Αύριο Συνέδριο, Κυριακή εκλογές στην ΕΔΕΚ-Επανεκλέγεται ο Σιζόπουλος

Τις πληροφορίες για ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΔΕΚ, επιβεβαίωσε η συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που συνήλθε χωρίς την παρουσία της συντριπτικής μερίδας των στελεχών που διαφωνούν με τις κινήσεις του Μαρίνου Σιζόπουλου.

Ανάμεσα στις αποφάσεις που λήφθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή, είναι η συνέχιση του Παγκύπριου Συνεδρίου αύριο Σάββατο και το στήσιμο καλπών την Κυριακή για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του Κινήματος. Σημειώνεται πως ο Μαρίνος Σιζόπουλος, αναμένεται να επιβεβαιώσει την παραμονή του στη θέση του προέδρου για άλλη μια θητεία, αφού θα εκλεχθεί άνευ ανθυποψηφίου στην αυριανή Σύνοδο του Παγκύπριου Συνεδρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επίκεινται ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΔΕΚ-Κατηγορούν Σιζόπουλο για τεχνάσματα

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της Κεντρικής Επιτροπής, ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε πως, «μετά από ενδελεχή μελέτη της κατάστασης μετά τις δικαστικές προσφυγές και στη βάση νομικής συμβουλής, με μια διαφωνία και δύο αποχωρήσεις, στη βάση των καταστατικών διατάξεων έχει αποφασίσει να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας του Παγκύπριου Εκλογικού Συνεδρίου».

Το Παγκύπριο Συνέδριο της ΕΔΕΚ θα πραγματοποιηθεί αύριο στις πέντε το απόγευμα στη δημοσιογραφική εστία και την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη αναπληρωτή προέδρου, δύο αντιπροέδρων και 35 μελών της Κεντρικής Επιτροπής, με κάλπες που θα στηθούν σε κάθε επαρχία.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής, δύο μέλη αποχώρησαν, ενώ κατά τη ψηφοφορία, ένα μέλος τήρησε αποχή. Υπενθυμίζεται ότι, τόσο χθες όσο και σήμερα, υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις από στελέχη του κόμματος που κατηγόρησαν τον Μαρίνο Σιζόπουλο και τους συνεργάτες τους για τεχνάσματα και μεθοδεύσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αιφνιδίασε ο Σιζόπουλος-Η κατηγορία για παρακοή και τι θέλει να πετύχει στην ΚΕ

Ερωτηθείς εάν υπήρξαν αντιδράσεις και ενδεχόμενο κάποιοι να προσφύγουν και πάλι στη Δικαιοσύνη, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, απέφυγε να μπει στην ουσία υποδεικνύοντας πως, «εμείς οφείλαμε στο πλαίσιο του καταστατικού και της νομικής συμβουλής που είχαμε να ολοκληρώσουμε το συνέδριο», ανέφερε. 

Στη συνέχεια ο Μαρίνος Σιζόπουλος εξήγησε πως «αν το Συνέδριο δεν ολοκληρωνόταν μέχρι τις 6 Μαΐου, υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να δοθεί η δυνατότητα σε όσους θέλουν να υπονομεύσουν, να υποσκάψουν το κόμμα και να δημιουργήσουν πρόσθετα προβλήματα, να προσφύγουν και πάλι, ως έχουν συνηθίσει, στο δικαστήριο, για να λαμβάνουν αποφάσεις ενώ καταθέτουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ως ενυπόθηκες εγγυήσεις για να προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να υπονομεύσουν την αξιοπιστία του κόμματος ή να αδρανοποιήσουν το κόμμα και να μην να λειτουργήσει νομότυπα και στη βάση του καταστατικού. Δεν θα τους το επιτρέψουμε να γίνει», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυρά κατά Σιζόπουλου από τους 607-«Διδάσκει αντιδημοκρατική λειτουργία κόμματος»

Δειτε Επισης

BINTEO: Πενήντα νεκροί εξαιτίας πλημμυρών στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Χειροπέδες σε 23χρονο για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά με θύμα 77χρονη
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
Εκφορτώνονται οι πρώτες εκατοντάδες παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
Τέσσερις νεκροί από πυρά στο Αφγανιστάν-Ανάμεσά τους τρεις Iσπανοί τουρίστες