Με απόσπασμα της απόφαση Δικαστηρίου απαντά στα περί παραίτησης Σιζόπουλου η ΕΔΕΚ

Σηκώνει το γάντι και απαντά στην «Ομάδα Πρωτοβουλίας», που ζητά την παραίτηση του Μαρίνου Σιζόπουλου, η ΕΔΕΚ, η οποία επιστρατεύει απόσπασμα από την απόφαση του Δικαστηρίου που ακύρωσε το διάταγμα που εκδόθηκε για αναστολή του Τακτικού Συνεδρίου και των εκλογών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επισφράγισαν το χάος, επέτειναν το αδιέξοδο οι δικαστικές αποφάσεις για ΕΔΕΚ

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «αντί απαντήσεως στην ανακοίνωση της λεγόμενης «Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Σωτηρία της ΕΔΕΚ» παραθέτουμε απόσπασμα από την απόφαση του  Δικαστηρίου:

«[…] Έχοντας υπόψη τις πιο πάνω νομολογιακές αρχές, είμαι της γνώμης και ως εκ τούτου κρίνω ότι το εκδοθέν προσωρινό διάταγμα θα πρέπει να ακυρωθεί λόγω, αφενός απόκρυψης από πλευράς των Εναγόντων ουσιωδών γεγονότων και, αφετέρου, μη πλήρους και ειλικρινούς παρουσίασης των γεγονότων που περιβάλλουν τη παρούσα υπόθεση. […] Κατά παράβαση των αρχών αυτών, οι ενάγοντες δεν παρουσίασαν τα ουσιώδη γεγονότα που αφορούν την παρούσα υπόθεση με δίκαιο και ειλικρινή τρόπο, ενώ, συνάμα, δεν αποκάλυψαν στο Δικαστήριο ουσιώδη γεγονότα, τα οποία θα μπορούσαν να διαδραματίσουν ρόλο στην κρίση του κατά τη μονομερή εξέταση της αίτησης[…]».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το σκεπτικό του Δικαστηρίου πίσω από την ακύρωση του διατάγματος για την ΕΔΕΚ

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση του τα 607 μέλη της ΕΔΕΚ, ανέφεραν πως «τα τελευταία 24ωρα είμαστε μάρτυρες άλλης μιας πρόκλησης προς τους αγνούς ΕΔΕΚίτες από τον Σιζόπουλο και την παρέα του».

Προστίθεται πως αντί να πειθαρχήσουν στις διαπιστώσεις του Δικαστηρίου και να πάρουν πίσω απολογούμενοι όλες τις παρανομίες τους, ώστε να βγει το Κόμμα από το τέλμα  στο οποίο το οδήγησαν, ψάχνουν εναγωνίως "ρωγμές" και "παραθυράκια" για να παρακάμψουν τις Δικαστικές αποφάσεις και να συνεχίσουν το διαλυτικό έργο τους.

«Όμως, τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα. Για το σοβαρότατο θέμα του μητρώου του Κόμματος όλες οι διαπιστώσεις του Δικαστηρίου …μαστιγώνουν το Μ. Σιζόπουλο που επικρίνεται για το γεγονός ότι είχε, αυτός προσωπικά, στην κατοχή του το Μητρώο αντί ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, όπως προβλέπει το καταστατικό».

Επιπλέον, αναφέρει η ανακοίνωση, καταγράφεται η διαπίστωση ότι δεν προσκόμισε στο Δικαστήριο οτιδήποτε που να αντικρούει τα όσα κατέθεσε για τη χάλκευση του Μητρώου ο Γραμματέας της ΚΕ. Και καταλήγει με το συμπέρασμα ότι από την μελέτη των δεδομένων "υπάρχει ορατή πιθανότητα επιτυχίας" της αγωγής που αφορά το Μητρώο η οποία θα εκδικαστεί αργότερα.

Συνεχίζοντας, προστίθεται ότι όσο για το χάος που επικρατεί στο Κόμμα, το οποίο φροντίζει να φορτώσει στις πλάτες όσων τον κατακρίνουν για τα αίσχη του, το Δικαστήριο ήταν πέρα από σαφές: "Το χάος που έχει δημιουργηθεί οφείλεται στην επιλογή της ΕΔΕΚ δια του Προέδρου της να πάρουν νόμο στα χέρια τους"

«Μετά από αυτές τις εξελίξεις θα θέλαμε να υποδείξουμε στο Σιζόπουλο και τους περί αυτόν ότι στα πολιτικά λεξικά υπάρχουν και τα λήμματα "ευθιξία" και "παραίτηση" . Επειδή δείχνουν να μην έχουν συναντηθεί ποτέ μαζί τους ας τα αναζητήσουν τώρα που τα χρειάζονται και ας πράξουν αναλόγως. Για να τους βοηθήσουμε έχουμε άλλη μια υπόδειξη: ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ, με πρώτο και καλύτερο τον Μαρίνο Σιζόπουλο. Ίσως έτσι, έστω και τώρα, όλοι όσοι αγαπούν την ΕΔΕΚ, σέβονται την ιστορία της και νοιάζονται για το μέλλον της  καταφέρουν να σώσουν ό,τι περισώζεται από το χάος που έχουν προκαλέσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τέσσερα διατάγματα κατά ΕΔΕΚ-Χαστούκι σε Σιζόπουλο για περιφρόνηση Δικαιοσύνης

Νιώθουν δικαιωμένοι οι τρεις της Συνδιάσκεψης Λευκωσίας 

Την ίδια ώρα, δικαιωμένοι από την απόφαση του Δικαστηρίου που εξέδωσε τέσσερα νέα διατάγματα κατά της ΕΔΕΚ, νιώθουν οι τρεις υποψήφιοι της Συνδιάσκεψης Λευκωσίας που προσέφυγαν στην  Δικαιοσύνη, Ανδρειανή Οδυσσέως, Νίκος Νικολάου Ηλιάνα Καναρά, οι οποίοι αναφέρονται στην φράση της Αντιγόνης Σοφοκλέους που λέει «Τα πιο σκληρά φρονήματα είναι εκείνα που καταβαραθρώνονται στο τέλος».

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Το μητρώο μελών ενός οποιουδήποτε σχηματισμού αλλά ιδιαίτερα της ΕΔΕΚ, ενός χώρου με Ιστορία γραμμένη με αίμα, δεν είναι απλά μια λίστα με συμμετέχοντες και δυνητικά ομοφρονούντες. Είναι, η τουλάχιστον οφείλει να είναι, η Ιστορική του βάση, η ενυπόγραφη διαχρονική τους εξέλιξη και μετεξέλιξη. Και ο οποιοσδήποτε αδιάβλητος ΕΔΕΚιτης δεν θα ανεχόταν ουδέποτε να την δει να αλλοιώνεται, να μαγαρίζεται και να πλαστογραφείται στο βωμό έωλων αρχηγικών φιλοδοξιών και προοπτικών αμφίβολης εξουσίας.

Η απόφαση μας να σταθούμε ανάχωμα στον κατήφορο για εδραίωση μιας πλαστογραφημένης Ιστορικής βάσης με την οποία μη ΕΔΕΚίτες, με επίπλαστες κομματικές «ταυτότητες» θα καθόριζαν και θα σφράγιζαν την πορεία της ΕΔΕΚ, σε ένα κατήφορο που επιτομή είχε την επίκληση μιας απόφασης συλλογικού οργάνου η οποία, όπως έχει διαφανεί στην συνέχεια, αποτέλεσε πράξη παραπλάνησης και ψευδών δεδομένων, δικαιώθηκε και βρήκε την απόλυτη της κατάφαση στην απόφαση-καταπέλτη του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, μια μέρα μετά την μνημόνευση από τους απανταχού της γης Έλληνες του ιστορικού «ΟΧΙ» στον φασισμό και τον ολοκληρωτισμό.

Η απάντηση στους αλαλαγμούς του ίδιου του προέδρου της ΕΔΕΚ που μάς χαρακτήριζε από κάθε βήμα εχθρούς της ΕΔΕΚ, πολέμιους της κατά τις βουλευτικές εκλογές (!) - ναι, εμάς που από την έπαλξη είτε του υποψήφιου βουλευτή είτε του απλού στελέχους του κόμματος δώσαμε μέχρι και την τελευταία μας ικμάδα για την καταξίωση της αγωνιστικής και Σοσιαλιστικής μας παράταξης-, η απάντηση λοιπόν στον ίδιο αλλά και σε μια ομάδα που τον περιστοιχίζει και που ενσυνείδητα διέσπασε τον υπέροχο μας κόσμο ισοπεδώνοντας όλους τους άλλους εμάς σε «εχθρούς», σφετεριζόμενοι μάλιστα την Εθνική κατάφαση της ΕΔΕΚ που συλλογικά συνδιαμορφώσαμε, δηλαδή την θέση για αποκήρυξη της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ήλθε από την Κυπριακή Δικαιοσύνη με τον πλέον εύηχο και εκκωφαντικό τρόπο. Άλλωστε, ο ίδιος ο πρόεδρος δεν έπειθε κανένα όταν μιλούσε για συνένωση του κόμματος κατηγορώντας εμάς τους μέχρι πρόσφατα συνεργάτες του ως «φιλοανανανιστές» και «φράξια», ενώ ταυτόχρονα η εκπρόσωπος τύπου μάς εξέθετε επίσημα και ονομαστικά όταν δημόσια κραύγαζε «ντροπή μας!» επειδή ζητήσαμε τον αυτονόητο έλεγχο μετά από καταγγελίες.

Το δικαστήριο τελικά μας δικαιώνει επί της ουσίας. Και η ουσία είναι ότι το μητρώο με το οποίο έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα οι Επαρχιακές Συνδιασκέψεις και το οποίο προοριζόταν για το Εκλογικό Συνέδριο, έχει σαφείς ενδείξεις αλλοίωσης και γι’ αυτό ακριβώς βρίσκεται υπό εκδίκαση. Συνεπώς κανένα Εκλογικό Συνέδριο δεν μπορεί να προκηρυχθεί εκ νέου εάν αυτή η δικαστική διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί.. Γι’ αυτό και εμείς διατηρώντας το επίπεδο επικοινωνίας που μάς χαρακτηρίζει ως γνήσιους ΕΔΕΚίτες καλούμε όλους ξανά σε εγρήγορση και συμπόρευση με βάση την Αλήθεια.

Ψηλαφώντας εμφαντικά την ουσία του αιτήματός μας και αφού αναστέλλει και ακυρώνει τα οποιαδήποτε αποτελέσματα της παρανόμως διεξαχθείσας εκλογικής συνδιάσκεψης της Επαρχιακής Οργάνωσης ΕΔΕΚ Λευκωσίας βρίσκει γεμάτα νόημα και υπόσταση τα τεκμήρια που προσκομίσαμε αναφορικά με τις εξόφθαλμες παρεμβάσεις στο μητρώο μελών ακόμη και κυρίως μετά την καθοριστική συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής της 30ης Ιουνίου 2021 την οποία πολλαπλώς ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ έχει επικαλεστεί. Οι πράξεις που αφορούν στην χάλκευση του μητρώου μελών, αν όχι από την ίδια την ηγεσία της ΕΔΕΚ τουλάχιστον με την ανοχή και την επικρότησή της, βρίσκονται υπό εκδίκαση με τον πλέον επίσημο τρόπο. Συνεπακόλουθα τεκμαίρεται αβίαστα πως οι οποιεσδήποτε εκλογικές διαδικασίες έχουν προηγηθεί με τη χρήση της συγκεκριμένης εκδοχής του μητρώου, δηλαδή των υπολοίπων πέντε επαρχιών, είναι στην ουσία άκυρες και τα αποτελέσματα τους τα οποία έσπευσε σε «έκτακτο» συνέδριο να επικυρώσει προφανώς δεν ισχύουν. Και προφανώς, παρά την όποια θεωρητική «διάνοιξη» του δρόμου προς Τακτικό Εκλογικό Συνέδριο, ενόσω και εφόσον το ίδιο το μητρώο αλλά και αυτή καθαυτή η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη Λευκωσίας η οποία καταστατικά προηγείται του Τακτικού Συνεδρίου τελεί υπό εκδίκαση, κανένα Συνέδριο και καμιά Εκλογική Διαδικασία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Είναι σαφής και κατηγορηματική. Αναφέρουμε ενδεικτικά:

«…Με άλλα λόγια δεν είναι τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής ή του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ για διεξαγωγή των εκλογών στη βάση του μητρώου μελών ως είχε κατά τον Νοέμβριο 2017 που προσβάλλουν οι Αιτητές, αλλά την κατ’ ισχυρισμό αντικαταστατική και εσφαλμένη εφαρμογή των εν λόγω αποφάσεων από τους καθ’ ων η αίτηση, δηλαδή την απόφαση των Καθ’ ων η αίτηση να διεξαγάγουν την εκλογική διαδικασία στην επαρχιακή συνδιάσκεψη Λευκωσίας με Μητρώο Μελών, το οποίο δεν είναι το επικαιροποιημένο μητρώο του κόμματος, ως είχε διαμορφωθεί κατά τον Νοέμβριο 2017 αλλά ένα Μητρώο το οποίο σύμφωνα με το αρμόδιο πρόσωπο για τη φύλαξη του εν λόγω Μητρώου, στη βάση του Καταστατικού, του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, περιέχει αντικαταστατικές εγγραφές και διαγραφές μελών καθώς επίσης και εγγραφές μελών μετά τον Νοέμβριο 2017…».

Αλλά ακόμη πιο ξεκάθαρα και ευθαρσώς δηλώνεται πως   « δεν απορρέουν δικαιώματα από την παρανομία» και  στη συνέχεια ότι « το όποιο χάος έχει δημιουργηθεί  οφείλεται στην επιλογή των Καθ΄ων  η Αίτηση δια του προέδρου τους να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους περιφρονώντας πλήρως τους αιτητες που είχαν εξασφαλίσει προς διαφύλαξη των δικαιωμάτων τους το δικαστικό διάταγμα ημερομηνίας  30-9-21».

Έχοντας φέρει το Ιστορικό μας κόμμα, το κόμμα των πατεράδων μας Κοκκινοσκούφηδων και των αδελφών μας αγωνιστών της Αντίστασης σε αυτό το χάος, όπως και η ίδια η Δικαιοσύνη υπογραμμίζει, η ελάχιστη προσφορά του κ. Σιζόπουλου, μετά από την συγγνώμη του την οποία αναμένουμε για τα όσα θλιβερά μας καταλόγιζε και όσες ύβρεις εξαπέλυε μέσω των ΜΜΕ εναντίον μας το διάστημα που προηγήθηκε, δεν μπορεί παρά να είναι η ανάκληση της υποψηφιότητας του για την προεδρία του Κινήματος μας και διευκόλυνση της διαδικασίας για ηλεκτρονικό έλεγχο του σκληρού δίσκου που κατέχει σε αντιπαραβολή με τα αντίγραφα που παρέδωσε στην επιτροπή διαπιστευτηρίων και εκείνα που νόμιμα κατέχει ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, όπως και ο πλέον αρμόδιος θεσμός, η Επίτροπος Προσωπικών Δεδομένων έχει αποφανθεί. Μοναδικός μας στόχος παραμένει ο τερματισμό του διασυρμού το κόμματος που όλοι αγαπάμε και σεβόμαστε. Μαζί του οφείλουν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και εκείνοι στους οποίους εμφαντικά αλλά καθόλου κολακευτικά αναφέρεται η απόφαση του Δικαστηρίου. Επειδή ακριβώς στο πρόσωπό τους η ΕΔΕΚ μας έχει δεχθεί πλήγμα επονείδιστο.

Η ρήση της Αντιγόνης ότι ακριβώς «τα πιο σκληρά φρονήματα είναι εκείνα που καταβαραθρώνονται στο τέλος». που είχαμε επικαλεστεί στην αρχή αυτής μας της πορείας όχι μόνο έχει επαληθευθεί στο έπακρον αλλά παραμένει προφητική και επίκαιρη όσο ποτέ.

Μαζί με τους Συναγωνιστές μας που με αγωνία και πόνο ψυχής παρακολουθούν τις τελευταίες εβδομάδες τον αγώνα μας για κάθαρση και Αλήθεια, απευθύνουμε ευχή και προσδοκία:

« Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ, και Μυρσίνη εσύ Δοξαστική, μη παρακαλώ σας μη, μη την λησμονάτε την χώρα μου…»

Γιατί χωρίς δυνατή, καθαρή και αδιάβλητη ΕΔΕΚ η χώρα μας δεν μπορεί παρά μόνο ξεχασμένη να μοιάζει.

 

 

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων