Κυριακή 5 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις για Βαρνάβα και Χαννίδη-Έγκυρες οι υποψηφιότητες τους

  19/10/2021 15:26
Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις για Βαρνάβα και Χαννίδη-Έγκυρες οι υποψηφιότητες τους

Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις για Βαρνάβα και Χαννίδη-Έγκυρες οι υποψηφιότητες τους

  19/10/2021 15:26

Κανονικά υποψήφιοι στις επικείμενες εκλογές ο Γιώργος Βαρνάβα και Μάριος Χαννίδης, αφού αμφότερες οι ενστάσεις που υποβλήθηκαν για την υποψηφιότητα τους απορρίφθηκαν.

Σύμφωνα με την ΕΔΕΚ εξασφαλίστηκε νομική γνωμάτευση βάση της οποίας οι ενστάσεις απορρίπτονται και ως εκ τούτου οι υποψηφιότητες τους θεωρούνται έγκυρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναβρασμός και οργιώδες παρασκήνιο στην ΕΔΕΚ, σε στάση αναμονής οι Οικολόγοι

Υπενθυμίζεται πως, ο υποψήφιος για τη θέση του αντιπροέδρου, Νικόλας Χρίστου, υπέβαλε ένσταση για την υποψηφιότητα του Μάριου Χαννίδη για τη θέση του αντιπροέδρου, αφού σύμφωνα με τα όσα αναφέρονταν στους λόγους ένστασής του, δεν βρίσκεται στο κόμμα για πέντε συναπτά χρόνια, όπως προβλέπεται από το καταστατικό. Επίσης όπως σημειωνόταν στους λόγους ένστασης με βάση την απόφαση που λήφθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στις 30 Ιουνίου για τις εσωκομματικές εκλογές, ο κ. Χαννίδης, ο οποίος επανεγγράφηκε στο κόμμα τον Ιούνιο του 2021, με βάση την απόφαση για δυνατότητα εγγραφής ως μελών προσώπων που υπέβαλαν υποψηφιότητα με το Κ.Σ ΕΔΕΚ στις βουλευτικές εκλογές, δεν μπορεί να διεκδικήσει θέση στην ηγεσία.

Επίσης, την ένσταση του αναφορικά με την νομιμότητα της υποψηφιότητας του Μάριου Χαννίδη, ήρθε να ενισχύσει ο Νικόλας Χρίστου, καταθέτοντας σχετική γνωμάτευση δικηγόρου, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι προκύπτουν νομικά ζητήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατέθεσε γνωμάτευση που δείχνει παράτυπη την υποψηφιότητα Χαννίδη ο Χρίστου

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κουττούκης, τέως οικονομικός διευθυντής του κόμματος, υπέβαλε επίσης ένσταση σε σχέση με την υποψηφιότητα του Γιώργου Βαρνάβα για την προεδρία του κόμματος, αναφέροντας τρία σημεία που κατά την άποψή του, «θα εκθέσει το κόμμα με αρνητικό αντίκτυπο, όσον αφορά την αξιοπιστία και την ετοιμότητα του, ενώ θα το καταστήσει ουσιαστικά μέρος σκανδάλων για τα οποία δεν ευθύνεται», με τον Γιώργο Βαρνάβα, να απορρίπτει με γραπτή του δήλωση όλους τους λόγους που επικαλείται ο κ. Κουττούκης.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας