Πρόταση Αναστασιάδη σε πρώην βουλευτή ΑΚΕΛ για υπουργοποίηση-Έρχονται αλλαγές

Οι βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου ανήκουν πλέον στην ιστορία και στο προεδρικό, μετά και από θετικό, υπό τις περιστάσεις αποτέλεσμα για τον Δημοκρατικό Συναγερμό, άνοιξε ο δρόμος, ώστε ο Νίκος Αναστασιάδης, να κάνει πράξη αυτό που ανήμερα των εκλογών προανήγγειλε, για ανασχηματισμό της Κυβέρνησης του.  

Ήδη, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις από κυβερνητικά στελέχη που θα ήθελαν στην παρούσα φάση να αποχωρήσουν. Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος εδώ και ενάμισι χρόνο κλήθηκε να διαχειριστεί την καταιγίδα της πανδημίας, αλλά και τα υπόλοιπα κρίσιμα ζητήματα της εφαρμογής του ΓΕΣΥ, να είναι ένα εξ αυτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αύριο οι τελικές αποφάσεις του ΑΚΕΛ για την προεδρία-Διαβουλεύσεις με κόμματα

Πρωταρχικός στόχος του Νίκου Αναστασιάδη, μέσα από τον ανασχηματισμό που θα ανακοινώσει, μετά και από την εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής, είναι να ανοίξει ο δρόμος για της μεγάλες Μεταρρυθμίσεις, που θα πρέπει να εφαρμοστούν μέχρι το 2023, με μια όσο το δυνατό Οικουμενική Κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχουν στελέχη ή πρώην στελέχη όλων των κομμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρότεινε για αντικαταστάτη του Κωνσταντίνου Ιωάννου, τον πρώην βουλευτή του ΑΚΕΛ και πρώην πρόεδρο της Βουλής, Αδάμο Αδάμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα σενάρια για προεδρία-Τα δεδομένα, τα στρατόπεδα και που θα κάτσει η μπίλια

Εάν ο στόχος του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν ευοδωθεί και τα κόμματα αρνηθούν να συμμετέχουν σε μια τέτοια Κυβέρνηση με στελέχη τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πάει σε εναλλακτικό πλάνο που προβλέπει την υπουργοποίηση προσώπων ευρείας αποδοχής από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Εξάλλου, πέραν του Κωνσταντίνου Ιωάννου, από το κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να αποχωρήσει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ενώ δεν αποκλείεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προχωρήσει και σε μετακινήσεις υπουργών από ένα Υπουργείο σε άλλο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο αποφασισμένος Νικόλας, το δίλημμα του ΑΚΕΛ και ο ορίζοντας του 2023

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα