Παρασκευή 30 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αναστέλλει τις δραστηριότητές του ο Πρόεδρος-Επικοινώνησε με οικείους της Ζέτας

  07/06/2022 10:15
Αναστέλλει τις δραστηριότητές του ο Πρόεδρος-Επικοινώνησε με οικείους της Ζέτας

Αναστέλλει τις δραστηριότητές του ο Πρόεδρος-Επικοινώνησε με οικείους της Ζέτας

  07/06/2022 10:15

Σε αναστολή όλων των δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και στην απόφαση όπως όλες οι σημαίες σε κυβερνητικά κτίρια, να κυματίζουν μεσίστιες, προχώρησε η Προεδρία της Δημοκρατίας, μετά το θάνατο της Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρεται ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης  επικοινώνησε σήμερα το πρωί με μέλη της οικογένειας της Ζέτας Αιμιλιανίδου στα οποία  μετέφερε τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της φίλης, Υπουργού και συνεργάτιδας του».

Σε ό,τι αφορά τα περαιτέρω, σημειώνει η ανακοίνωση, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να αναστείλει όλες τις δημόσιες δραστηριότητες του μέχρι και την ημέρα της κηδείας».

Επισημαίνει εξάλλου ότι «στην αυριανή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τις τιμές που θα αποδώσει το κράτος στην εκλιπούσα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδεικνύει πως, «έδωσε οδηγίες οι σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο και  στα Υπουργεία να κυματίζουν από σήμερα μεσίστιες. Όλα όσα αφορούν την κηδεία της Υπουργού και τις σχετικές διευθετήσεις, θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω».

Στην Αθήνα ο Χατζηπαντέλας

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, μετέβη ήδη στην Αθήνα, για να διευθετήσει τα διαδικαστικά, για τη μεταφορά της σορού της υπουργού Εργασίας.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο υπουργός Υγείας ταξίδεψε προς την Ελλάδα, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες διευθετήσεις, τόσο με το νοσηλευτήριο στο οποίο νοσηλευόταν η Ζέτα Αιμιλιανίδου, όσο και με την οικογένειά της, για μεταφορά της υπουργού στην Κύπρο.

Τον κ. Χατζηπαντέλα συνοδεύει η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ Χριστίνα Γιαννάκη.

Είπε εξάλλου πως «είναι μεγάλη η θλίψη και φτωχό το λεξιλόγιο για να την περιγράψουμε. Ήταν ένας εξαιρετικός επαγγελματίας, με καταγραμμένα τα αποτελέσματα του έργου της. Η Κύπρος από χθες το βράδυ είναι φτωχότερη. Ήταν πάνω από όλα ένας πολύ ωραίος άνθρωπος».

Ερωτηθείς για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Πελεκάνος υπέδειξε πως ήταν πολύ στενοί συνεργάτες για πέραν από εννέα έτη και είναι βαθύτατα θλιμμένος ο Πρόεδρος. «Θα λείψει από όλους μας η αγαπημένη μας Ζέτα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας