Αναζωπυρώνεται ο εμφύλιος στην ΕΔΕΚ-Συγκάλεσε Κεντρική Επιτροπή ο Σιζόπουλος

Έκτακτη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ για αύριο Πέμπτη, συγκάλεσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος με πρόσκληση που κοινοποίησε προς τα μέλη της, εν αγνοία, ωστόσο του πλέον υπεύθυνου που είναι ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Μιχάλης Τερέπεης. Υπενθυμίζεται ότι η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, έρχεται εν μέσω της εκδίκασης των προσφυγών μελών του κόμματος στη Δικαιοσύνη, σε σχέση με το μητρώο μελών του κόμματος, που άνοιξε πριν από τη σύγκληση του Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος τον Οκτώβριο του 2021.

Μάλιστα, όπως σημειώνει σε επιστολή του προς τον Μαρίνο Σιζόπουλο, που εξασφάλισε ο REPORTER, ο κ. Τερέπεης, όχι μόνο δηλώνει άγνοια για την έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά την ίδια ώρα επισημαίνει, πρώτον πως η διαδικασία που ακολουθήθηκε για σύγκληση του σώματος παραβιάζει το καταστατικό και δεύτερο, πως ο παραγκωνισμός του από τη θέση που εκλέγηκε ως Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, αποτελεί παρακοή του Δικαστικού Διατάγματος που εκδόθηκε την 1η Νοεμβρίου. Επίσης ο κ. Τερέπεης υποδεικνύει πως από μόνη της η πρόσκληση για σύγκληση της ΚΕ της ΕΔΕΚ, συνιστά παρακίνηση των μελών της, για παρακοή Δικαστικού Διατάγματος.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Τερέπεης, «με μεγάλη μου έκπληξη έλαβα σήμερα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πρόσκληση για σύγκληση Έκτακτης Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ -της οποίας εξακολουθώ να είμαι ο Γραμματέας και όχι ένα απλό μέλος, γεγονός το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία - η οποία πρόσκληση φέρει την υπογραφή σου», σημειώνει, απευθυνόμενος στον Μαρίνο Σιζόπουλο.

«Στην πρόσκληση», συνεχίζει, «γίνεται επίκληση του άρθρου 26.5 του Καταστατικού του Κόμματος το οποίο και προνοεί τη σύγκληση Έκτακτης Κεντρικής Επιτροπής κατόπιν αιτήματος του 1/3 των μελών αυτής».

Ο κ. Τερέπεσης σημειώνει, «ότι ως ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ δεν έχω λάβει μέχρι και σήμερα ούτε και ένα γραπτό αίτημα για σύγκληση Έκτακτης Κεντρικής Επιτροπής αλλά ούτε και μου έχει κοινοποιηθεί από εσένα η ύπαρξη του επικαλούμενου εκ μέρους σου στην πρόσκληση αιτήματος, νοείται βέβαια με σχετική απόδειξη ότι προέρχεται από το 1/3 των μελών της Κ.Ε. και αφορά τα συγκεκριμένα αναγραφόμενα στην πρόσκληση θέματα».

«Κατά δεύτερον, οφείλω να επισημάνω», συνεχίζει, «ότι με βάση το άρθρο 38.1 του Καταστατικού του Κόμματος, μόνο υπεύθυνο πρόσωπο για τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, την ετοιμασία και κοινοποίηση της ημερήσιας διάταξης καθώς και της τήρησης των πρακτικών,  είναι ο Γραμματέας αυτής σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του κινήματος».

«Για σκοπούς αποτροπής μιας ακόμη παραβίασης του Καταστατικού και αποτροπής του Κόμματος - και ειδικότερα των μελών της Κεντρικής Επιτροπής - από μια ενδεχόμενη παρακοή του Δικαστικού Διατάγματος ημερ. 01/11/2021 και/ή παρακοής του σκοπού του Διατάγματος το οποίο με αφορά - με βάση το οποίο επί της ουσίας παραμένω Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής και Μέλος της Επιτροπής Διαπιστευτηρίων Συνεδρίου -  αλλά και για σκοπούς αποτροπής μιας ενδεχόμενης παραβίασης άλλων δικαστικών διαταγμάτων, οφείλω να αποστείλω την παρούσα επιστολή και να επισημάνω τα εξής:

1. Από μόνο τον τρόπο και τη διαδικασία η οποία έχει ακολουθηθεί για τη σύγκληση Έκτακτης Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, διαπιστώνεται η παραβίαση του Καταστατικού.

2. Ο παραγκωνισμός μου από τη θέση στην οποία έχω εκλεγεί ως Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής δια της αφαίρεσης από εμένα της δυνατότητας άσκησης των εκ του Καταστατικού αρμοδιοτήτων και καθηκόντων μου, αποτελεί παρακοή του Δικαστικού Διατάγματος ημερ. 01/11/2021, αλλά και η ίδια η πρόσκληση για σύγκληση Έκτακτης Κεντρικής Επιτροπής από μόνη της συνιστά παρακίνηση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής σε παρακοή Δικαστικού Διατάγματος.

«Ενόψει όλων των ανωτέρω σημειώνω ότι ο υποφαινόμενος οφείλει να αποφύγει να συμμετέχει από μια τέτοια παράνομη και αντικαταστατική διαδικασία, επιφυλάσσοντας όλα τα νόμιμα δικαιώματά του», καταλήγει η επιστολή του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, Μιχάλη Τερέπεη.  

Δειτε Επισης

Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας
Προτεραιότητα της Ελλάδας το Κυπριακό-«Εργαζόμαστε για να καθίσουν στο τραπέζι διαλόγου Χριστοδουλίδης και Τατάρ»
Υπ. Γεωργίας: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Πρόεδρος για Γενοκτονία του Πόντου -«Η Κύπρος, θύμα και η ίδια της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας»
Ενισχύεται η πρωτοβουλία Αμάλθεια-«Εξαιρετικής σημασίας η διεθνής αναγνώριση για τον ρόλο της Κύπρου
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»