«Η παρακοή διατάγματος Δικαστηρίου συνιστά αδίκημα και τιμωρείται από το νόμο»

Την ώρα που ο Μαρίνος Σιζόπουλος επανέλαβε πως οι εκλογές την ερχόμενη Κυριακή για την Εκλογικής Συνδιάσκεψης του κόμματος στην Επαρχία Λευκωσίας, στο αντίπερα στρατόπεδο συνεχίζουν να πυροβολούν τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, τονίζοντας πως παραβιάζεται το σχετικό διάταγμα που εξέδωσε το Δικαστήριο, μετά από προσφυγή τριών υποψηφίων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με διάταγμα Δικαστηρίου αναστέλλονται οι εκλογές Επαρχιακής Λευκωσίας της ΕΔΕΚ

Μπροστά βγήκε η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Σωτηρία και την Αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ, στην οποία υπάρχουν 607 μέλη, τα οποία με ανακοίνωση τους κουνάνε το δάχτυλο στον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, υπογραμμίζοντας του, πως «ςς γνωστό η παρακοή διατάγματος Δικαστηρίου συνιστά αδίκημα και τιμωρείται από το νόμο».

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας, καλεί τα μέλη του Κινήματος όπως μη συμμορφωθούν με την έκκληση του Σιζόπουλου, με την οποία καλεί τα μέλη της ΕΔΕΚ να λάβουν μέρος στις εκλογές, καθώς όπως αναφέρουν, «μια τέτοια συμμετοχή είναι παράνομη, αφού συνιστά παρακοή διατάγματος Δικαστηρίου και συνεπώς αποτελεί υπόσκαψη του κράτους δικαίου, στο οποίο βασίζεται κάθε σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία».

Παράλληλα, όπως υποδεικνύουν στην ανακοίνωση τους, «η έκκληση του Μαρίνος Σιζόπουλου, βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση ως προς την διαβεβαίωση που έδωσε μόλις πρόσφατα, όταν επανεξελέγη βουλευτής ότι θα σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η όλη συμπεριφορά του Μ. Σιζόπουλου υποδηλεί ξεκάθαρη ενοχή, την οποία θέλει να αποκρύψει, ασεβώντας έναντι των νόμων και της δημοκρατίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διατάγματα, παραποιήσεις, φράξιες... Έπιασε πάτο με βούλα Δικαστηρίου η ΕΔΕΚ

Τέλος, η Ομάδα Πρωτοβουλίας τονίζει πως «θα μπορούσε, έστω και τώρα, να δώσει διέξοδο στο Κίνημα, αποδεχόμενος έλεγχο του μητρώου μελών, με διαφανείς και αμερόληπτες διαδικασίες».

Νωρίτερα, ο Μαρίνος Σιζόπουλος, είπε ότι «θα γίνουν κανονικά οι εκλογές γιατί η νομοθεσία καλύπτει απόλυτα την ΕΔΕΚ». Από εκεί και πέρα, συνέχισε, «τα νομικά ζητήματα θα τα χειριστούν οι νομικοί σύμβουλοι του κόμματος».

«Εμείς στηριζόμαστε σήμερα στην πολιτική διάσταση των ζητημάτων», πρόσθεσε. Ανέφερε επίσης ότι «ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται όλοι αυτοί οι οποίοι σήμερα βυσσοδομούν εναντίον του κόμματος είναι για να εξυπηρετήσουν προσωπικά και αλλότρια συμφέροντα και όχι το καλώς νοούμενο συμφέρον της ΕΔΕΚ ειδικά σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας περίοδο».

Ερωτηθείς πως θα αντιμετωπίσει την εσωκομματική αντιπολίτευση, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι «με δημοκρατικές διαδικασίες και με την ετυμηγορία των μελών του κόμματος, όπως την αντιμετωπίσαμε πολλές φορές στο παρελθόν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παίρνει θέση ο Ευσταθίου, αδειάζει Σιζόπουλο-«Αδιανόητο να μην σεβόμαστε διατάγματα και νόμους»

 

Δειτε Επισης

«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
ΒΙΝΤΕΟ: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»
Τέθηκε σε λειτουργία η υπηρεσία «Τι ψηφίζω»-Όλες οι λεπτομέρειες
Υπ. Εργασίας: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση εργασιακών σχέσεων
Επιβεβαίωση της βρετανικής θέσης ως προς τις απευθείας πτήσεις για Τύμπου
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»
Προκαλούν τα κατεχόμενα-«Αδικία και ιστορικό λάθος η ένταξη Κύπρου στην ΕΕ»
«Η Κύπρος σταθερός συνεργάτης και εταίρος της ΕΕ»-Το μήνυμα ΥΠΕΞ για την ένταξη Κύπρου στην Ένωση
Συναντήθηκε με Μπορέλ η Ολγκίν-Έλαβε πλήρη στήριξη της ΕΕ για τις συνομιλίες για Κυπριακό