Δευτέρα 4 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Πρόταση Αναστασιάδη σε πρώην βουλευτή ΑΚΕΛ για υπουργοποίηση-Έρχονται αλλαγές

  07/06/2021 09:39
Πρόταση Αναστασιάδη σε πρώην βουλευτή ΑΚΕΛ για υπουργοποίηση-Έρχονται αλλαγές

Πρόταση Αναστασιάδη σε πρώην βουλευτή ΑΚΕΛ για υπουργοποίηση-Έρχονται αλλαγές

  07/06/2021 09:39

Οι βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου ανήκουν πλέον στην ιστορία και στο προεδρικό, μετά και από θετικό, υπό τις περιστάσεις αποτέλεσμα για τον Δημοκρατικό Συναγερμό, άνοιξε ο δρόμος, ώστε ο Νίκος Αναστασιάδης, να κάνει πράξη αυτό που ανήμερα των εκλογών προανήγγειλε, για ανασχηματισμό της Κυβέρνησης του.  

Ήδη, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις από κυβερνητικά στελέχη που θα ήθελαν στην παρούσα φάση να αποχωρήσουν. Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος εδώ και ενάμισι χρόνο κλήθηκε να διαχειριστεί την καταιγίδα της πανδημίας, αλλά και τα υπόλοιπα κρίσιμα ζητήματα της εφαρμογής του ΓΕΣΥ, να είναι ένα εξ αυτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αύριο οι τελικές αποφάσεις του ΑΚΕΛ για την προεδρία-Διαβουλεύσεις με κόμματα

Πρωταρχικός στόχος του Νίκου Αναστασιάδη, μέσα από τον ανασχηματισμό που θα ανακοινώσει, μετά και από την εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής, είναι να ανοίξει ο δρόμος για της μεγάλες Μεταρρυθμίσεις, που θα πρέπει να εφαρμοστούν μέχρι το 2023, με μια όσο το δυνατό Οικουμενική Κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχουν στελέχη ή πρώην στελέχη όλων των κομμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρότεινε για αντικαταστάτη του Κωνσταντίνου Ιωάννου, τον πρώην βουλευτή του ΑΚΕΛ και πρώην πρόεδρο της Βουλής, Αδάμο Αδάμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα σενάρια για προεδρία-Τα δεδομένα, τα στρατόπεδα και που θα κάτσει η μπίλια

Εάν ο στόχος του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν ευοδωθεί και τα κόμματα αρνηθούν να συμμετέχουν σε μια τέτοια Κυβέρνηση με στελέχη τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πάει σε εναλλακτικό πλάνο που προβλέπει την υπουργοποίηση προσώπων ευρείας αποδοχής από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Εξάλλου, πέραν του Κωνσταντίνου Ιωάννου, από το κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να αποχωρήσει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ενώ δεν αποκλείεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προχωρήσει και σε μετακινήσεις υπουργών από ένα Υπουργείο σε άλλο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο αποφασισμένος Νικόλας, το δίλημμα του ΑΚΕΛ και ο ορίζοντας του 2023

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας