Επίκεινται ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΔΕΚ-Κατηγορούν Σιζόπουλο για τεχνάσματα

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ώρες στην ΕΔΕΚ, με τον Μαρίνο Σιζόπουλο να παίζει το τελευταίο του χαρτί, έτσι ώστε να προσπεράσει τα Δικαστικά Διατάγματα που βρίσκονται σε ισχύ και να εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος για άλλη μια θητεία. Αν και η προγραμματισμένη για χθες βράδυ έκτακτη Κεντρική Επιτροπή που συγκάλεσε δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω έλλειψης απαρτίας, φαίνεται πως ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ ακολουθεί συγκεκριμένο πλάνο υλοποίησης των σχεδιασμών του.   

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, στη χθεσινοβραδινή έκτακτη Κεντρική Επιτροπή παρευρέθηκαν μόλις 18 άτομα από τα 100 και πλέον μέλη της, με αποτέλεσμα αυτή να αναβληθεί, λόγω έλλειψης απαρτίας. Αξίζει να σημειωθεί πως για τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με τον ίδιο τον Μαρίνο Σιζόπουλο,  συγκέντρωσε τις υπογραφές του ενός τρίτου των μελών της, δηλαδή 35 ατόμων, ωστόσο και εξ αυτών που ζήτησαν τη σύγκληση της, παρευρέθηκαν σχεδόν οι μισοί. 

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Μαρίνος Σιζόπουλος απηύθυνε νέα πρόσκληση προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής για σήμερα το απόγευμα, όπου σύμφωνα με το Καταστατικό, όποια κι αν είναι η προσέλευση, αυτή θα πραγματοποιηθεί και θα συζητήσει τα δύο θέματα της ατζέντας που τέθηκαν από τον Μαρίνο Σιζόπουλο. Υπενθυμίζεται ότι ο πλέον αρμόδιος για την Κεντρική Επιτροπή, ο Γραμματέας της Μιχάλης Τερέπεης κατηγόρησε την Τετάρτη τον Μαρίνο Σιζόπουλο, ότι παραβίασε το Καταστατικό του κόμματος και συγκάλεσε την Κεντρική Επιτροπή χωρίς να του παρέχεται αυτό το δικαίωμα. 

Πάντως, στελέχη του κόμματος από τους διαφωνούντες που μίλησαν στον REPORTER, κατήγγειλαν πως η αναβολή της χθεσινοβραδινής Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, ήταν στημένη και μέρος του σχεδίου του Μαρίνου Σιζόπουλου, έτσι ώστε να φέρει το κόμμα και τα μέλη του προ τετελεσμένων. Ειδικότερα καταγγέλλουν πως στόχος του ήταν εξ αρχής η διεξαγωγή της Κεντρικής Επιτροπής το απόγευμα της Παρασκευής, ώστε να μην αφήνει κανένα χρονικό περιθώριο αντίδρασης. 

Κι αυτό διότι, όπως καταγγέλλουν, μεταξύ των αποφάσεων που θα λάβει η Κεντρική Επιτροπή, είναι η συνέχιση και ολοκλήρωση του Παγκύπριου Συνεδρίου του κόμματος την ερχόμενη Κυριακή. Η λήψη της απόφασης για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου την Παρασκευή, δεν θα δίνει χρονικά το δικαίωμα στους διαφωνούντες να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, για να εξασφαλίσουν νέο διάταγμα που θα απαγορεύει στον Μαρίνο Σιζόπουλο και τους συνεργάτες του να διεξάγουν το Συνέδριο. 

Με αυτόν τον τρόπο, όπως σημειώνουν, μετά από τις αποφάσεις που θα ληφθούν απόψε, αφενός θα αποφασισθεί παράνομα η συνέχιση του Παγκύπριου Συνεδρίου, αφετέρου θα ληφθεί απόφαση που θα βγάζει εκτός της εξίσωσης τον Μιχάλη Τερέπεη, που ως μέλος της Επιτροπής Διαπιστευτηρίων που είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, έτσι ώστε να μην χρειάζεται η υπογραφή του για τις κάρτες των συνέδρων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αιφνιδίασε ο Σιζόπουλος-Η κατηγορία για παρακοή και τι θέλει να πετύχει στην ΚΕ

Υπενθυμίζεται ότι το Παγκύπριο Συνέδριο δεν διεξήχθη μετά από τις καταγγελίες του Μιχάλη Τερέπεη για αλλοίωση του μητρώου μελών του κόμματος από τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ και την προσφυγή των μελών της Επαρχιακής Συνδιάσκεψης Λευκωσίας, που ζήτησαν και πέτυχαν ακύρωση των επαρχιακών εκλογών, μέχρι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξετάσει και εκδώσει τελική απόφαση σε σχέση με το μητρώο μελών. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ και οι συνεργάτες του, προσέγγισαν τα στελέχη του κόμματος που είχαν εξαγγείλει υποψηφιότητες για τις θέσεις της ηγεσίας και ζητούσαν να μάθουν εάν διατηρούν το ενδιαφέρον τους για να συμμετέχουν στις εκλογές. Σε αυτό το πλαίσιο, στελέχη της ΕΔΕΚ που πρόσκεινται στον πρόεδρο απέσυραν τις υποψηφιότητες τους, έτσι ώστε οι υποψήφιοι να είναι όσες και οι θέσεις, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να μην στηθούν κάλπες στο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή. Εξάλλου και ο ανθυποψήφιος του Μαρίνου Σιζόπουλου για τη θέση του πρόέδρου, Γιώργος Βαρνάβα, έχει αποσύρει εδώ και μήνες την υποψηφιότητα του, συνεπώς εάν πραγματοποιηθεί το Συνέδριο, ο νυν πρόεδρος της ΕΔΕΚ θα επανεκλεγεί άνευ ανθυποψηφίου.

Ουσιαστικά οι διαφωνούντες στην ΕΔΕΚ, καταγγέλλουν τον Μαρίνο Σιζόπουλο για παράτυπες κινήσεις και τεχνάσματα, έτσι ώστε να ξεφύγει από το αδιέξοδο που ο ίδιος δημιούργησε με τις επιλογές του. Πάντως στην παρούσα φάση, τίποτα δεν μοιάζει ικανό να σταματήσει τους σχεδιασμούς του προέδρου του κόμματος, με τους διαφωνούντες να προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα. 

Κι αυτό διότι σύμφωνα με τους νομικούς σύμβουλούς τους, εάν τελικά ο Μαρίνος Σιζόπουλος πραγματοποιήσει το Συνέδριο την Κυριακή, με το μητρώο μελών που παραδόθηκε στην Εφορευτική Επιτροπή τον περασμένο Σεπτέμβριο, τότε θα είναι υπόλογος στη Δικαιοσύνη, αφού υπάρχει σχετικό διάταγμα σε ισχύ, που εξασφαλίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο και το οποίο τον καλεί να απέχει από οποιαδήποτε χρήση του μητρώου, μέχρι την ολοκλήρωση της εκδίκασης της υπόθεσης από το Δικαστήριο. 

Σε αυτό το πλαίσιο  μελετώνται τα επόμενα βήματα, των διαφωνούντων, με το επικρατέστερο να είναι η καταγγελία του Μαρίνου Σιζόπουλου για παρακοή διατάγματος, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και να ανοίξει ο δρόμος για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του, έτσι ώστε να διερευνηθεί εάν ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ τέλεσε οποιοδήποτε αδίκημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναζωπυρώνεται ο εμφύλιος στην ΕΔΕΚ-Συγκάλεσε Κεντρική Επιτροπή ο Σιζόπουλος

Δειτε Επισης

Την ανθρωπιστική στήριξη προς Παλαιστίνιους συζήτησαν οι Υπουργοί της ΕΕ
Στα €6,76 δισ. η αξία των κυπριακών ομολόγων στον ισολογισμό του Ευρωσυστήματος
Βήματα για άρση «απομόνωσης Τ/κ» ζήτησε από την ΟΙΣ ο Τατάρ-«Δύο χωριστοί λαοί στην Κύπρο»
Απαντά για το επεισόδιο σε καφετέρια ο δήμαρχος Δρομολαξιάς-Καταγγέλλει πολιτικές σκοπιμότητες από ΔΗΣΥ
Αντιδράσεις για «νομοσχέδιο» για αγορά κατοικιών από Τούρκους και ξένους
Μέχρι τις 27 Μαΐου οι πρώτοι προϋπολογισμοί των Επ. Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η πλωτή προβλήτα που θα μεταφέρει βοήθεια από την Κύπρο στη Γάζα
Επίσημη επίσκεψη YΠΕΞ Σλοβακίας στην Κύπρο-To περιεχόμενο της συνάντησης με Κόμπο
Συμμετοχή Προέδρου σε εκδηλώσεις για Ημέρα Ευρώπης, 20η επέτειο ένταξης Κύπρου στην ΕΕ
Μεγαλειώδης συνεδρίαση της Βουλής την Παρασκευή για τα 20χρονα ένταξης