Το αντίο του Υπουργικού στη Ζέτα-«Η Κύπρος χάνει μια άξια γυναίκα και πολιτικό»

Θλίψη σκόρπισε σε όλη την Κύπρο η είδηση του θανάτου της υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου, η οποία εδώ και εβδομάδες έδινε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, έπειτα από ρήξη ανευρύσματος σε αρτηρία του εγκεφάλου, που υπέστη αργά το βράδυ της Κυριακής στις 15 Μαΐου. Την υπουργό αποχαιρέτησε σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Η Κύπρος αποχαιρετά τη Ζέτα

Η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, στο δικό της μήνυμα εξέφρασε οδύνη και απέραντη θλίψη. «Οδύνη και απέραντη θλίψη. Έφυγε η Ζέτα μας. Η απώλεια της συγκλονίζει. Χάσαμε μια σπουδαία γυναίκα, μια σπουδαία πολιτικό, έναν υπέροχο άνθρωπο. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους δικούς της».

Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, στην δική του ανάρτηση ανέφερε «Χάσαμε ένα σπουδαίο ποιοτικό άνθρωπο. Τεράστια απώλεια. Καλό παράδεισο αγαπημένη μου Ζέτα».

Το Υπουργείο Εξωτερικών, σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει «Η οικογένεια του Υπουργείου Εξωτερικών εκφράζει βαθύτατη θλίψη για την απώλεια της Υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου. Μιας ικανότατης γυναίκας που κόσμησε με τη δράση και προσφορά της τον πολιτικό και δημόσιο βίο. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και οικείους της».

Ο υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής, στο δικό του αποχαιρετιστήριο μήνυμα έγραψε «στο καλό αγαπημένη μας Ζέτα! Θα σε θυμόμαστε πάντοτε για την ανθρωπιά σου, τον δυναμισμό και την αποτελεσματικότητα σου».

Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ανέφερε «εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια της Ζέτας Αιμιλιανίδου, μιας υπουργού, που έδινε περιεχόμενο και ουσία σε κάθε πρωτοβουλία της. Δυσαναπλήρωτο το κενό μιας τόσο έντονης και φωτεινής προσωπικότητας. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της».

Ο υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, στο μήνυμά του για το θάνατο της υπουργού Εργασίας, ανέφερε «τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της φίλης Υπουργού  Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου. Η απώλεια της μεγάλη. Η Κύπρος χάνει μια σπουδαία γυναίκα και άξια πολιτικό».

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετέφερε το μήνυμα της Στέφης Δράκου. Είναι με βαθύτατη θλίψη που πληροφορήθηκα τον χαμό της αγαπημένης μας Ζέτας. Έφυγε από κοντά μας μια εξαίρετη Υπουργός, μια άξια μητέρα, μια γυναίκα πρότυπο. Συλλυπητήρια στην οικογένεια της. Αιωνία ας είναι η μνήμη της».

Ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, στο δικό του μήνυμα, έγραψε «Έφυγε η Ζέτα, η Κυρία της πολιτικής της Κύπρου. Δυναμική, η οποία έδινε πάντα μάχες για το κοινό καλό, με ανιδιοτέλεια, με μαγκιά, αθόρυβα, μακριά από λαϊκισμό. Η Κύπρος από σήμερα είναι κατά πολύ φτωχότερη. Αιωνία της η μνήμη. Αντίο αγαπημένη μας Ζέτα».

Ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, στο αποχαιρετιστήριό του μήνυμα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε «τι να πω. Δεν ξέρω. Είναι άδικο. Περάσαμε τόσα. Και σε λίγο θα ηρεμούσαμε. Σε ευχαριστώ Ζέτα. Τι να πω. Άδικο! Love u!».

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, σε ανάρτησή του ανέφερε «δεν υπάρχουν λόγια για την απώλεια μιας πραγματικά ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΥΡΙΑΣ. Εξαιρετική Υπουργός, Εξαιρετικός Συνάδελφος μα πάνω απ' όλα ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπημένη μας Ζέτα».

Ο υφυπουργός Καινοτομίας Κυριάκος Κόκκινος, στη δική του ανάρτηση του, έγραψε «αιωνία σου η μνήμη Αγαπημένη μας Ζέτα! Ήσουν και θα είσαι για πάντα η μεγάλη Κύρια με τον ξεκάθαρο λόγο, την έντιμη ψυχή, συνέπεια και ήθος! Μας αφήνεις μια τεράστια παρακαταθήκη αξιών και ανθρωπιάς! Είμαι περήφανος που σε είχα φίλη και συνεργάτιδα! Κάλο παράδεισο Αγαπημένη μας!»

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Γιάννης Τουμαζής, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απηύθυνε ένα λιτό αποχαιρετισμό στην υπουργό. «R.I.P. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια Αχιλλέα και Ήρα».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, στο δικό του μήνυμα, λίγο μετά την ανακοίνωση της Προεδρίας, έγραψε στο twitter «αιώνια η μνήμη της Ζέτας μας. Ένας ωραίος άνθρωπος δεν θα είναι πια αναμεσά μας. Ο Θεός ας αναπαύσει τη ψυχή της».

Από πλευράς του, ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Θεοδόσης Τσιόλας, στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε «αιωνία ας είναι η μνήμη σου αγαπητή μου Ζέτα. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια σου. Άξια, ακούραστη και αποτελεσματική Υπουργός. Ευαίσθητη, ανθρώπινη και συνάμα δυναμική προσωπικότητα. Θα μας λείψεις....Θα λείψεις στην Κύπρο μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

«Παιδάκι πήρε δώρο ένα παιχνίδι και έτρεχε στον κήπο… Ήταν χαρά και λύπη μαζί»
Γυρίζουν την πλάτη στα ορεινά, πάνε παραλία όσοι θα εκμεταλλευτούν τις εορτές του Πάσχα
Σε δύο μέτωπα οι έρευνες για την βουτιά θανάτου του 24χρονου στη Λεμεσό-Παραλήφθηκαν οι φάκελοι
Η θεσμική αντιπαράθεση, οι αναπόφευκτες πολιτικές αποφάσεις και οι μεταρρυθμίσεις στα σκαριά
Ένεση για τα κατεχόμενα χωριά η χαλάρωση κινήτρων για επανεγκατάσταση-Ικανοποίηση για τα μέτρα της Κυβέρνησης
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονης από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία
Έρευνα της Κομισιόν για Facebook και Instagram για τον έλεγχο δημοσιεύσεων ενόψει ευρωεκλογών
Ο Μπλίνκεν καλεί τη Χαμάς να αποδεχθεί την κατάπαυση του πυρός-«Όχι άλλες καθυστερήσεις»
«Ανεπίτρεπτη κλιμάκωση» χαρακτηρίζει ο ΓΓ του ΟΗΕ ενδεχόμενη επίθεση των Ισραηλινών στη Ράφα