Το... έκοψε στον Πρόεδρο ο Άντρος για συνεργασία και Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής

Μεγάλη κινητικότητα, που θα κορυφωθεί αύριο και θα αποτελέσει τον πρόδρομο σημαντικών εξελίξεων μέχρι το τέλος της εβδομάδας, παρατηρείται από σήμερα στο Προεδρικό, στα πλαίσια του επικείμενου ανασχηματισμού που προανήγγειλε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Με τον Αβέρωφ Νεοφύτου να εγκαινιάζει, και τους Άντρο Κυπριανού και Μαρίνο Σιζόπουλο να ακολουθούν, σε αυτές τις συναντήσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναμένεται να ξεδιπλώσει τις σκέψεις και το όραμα του για τα επόμενα δύο χρόνια στην πολιτική ηγεσία και στη βάση των σχολίων που θα ακούσει, να προχωρήσει με την ανακοίνωση του ανασχηματισμού μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σημειώνεται πως αρχικά είχε ανακοινωθεί πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έβλεπε σήμερα τον Νικόλα Παπαδόπουλο, ωστόσο τελικά η συγκεκριμένη συνάντηση θα γίνει αύριο και η αρχικώς προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση με τον Μαρίνο Σιζόπουλο, πραγματοποιείται σήμερα. 

Υπενθυμίζεται ότι σκοπός του Νίκου Αναστασιάδη, όπως ο ίδιος έχει επαναλάβει αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες, είναι η δημιουργία μιας Κυβέρνησης, ευρύτερης αποδοχής, που θα εργαστεί μεθοδικά, αφενός στην πλήρη απορρόφηση των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης και αφετέρου η συνεπαγόμενη προώθηση κρίσιμων Μεταρρυθμίσεων.

Πέραν της συνάντησης με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Πρόεδρος πραγματοποίησε συναντήσεις με τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού και τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, ενώ στις 11 και 15 βλέπει τον πρόεδρο του ΕΛΑΜ. Αύριο ο Νίκος Αναστασιάδης, θα συναντηθεί με τους Νικόλα Παπαδόπουλο, Μάριο Καρογιάν και Χαράλαμπο Θεοπέμπτου.  

Εξερχόμενος από το Προεδρικό, ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε πως συζήτησε με τον Πρόεδρο το ενδεχόμενο συνεργασία σε μια Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, με τον ίδιο να «ξεκαθαρίζει πως για να μπορέσει να υπάρξει συνεργασία, πρέπει να υπάρχει πολιτική βάση, πολιτικό υπόβαθρο που θα στηρίζεται η συνεργασία και είναι προφανές πως σε ότι μας αφορά, δεν έχουν σχέση οι θέσεις μας, με τις θέσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού». 

Ερωτηθείς ο κ. Κυπριανού εάν συζητήθηκε το θέμα υπουργοποίησης του τέως προέδρου της Βουλής, Αδάμου Αδάμου, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ανέφερε πως δεν τέθηκε θέμα συνεργασίας του ΑΚΕΛ στην Κυβέρνηση και δεν συζητήθηκαν ονόματα.

«Ο κύριος Αδάμου είχε για πολλά χρόνια καλή συνεργασία με το ΑΚΕΛ. Αν τώρα κρίνει ότι θα θέλει να συνεργαστεί με μία Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ θα τον κρίνει ο κόσμος».

Από την πλευρά του ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε πως «αυτό το οποίοι για την ΕΔΕΚ είναι πολύ σημαντικό, είναι πως η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να συμβάλλει στις μεταρρυθμίσεις, σε αυτές τις συνθήκες ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ