Αρχίζει τον κύκλο επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς τη Δευτέρα ο Πρόεδρος

Επαφές με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα έχει τη Δευτέρα και την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με στόχο, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, την επίτευξη στενότερης συνεργασίας μεταξύ εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας.

Συγκεκριμένα, με βάση το πρόγραμμα των συναντήσεών του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συναντήσεις τη Δευτέρα στις 09.00 με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, στις 09.45 με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, στις 10.30 με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο και στις 11.15 με τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ Χρίστο Χρίστου.

Την Τρίτη θα συναντηθεί στις 09.00 με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, στις 09.45 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Παράταξης, Μάριο Καρογιάν και στις 10.30 με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, Χαράλαμπο Θεοπέμπτου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε δηλώσει την περασμένη Παρασκευή πως επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η στενότερη συνεργασία με την νομοθετική εξουσία, και πως για τον σκοπό αυτό θα δει το σύνολο των αρχηγών των κομμάτων.

«Έχουμε μπροστά μας προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, πρέπει μέσα από κλίμα συναίνεσης προς όφελος όχι μόνο που θα καρπωθεί η παρούσα Κυβέρνηση, αλλά προς όφελος ευρύτερα της κοινωνίας» σημείωσε. Πρόσθεσε ότι για τον λόγο αυτό απαιτούνται περισσότερες συγκλίσεις, μεγαλύτερη συνεννόηση, ενώ συμπλήρωσε ότι ο λαός μέσα από τις εκλογές έδωσε τα μηνύματα του προς όλους μας, όχι προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές