«Καμία ανοχή για όποιον νομίζει ότι θα μας φέρει στην προ του 74 κατάσταση»

Οργίλη ήταν η αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος βρέθηκε το πρωί στο συγκρότημα «ΔΙΑΣ», το οποίο μετατράπηκε χθες βράδυ σε εμπόλεμη ζώνη. Ο Νίκος Αναστασιάδης, φανερά εκνευρισμένος, έστειλε το μήνυμα πως δεν θα επιτρέψει σε οποιοδήποτε αντιεξουσιαστή να καταλύσει το κράτος και να το φέρει στην προ του 74 κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Προεδρικό-Αυστηρές οδηγίες Αναστασιάδη

Σε δηλώσεις του μετά την αυτοψία στο συγκρότημα «ΔΙΑΣ», ο Νίκος Αναστασιάδης, ανέφερε πως αισθάνεται αποτροπιασμό και συγκλονισμό για τα όσα έγινε μάρτυρας από χθες βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Για αυτοψία στο Σίγμα ο Πρόεδρος-Ξέσπασε ο Χατζηκωστης (pics&vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Η μάχη έξω από το Προεδρικό-Η επίθεση και η αντεπίθεση της Αστυνομίας

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος, «την ώρα που εισβάλλει για δεύτερη φορά η Τουρκία στην Κύπρο με την εδώ επίσκεψη του Τούρκου Πρόεδρου, κάποιοι ανεγκέφαλοι προσπάθησαν να καταλύσουν το κράτος. Είμαι απόλυτος, σέβομαι την οποία ειρηνική διαμαρτυρία», τονίζοντας πως δεν θα υπάρξει ανοχή από το κράτος «για τον οποιοδήποτε, έχει την εντύπωση ότι μπορεί μας ξανά φέρει στη προ του 74 κατάσταση. Είμαι απόλυτος και το τονίζω».

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος δήλωσε ότι ανάλογες θα είναι και οι οδηγίες του προς την Αστυνομία και προς όλους τους αρμόδιους φορείς. «Εκφράζω τη συμπάθεια μου στους αστυνομικούς, αφού ως εκ θαύματος δεν θρηνήσαμε θύματα, αφού χρησιμοποίησαν όπλα που ρίχνουν φωτοβολίδες και ευτυχώς που δεν τους χτύπησαν στο κεφάλι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καρέ καρέ η εισβολή στο Σίγμα-Νέες φωτογραφίες στη δημοσιότητα

Αναφερόμενος στις καταστροφές στο τηλεοπτικό κανάλι Σίγμα, ανέφερε πως πρόκειται για στροφή εναντίον της ελευθερίας του Τύπου και «δίνει την εικόνα ότι κάποιοι έχουν παραπάνω προνόμια από άλλους. Παρακολουθώ όλα τα ΜΜΕ, με πόση ευλάβεια και αντικειμενικότητα. Πολλές φορές μπορεί να κρίνεται να επικρίνεται η Κυβέρνηση. Είναι δικαίωμα η ελευθερία της έκφρασης. Αλλά όταν τα ΜΜΕ, χάρην του ευρύτερου καλού, όπως και όλες οι Κυβερνήσεις του κόσμου, καλούν όλους να ακολουθήσουν μια πορεία διάσωσης της υγείας, της ζωής ή της οικονομίας του τόπου, δέχονται ανάλογες επιθέσεις από αντιεξουσιαστές, δεν θα γίνουν ανεκτές».

«Το λέω το επαναλαμβάνω και θα το δείτε», συνέχισε με έντονο τρόπο ο Πρόεδρος προσθέτοντας πως θέλει και τη συνδρομή των ΜΜΕ, όχι μόνο κριτική εις βάρος της Αστυνομίας πως «εκεί που πρέπει να παρέμβουν, θα παρεμβαίνουν».

Όπως είπε ο Νίκος Αναστασιάδης δεν υπήρξαν παρόμοια φαινόμενα όπως τα χθεσινά σε άλλες συγκεντρώσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν προ μερικών μηνών από τους ίδιους ή διαφορετικές ομάδες. «Δεν πρόκειται να επιτραπεί να επικρατήσει η παρανομία. Θα συμπαρασταθούμε στο συγκρότημα «ΔΙΑΣ». Οι ζημιές και οι καταστροφές είναι σημαντικές. Δεν θα δεχθούμε τη φίμωση του Τύπου. Ότι θέλει, όπως θέλει και όσο φιλικός κι αν είναι με την Κυβέρνηση. Δεν είναι έτσι που μετριέται η ελευθερία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου