Προειδοποιεί Σιζόπουλο ο Αιμιλιανίδης-«Αδιανόητο να περιφρονεί τη Δικαιοσύνη»

Πρωτοφανείς διαστάσεις λαμβάνει ο εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των δύο πλευρών στην ΕΔΕΚ, με τον Μαρίνο Σιζόπουλο να ανακοινώνει, παρά την έκδοση διατάγματος, την διεξαγωγή των εκλογών της Επαρχιακής Συνδιάσκεψης Λευκωσίας την ερχόμενη Κυριακή και από την άλλη, τα μέλη του κόμματος που καταγγέλλουν την παραποίηση του μητρώου, να διαμηνύουν πως θα προσφύγουν εκ νέου στο Δικαστήριο για ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μπάχαλο στην ΕΔΕΚ, προσπερνά το διάταγμα ο Σιζόπουλος-«Κανονικά οι εκλογές»

Παρά την έκδοση του διατάγματος από το Δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγαν οι Ανδρειανή Οδυσσέως, Νίκος Νικολάου και Ηλιάνα Κανάρα, οι οποίοι θα ήταν υποψήφιοι στις εκλογές, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, σε γραπτή δήλωση ανακοίνωσε πως η εκλογική διαδικασία θα γίνει κανονικά, καλώντας μάλιστα τα μέλη του κόμματος να δώσουν μαζικό παρόν.

Ωστόσο, άμεση ήταν η απάντηση του δικηγορικού γραφείου Αιμιλιανίδης, Κ. Κατσαρός και Συνεργάτες ΔΕΠΕ, που εκρποσωπεί τα τρία μέλη του κόμματος που προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη, ο οποίος τόνισε πως είναι «αδιανόητο ένα κοινοβουλευτικό κόμμα να περιφρονεί με παρόμοιο τρόπο αποφάσεις δικαστηρίων και να επιχειρεί να διεξάγει εκλογές που έχουν ανασταλεί με απόφαση Δικαστηρίου και στη βάση παραποιημένου εκλογικού μητρώου».

Όπως αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, πως το σχετικό διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας με το οποίο έχει ανασταλεί η σύγκληση της εκλογικής Επαρχιακής Συνδιάσκεψης Λευκωσίας μέχρι την τελική εκδίκαση της αγωγής ή νεώτερης διαταγής του Δικαστηρίου, έχει επιδοθεί στους εμπλεκόμενους, προσθέτοντας πως «η αγωγή καταχωρήθηκε, και το προσωρινό διάταγμα εκδόθηκε, από υποψήφιους στην εκλογική διαδικασία, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα διεξαχθούν εκλογές με παραποιημένο εκλογικό μητρώο, θέση που αποδέχθηκε το Δικαστήριο εκδίδοντας το προσωρινό διάταγμα».

Στην ανακοίνωση του ο δικηγόρος τονίζει πως «η λειτουργία των πολιτικών κομμάτων πρέπει να σέβεται τις δημοκρατικές αρχές, τις δικαστικές αποφάσεις, και οι εκλογές να διεξάγονται με τρόπο που να διασφαλίζει το αδιάλειπτο της διαδικασίας».

Επισημαίνει παράλληλα πως οι πελάτες του δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε διαδικασία εκλογών που θα διεξαχθεί παράνομα κατ’ αντίθεση με απόφαση Δικαστηρίου και με παραποιημένο μητρώο, όπως αναφέρει, κατά τρόπο που να αποσκοπεί εν τέλει σε εκλογική νοθεία.

«Κατά συνέπεια οι πελάτες μας δηλώνουν πως θα συμμετάσχουν σε εκλογές μόνο εφόσον αυτές θα διεξάγονται νόμιμα και πως δεν θα συμμετάσχουν στις παράνομες εκλογές της Κυριακής», αναφέρει ο κ. Αιμιλιανίδης, προσθέτοντας πως «οι πελάτες μας εξάλλου σας ενημερώνουν πως σε περίπτωση διεξαγωγής των παράνομων αυτών εκλογών, θα αιτηθούν από το Δικαστήριο την άμεση ακύρωση των παράνομων εκλογών και ότι θα θεωρήσουν ως προσωπικά υπεύθυνους έκαστο πρόσωπο που λαμβάνει την παράνομη αυτή απόφαση». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με διάταγμα Δικαστηρίου αναστέλλονται οι εκλογές Επαρχιακής Λευκωσίας της ΕΔΕΚ

Δειτε Επισης

Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας
«Το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να είναι η λύση και δεν είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε»
Τη σημασία επίλυσης Κυπριακού υπογραμμίζουν τ/κ οργανώσεις
Υπουργική Σύνοδος στην Κύπρο στις 17 Μαΐου για Μεταναστευτικό
Επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν, προγραμματίστηκαν για την Τετάρτη οι πρώτες συναντήσεις
Στοχευμένες ενέργειες εντός έξι μηνών ζήτησε από την Chevron ο Υπουργός Ενέργειας
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Συζητήθηκε τροπολογία Ε. Χαραλαμπίδου για θητεία Προέδρου ΚΣ ΟΑΣΕ
Χαιρέτισε την απόφαση της Κυβέρνησης για μισθολογική αναβάθμιση των ΣΥΟΠ ο Σιζόπουλος
Απειλεί την Τουρκία ο Τατάρ ότι αν αλλάξει πολιτική δεν θα είναι ξανά υποψήφιος