Το διάταγμα που βάζει μπλόκο στις εκλογές της ΕΔΕΚ-Προειδοποιεί για συλλήψεις

Κορυφώνεται ο πόλεμος στην ΕΔΕΚ με το ένα μέτωπο να διαδέχεται το άλλο και λίγες μέρες πριν το Συνέδριο και τις εκλογές μετά από προσφυγή το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε διάταγμα με το οποίο διατάσσει την αναστολή των δύο διαδικασιών.  

 Στο Δικαστήριο αυτή τη φορά προσέφυγαν δεκαπέντε υποψήφιοι για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που εκπροσωπήθηκαν από το δικηγορικό γραφείο «Αιμιλιανίδης, Κ. Κατσαρός», με το Δικαστήριο να  διατάσσει και να εκδίδει διάταγμα, «με το οποίο απαγορεύει τους εναγόμενους (την ΕΔΕΚ) και/ή αντιπρόσωπούς και/ή υπαλλήλους και/η όργανα τους να δώσουν οδηγίες και/ή να κηρύξουν την έναρξη και/ή να διεξάγουν το Παγκύπριο Τακτικό Συνέδριο τους το οποίο καθορίστηκε για τις 23/10/2021 και την εκλογική διαδικασία που καθορίστηκε στις 30/10/2021, μέχρι την τελική εκδίκαση της παρούσας αγωγής και/ή μέχρι νεωτέρας διαταγής του Δικαστηρίου».

Το εν λόγω διάταγμα επιδόθηκε στους εναγόμενους, δηλαδή στην ΕΔΕΚ, ενώ η επόμενη ακροαματική διαδικασία και τα όσα αιτούνται τα δεκαπέντε μέλη της ΕΔΕΚ θα εξεταστούν κατά την επόμενη ακροαματική διαδικασία που έχει οριστεί την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, το Δικαστήριο με το διάταγμα, διατάσσει και δίδει οδηγίες, όπως σε περίπτωση που η ΕΔΕΚ επιθυμεί να καταχωρήσει ένσταση, τότε αυτή θα πρέπει να καταχωρηθεί μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι. Ως εκ τούτου, με βάση το διάταγμα, τα χέρια της ΕΔΕΚ είναι δεμένα αφού δεν αναμένεται να ανατραπεί το σχετικό διάταγμα πριν την ερχόμενη Κυριακή που είναι προγραμματισμένο το Συνέδριο.

Τέλος, το διάταγμα τονίζει ότι σε περίπτωση που υπάρξει παράληψη συμμόρφωσης, τότε οι κατά νόμο υπεύθυνοι υπόκεινται σε σύλληψη.

Σημειώνεται πως η προσφυγή των δεκαπέντε υποψηφίων είναι διαφορετική από αυτή των τριών υποψηφίων της Επαρχιακής Συνδιάσκεψης Λευκωσίας.

Διαβάστε αυτούσιο το διάταγμα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονης από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία
Έρευνα της Κομισιόν για Facebook και Instagram για τον έλεγχο δημοσιεύσεων ενόψει ευρωεκλογών
Ο Μπλίνκεν καλεί τη Χαμάς να αποδεχθεί την κατάπαυση του πυρός-«Όχι άλλες καθυστερήσεις»
«Ανεπίτρεπτη κλιμάκωση» χαρακτηρίζει ο ΓΓ του ΟΗΕ ενδεχόμενη επίθεση των Ισραηλινών στη Ράφα
Έρευνες σε ανοιχτό χώρο στα Περβόλια για την ενέδρα στο «Δημητρούι»-Παραλήφθηκε τεκμήριο για εξετάσεις
Βίαζε την κόρη του για 24 χρόνια και βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποφυλάκισή του 89χρονος
Αυξημένοι παραμένουν οι κίνδυνοι στον χρηματοπιστωτικό τομέα λένε επόπτες ΕΕ
Τι συμβαίνει με τις κόκκινες βαλίτσες στα αεροπλάνα-Το TikTok που έγινε viral δίνει την εξήγηση
Άμβλωση, μεταναστευτικό, στήριξη των συμμάχων-Ο Τραμπ αναλύει το πρόγραμμά του εάν εκλεγεί πρόεδρος
Τατάρ: Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ήταν ως «τρίτο πραξικόπημα» και εμπόδιο στη λύση