Κλείνει ο κύκλος του Ιωάννου-Η πρόκληση του ΓΕΣΥ και η διαχείριση της πανδημίας

Ένας κύκλος τριών χρόνων στο Υπουργείο Υγείας, ολοκληρώνεται για τον Κωνσταντίνο Ιωάννου, ο οποίος έχει ήδη εκφράσει την πρόθεση του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, να αποχωρήσει.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας την 1η Μαρτίου του 2018, μετά την επανεκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην προεδρία της Δημοκρατίας, έχοντας ενώπιον του την μεγαλύτερη πρόκληση σε σχέση με τις Μεταρρυθμίσεις, στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Στην πορεία ωστόσο, πέραν από το ΓΕΣΥ βρέθηκε στον δρόμο του η πανδημία, με τον υπουργό Υγείας να καλείται να διαχειριστεί την μεγαλύτερη υγειονομική κρίση του αιώνα. Αναμφίβολα, τόσο με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ όσο και με τη διαχείριση της πανδημίας, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου κατάφερε να βάλει τη σφραγίδα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αύριο οι τελικές αποφάσεις του ΑΚΕΛ για την προεδρία-Διαβουλεύσεις με κόμματα

Σε σχέση με το ΓΕΣΥ ο υπουργός Υγείας, πέτυχε την εφαρμογή της μεγαλύτερης Μεταρρύθμισης με όσο το δυνατό μικρότερα προβλήματα και τη μεγάλη συμμετοχή των επαγγελματιών υγείας, που ήταν και το μεγάλο στοίχημα για την διασφάλιση της ποιότητας υπηρεσιών του Συστήματος.

Αναφορικά με την πανδημία, αναμφίβολα η Κύπρος στάθηκε τυχερή, αφού η προεργασία που έγινε στο ΓΕΣΥ, ήταν από τα βασικά συστατικά στοιχεία που διασφάλισε την επιτυχημένη διαχείριση, αφού η Κύπρος κατατάσσεται στο γκρουπ των χωρών με τις μικρότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και τα λιγότερα Lockdown πανευρωπαϊκά.

Μπορεί κατά καιρούς διάφοροι, αλλά κυρίως κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης να άσκησαν κριτική στις αποφάσεις του υπουργού Υγείας και των επιδημιολόγων, αλλά κανένας δεν αμφισβήτησε πως το γενικό πλαίσιο των αποφάσεων, ήταν προς την ορθή κατεύθυνσή.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, συζήτησε την πρόθεση του για να αποχωρήσει από το Υπουργείο Υγείας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δηλώνει πλήρως ικανοποιημένος από το έργο του υπουργού, ωστόσο συμφώνησε πως μετά από μια θυελλώδη διαδρομή τριών και κάτι ετών, ήρθε η ώρα ο κ. Ιωάννου να αποδεσμευτεί από το κρίσιμο πόστο του Υπουργού Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρόταση Αναστασιάδη σε πρώην βουλευτή ΑΚΕΛ για υπουργοποίηση-Έρχονται αλλαγές

Δειτε Επισης

Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών