διευθετήσεις, τόσο με το νοσηλευτήριο στο οποίο νοσηλευόταν η Ζέτα Αιμιλιανίδου, όσο και με την οικογένειά της, για μεταφορά της υπουργού στην Κύπρο. Τον υπουργό Υγείας, συνόδεψε στην Αθήνα, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη.

Παράλληλα, το πρωί της Τετάρτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, πρόκειται να προεδρεύσει συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για τις τιμές που θα αποδοθούν στην Υπουργό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε αναστολή όλων των δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και στην απόφαση όπως όλες οι σημαίες σε κυβερνητικά κτίρια, να κυματίζουν μεσίστιες, προχώρησε η Προεδρία της Δημοκρατίας, μετά το θάνατο της Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρεται ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης  επικοινώνησε σήμερα το πρωί με μέλη της οικογένειας της Ζέτας Αιμιλιανίδου στα οποία  μετέφερε τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της φίλης, Υπουργού και συνεργάτιδας του».

Σε ό,τι αφορά τα περαιτέρω, σημειώνει η ανακοίνωση, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να αναστείλει όλες τις δημόσιες δραστηριότητες του μέχρι και την ημέρα της κηδείας».

Επισημαίνει εξάλλου ότι «στην αυριανή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τις τιμές που θα αποδώσει το κράτος στην εκλιπούσα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδεικνύει πως, «έδωσε οδηγίες οι σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο και στα Υπουργεία να κυματίζουν από σήμερα μεσίστιες. Όλα όσα αφορούν την κηδεία της Υπουργού και τις σχετικές διευθετήσεις, θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ