Παίρνει θέση ο Ευσταθίου, αδειάζει Σιζόπουλο-«Αδιανόητο να μην σεβόμαστε διατάγματα και νόμους»

Αν μια λέξη θα έπρεπε να χαρακτηρίσει την παρούσα κατάσταση που επικρατεί στην ΕΔΕΚ, αυτή δεν θα είναι άλλη από το… μπάχαλο.

Από τη μια το Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα με το οποίο αναστέλλει την Εκλογική Συνδιάσκεψη του κόμματος στην Επαρχία Λευκωσίας την ερχόμενη Κυριακή, μετά από προσφυγή τριών υποψηφίων που κάνουν λόγο για παραποίηση του μητρώου, και από την άλλη, ο πρόεδρος του κόμματος Μαρίνος Σιζόπουλος να ανακοινώνει πως οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διατάγματα, παραποιήσεις, φράξιες... Έπιασε πάτο με βούλα Δικαστηρίου η ΕΔΕΚ

Μετά την τοποθέτηση του δικηγορικού γραφείου των υποψηφίων, που υπέδειξε πως οι εκλογές θα είναι παράνομες καθώς θα υπάρχει παραβίαση του διατάγματος, θέση παίρνει και ο δικηγόρος και βουλευτής της ΕΔΕΚ, Κωστής Ευσταθίου, ο οποίος τόνισε πως είναι αδιανόητο να μην υπάρχει συμμόρφωση με διατάγματα και αποφάσεις του Δικαστηρίου.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ανέφερε πως «ένα κόμμα οφείλει να συμμορφώνεται με νόμους και διατάγματα Δικαστηρίου», τονίζοντας πως οι δηλώσεις του Μαρίνου Σιζόπουλου «ήταν ατυχέστατες και αν με ρωτούσε θα του έλεγα να τις αποφύγει».   

Όπως είπε, «είναι αδιανόητο ένα κόμμα να μην συμμορφώνεται και να μην κάνουμε τα αυτονόητα», υποδεικνύοντας παράλληλα πως «είναι για μένα από τις πιο λυπηρές ιστορίες στα χρονικά της ΕΔΕΚ».  

Ο κ. Ευσταθίου τόνισε πως δεν εξετάζει ποιος έχει δίκαιο και ποιος όχι και δεν συμφωνεί πως υπάρχει πολιτική πτυχή σε ένα διάταγμα Δικαστηρίου. «Αν το δεχτώ όμως αυτό, δεν μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχει περίπτωση ένα κόμμα που έχουμε την τιμή και καμάρι να είμαστε μέλη του, να μην σέβεται τους νόμους και τα διατάγματα Δικαστηρίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προειδοποιεί Σιζόπουλο ο Αιμιλιανίδης-«Αδιανόητο ένα κοινοβουλευτικό κόμμα να περιφρονεί αποφάσεις δικαστηρίων»

Δειτε Επισης

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος-Αντίθετος ο Eισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο
Θλίψη Ένωσης Συντακτών για τον θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Πάλεψε γι’ αυτά που πίστευε και υπηρετούσε»
Τελευταία στιγμή τα πασχαλινά ψώνια στις υπεραγορές-«Αδικαιολόγητες αυξήσεις πολλές φορές»
Χειροπέδες σε 30χρονο για υπόθεση ληστείας, απειλές και επίθεση στη Λεμεσό
Νομική μάχη στο Εφετείο για την κράτηση των υπόπτων για «Δημητρούι»-Σε εξέλιξη η διαδικασία
BINTEO: Πατέρας ανάγκαζε τον 6χρονο γιο του να τρέξει σε διάδρομο-Πέθανε από χρόνια κακοποίηση
«Η ΕΕ ανέκαθεν στήριξε και θα στηρίξει τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού»
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
Αισθάνεται... αδικημένος από τη στάση της ΕΕ ο Τατάρ-«Υπάρχει τραμπουκισμός, πίεση και ανομία»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που 33χρονος προσπαθεί να αρπάξει παιδιά σε δημοτικό σχολείο στο Κολοράντο