Αβέρωφ: Με τη φόρα που πήρε του φταίνε όλα του Άντρου, ακόμα και το όνομα του κόμματός του

Θέση για το ζήτημα της ονομασίας του ψηφοδελτίου του ΑΚΕΛ στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, πήρε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου μετά τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ για παιχνίδια της Κυβέρνησης και της Νομικής Υπηρεσίας με στόχο να πληγεί το ΑΚΕΛ.   

Ερωτηθείς για το ζήτημα που δημιουργήθηκε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, υπέδειξε πως με τη φόρα που πήρε ο Άντρος Κυπριανού του φταίνε όλα, του έφταιξε και το όνομα του κόμματός του. «Είναι πρωτάκουστο», είπε ο κ. Νεοφύτου, «παγκόσμια ηγέτης κόμματος να διαμαρτύρεται, να σκίζει τα ιμάτιά του γιατί θα κατέβει εκλογές με το όνομα του κόμματός του».

«Αλλά και να απειλεί ότι θα ζητά αποζημιώσεις, από ποιόν, να ζητά εκατομμύρια αποζημιώσεις από τους φορολογούμενους γιατί θα κατέβει με το όνομα ΑΚΕΛ στις εκλογές», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, και πρόσθεσε: «Και το τρίτο, απειλεί ότι θα μας κάνει στην Κύπρο, ότι έκανε ο Τραμπ στην Αμερική. Να πάει στα δικαστήρια για να παραλύσει το κράτος. Ε, τι άλλο να πω»;», διερωτήθηκε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα άκρα ο Άντρος-Αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών, διεκδικεί αποζημιώσεις

Η απάντηση Άντρου
Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, απάντησε στον Αβέρωφ Νεοφύτου με γραπτή δήλωση του. «Ο κ. Νεοφύτου προσπαθεί να συσπειρώσει το κόμμα του. Κατανοητό, αφού στις μετρήσεις φαίνεται ότι και οι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ είναι δυσαρεστημένοι με τον απολογισμό της διακυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ: διαφθορά,διαπλοκή, οικονομική/κοινωνική ανισότητα», ανέφερε ο Άντρος Κυπριανού.

«Να μας επιτρέψει», συνέχισε, «διατηρήσουμε το δικαίωμα να αποφασίσουμε εμείς με ποιο όνομα θέλουμε να συμμετέχουμε στις εκλογές και όχι αυτός ή η Κυβέρνηση του».

«Κατά τα άλλα, πρωτάκουστο είναι τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές το κυβερνόν Κόμμα αντί να επιδιώκει πολιτική συζήτηση για θέσεις και προτάσεις για τα προβλήματα του τόπου, να επιλέγει την ειρωνεία, τον αντιακελισμό και τον ευτελή πολιτικό λόγο», κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, να δηλώσει αναρμόδιο για το ζήτημα το θέμα θα παραπεμφθεί στο Εκλογοδικείο. Το ΑΚΕΛ την περασμένη Τετάρτη κατέθεσε ένστασεις σε όλους τους Εφόρους, σε όλες τις Επαρχίες. 

Το ΑΚΕΛ, δήλωσε την περασμένη Τετάρτη ο Άντρος Κυπριανού, «θα διεκδικήσει όλα τα νόμιμα του δικαιώματα. Σίγουρα επηρεάζονται με το όνομα ΑΚΕΛ. Θα πάμε στο Εκλογοδικείο και στη συνέχεια δεν αποκλείουμε τίποτα για να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις. Έχω πει θα σεβαστούμε την απόφαση. Αυτή τη στιγμή η απόφαση είναι ΑΚΕΛ Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζομένου Λαού. Όμως επαναλαμβάνω ότι θα διεκδικήσουμε τα πάντα μέχρι τέλους. Σίγουρα θα αμφισβητήσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών. Στήσαμε ολόκληρη προεκλογική εκστρατεία στο ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις. Φαντάζεστε ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις», δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ανανέωση, οι στόχοι των μεγάλων και ο αστάθμητος παράγοντας των νέων κομμάτων

Δειτε Επισης

Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν
Απορρίφθηκε μια ένσταση στην εκλογική περιφέρεια Πάφου-Ανακηρύχθηκαν τέσσερις αντιδήμαρχοι
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)