Απορρίφθηκε η αίτηση της Ξένιας-Μένει στον Χρύση η έδρα της Λευκωσίας

Την απόφαση του όπως η έδρα της Λευκωσίας παραμείνει στον βουλευτή του ΔΗΚΟ, Χρύση Παντρελίδη, μετά την προσφυγή της Ξένας Κωνσταντίνου στο Εκλογοδικείο, με την οποία αμφισβήτησε την παραχώρηση της στο ΔΗΚΟ, εξέδωσε το Δικαστήριο.  

Η προσφυγή που κατατέθηκε τον Ιούλιο τυ 2021, στρεφόταν τόσο κατά του Εφόρου Εκλογών, όσο και κατά του κόμματος και του ιδιού του βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος. 

Με την αίτηση της η Ξένια Κωνσταντίνου αμφισβήτησε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την παραχώρηση της τελευταίας έδρας που έμενε αδιάθετη στην επαρχία Λευκωσίας, στο ΔΗΚΟ, με το αιτιολογικό ότι η νομοθεσία δεν προβλέπει στην 3η κατανομή των εδρών να παραχωρείται και δεύτερη έδρα στο ίδιο κόμμα, όπως έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Συνεπώς η Ξένια Κωνσταντίνου μέσω της προσφυγής της, η οποία καταχωρήθηκε από τα δικηγορικά γραφεία Ανδρέας Μ. Σοφοκλέους & ΣΙΑ ΔΕΠΕ, Μαρκίδη, Μαρκίδη & ΣΙΑ και Ανδρέας Κονναρής ΔΕΠΕ, ζήτσε όπως γίνει αναπληρωματική εκλογή για τη συγκεκριμένη έδρα.

Το Εκλογοδικείο αφού εξέτασε την αίτηση της Ξένιας Κωνσταντίνου, ανακοίνωσε σήμερα την αποφαση του να απορρίψει το αίτημα και συνεπώς, όπως η έδρα παραμείνει στον Χρύση Παντελίδη του Δημοκρατικού Κόμματος. 

Με ανάρτησή του ο Χρύσης Παντελίδης, σημειώνει πως, «με ομόφωνη απόφαση του Εκλογοδικείου, το Δημοκρατικό Κόμμα συνεχίζει να έχει 3 βουλευτές στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας (και 9 παγκύπρια). Ως εκ τούτου, συνεχίζω να είμαι βουλευτής σας».

Την ίδια ώρα εκφράζει τις ευχαριστίες του στον στον δικηγόρο του, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, όπως ευχαριστώ θερμά, «και όσες και όσους αγωνιούσαν μαζί μου, όλους αυτούς τους μήνες, και χαίρονται με τη χαρά μου, σήμερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ