Εμβολίασαν με μολότοφ Δημοκρατία και Ελευθεροτυπία....

Οργή, θυμό και αγανάκτηση προκαλούν σε κάθε υγιώς σκεπτόμενο πολίτη όλα όσα εκτυλίχθηκαν από το απόγευμα μέχρι το βράδυ της Κυριακής έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και το Συγκρότημα Δίας, όπου χωρίς καμία υπερβολή, δέχθηκαν μια μανιώδη επίθεση η Δημοκρατία και η ελευθερία του Τύπου. 

Την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν ετοίμαζε τις βαλίτσες του για Κύπρο, την ώρα που ο Αττίλας ετοιμάζεται για την τρίτη και τελευταία Εισβολή στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, την ώρα που εκατοντάδες οικογένειες Κυπρίων θρηνούν θύματα από την πανδημία, κάποιοι θεώρησαν πρέπον να επιτεθούν σε ένα τηλεοπτικό κανάλι αλλά και στο Προεδρικό Μέγαρο που από τις 15 Ιουλίου του 1974 αποτελεί θεματοφύλακα της Δημοκρατίας, επειδή διαφωνούν με το ζήτημα του εμβολιασμού.

Ποτέ και κανένας δεν ισχυρίστηκε, ούτε αρνήθηκε πως είναι δικαίωμα του κάθε ενός να κάνει ότι θέλει με το σώμα και την υγεία του. Επίσης, ποτέ και κανείς δεν αρνήθηκε σε οποιοδήποτε να διαμαρτυρηθεί. Η κάθε άποψη του οποιουδήποτε σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία είναι και θα πρέπει να είναι σεβαστή. Είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς, σε κάθε δημοκρατία, το δικαίωμα της άποψης είναι αναφαίρετο. Την ίδια ώρα όμως κάνεις δεν έχει δικαίωμα να στέλνει στο Νοσοκομείο Αστυνομικούς, ή να καταστρέφει περιουσίες απλών ανθρώπων που το βράδυ της Κυριακής εργάζονταν για να ζήσουν τις οικογένειες τους. 

Οι διαδηλωτές που μαζεύτηκαν χθες έξω από το Προεδρικό, δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκαναν. Οι ίδιοι άνθρωποι διαμαρτύρονταν στις αρχές της πανδημίας πως τα lockdown είναι αχρείαστα, αφού η πανδημία είναι ένα μεγάλο ψέμα. Έφτασαν και έξω από τη Βουλή ζητώντας από τους βουλευτές να παρέμβουν.  Μετά όταν τα πράγματα σοβάρευαν και η Κύπρος, θρηνούσε καθημερινά θύματα, συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν για το αν έπρεπε να φοράμε μάσκες. Η δράση τους ήταν κλιμακωτή. Στην πορεία δημιούργησαν και ηγέτες και πρότυπα που μεγαλουργούν στα social media. Χθες έδειξαν τον πραγματικό τους σκοπό. Το αφήγημα τους που στηρίζεται πάνω σε ψεύτικές μελέτες και fake news είναι γνωστό. Αρνούνται να εμβολιαστούν και έχοντας στη φαρέτρα τους αμφιβόλου ποιότητας πηγές και αμέτρητα fake news παρασύρουν και πολλούς ανυποψίαστους πολίτες που μέσα στον φόβο και την άγνοια που δημιουργεί κάθε ιατρικό ζήτημα, πιστεύουν τις ανακρίβειες και τις ψευτιές που τους σερβίρουν.

Και δεν αναφερόμαστε στο σύνολο όσων συμμετείχαν χθες στη διαδήλωση έξω από το Προεδρικό, αλλά σε εκείνη τη μερίδα που δεν σέβεται και χαρακτηρίζει ηλίθιους όσους εμβολιάστηκαν, προέβη σε στις αποτρόπαιες πράξεις και παίρνει στον λαιμό της και τους υπόλοιπους διαδηλωτές. 

Οι λεκτικές απειλές, κατά συγκεκριμένων δημοσιογράφων έγιναν πράξη. Για ακόμη μια φορά το συγκρότημα Δίας έγινε στόχος. Ορθά, ποτέ και κανένας στην Κύπρο δεν τους ζήτησε τον λόγο. Αυτοί οι τύποι που χθες επιτέθηκαν στην Δημοκρατία και την Ελευθεροτυπία, έχουν όνομα επίθετο και φωτογραφία στο facebook, γράφουν ανενόχλητοι και ζουν σχεδόν παράλληλα με τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που εμβολιάστηκε, δημιουργώντας συνωμοσίες και ένα σωρό ψεύτικες ιστορίες. 

Η υπομονή όμως ξεχείλισε όταν τα συνθήματα και τα πανό που έτσι κι αλλιώς ήταν ανάξια σχολιασμού και εκτός τόπου και χρόνου, αντικαταστάθηκαν από τις πέτρες και τις μολότοφ. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία και κανένα περιθώριο ανοχής σε όλους αυτούς που επιτέθηκαν σε ένα ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, αλλά και στο Προεδρικό Μέγαρο.

Υπάρχει η άποψη ότι η ανοχή που επιδείχθηκε σε προηγούμενες διαμαρτυρίες, όπου εκτυλίχθηκαν και πάλι επεισόδια οδήγησε την κατάσταση στα άκρα και τις χθεσινές αποτρόπαιες εικόνες. Φάνηκε δηλαδή ότι τα λίγα εξώδικα των προηγούμενων διαμαρτυριών δεν λειτούργησαν αποτρεπτικά και έθρεψαν το θηρίο που χθες έδειξε τα δόντια. Εάν οι Αρχές επιδείξουν την ίδια ανοχή και σε αυτή την περίπτωση, τότε κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει στην επόμενη διαμαρτυρία που όπως οι ίδιοι οι διαδηλωτές χθες προανήγγειλαν πως δεν θα είναι ειρηνική. 

Δειτε Επισης

BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις