Κυριακή 13 Ιουν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Στα άκρα ο Άντρος-Αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών, διεκδικεί αποζημιώσεις

  12/05/2021 11:28
Στα άκρα ο Άντρος-Αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών, διεκδικεί αποζημιώσεις

Στα άκρα ο Άντρος-Αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών, διεκδικεί αποζημιώσεις

  12/05/2021 11:28

Σε άγνωστες ατραπούς εισέρχεται το σήριαλ με την ονομασία που το ΑΚΕΛ θα κατέλθει στις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαίου, αφού από τις εννέα το πρωί να υποβάλει ενστάσεις σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες στην απόρριψη από τον Έφορο Εκλογής του ονόματος του εκλογικού του συνδυασμού «ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις».  

«Εμείς ως ΑΚΕΛ, επειδή εμμένουμε στην θέση μας ότι είναι παράνομη η απόφαση του Εφόρου Εκλογής να μην αποδεχτεί το όνομα του εκλογικού μας συνδυασμού ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις, ήδη ξεκινήσαμε από τις 9.00 να υποβάλουμε ενστάσεις στην απόρριψη του ονόματος του εκλογικού μας συνδυασμού σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες», δήλωσε ο Άριστος Δαμιανού. Παράλληλα, συνέχισε, «σε νομικό επίπεδο θα προχωρήσουμε με καταχώρηση αριθμού προσφυγών που θα αφορούν το σύνολο των εκλογικών περιφερειών και την επόμενη των εκλογών διατηρούμε ανοικτή την προοπτική προσφυγής σε Εκλογοδικείο ή σε Εκλογοδικεία».

Ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίστηκε και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος προσερχόμενος στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξένια» εξέφρασε την ενόχληση του από την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου.

«Σεβόμαστε την απόφαση του Δικαστή που θεώρησε ότι το Διοικητικό Δικαστήριο είναι αναρμόδιο και θα πρέπει να απευθυνθούμε στο Εκλογοδικείο. Θεωρώ απαράδεκτο η Κυβέρνηση και η Νομική Υπηρεσία να διαγράψουν την ιστορία δεκαετιών με μια μονοκονδυλιά», υπέδειξε.

Το ΑΚΕΛ, συνέχισε, «θα διεκδικήσει όλα τα νόμιμα του δικαιώματα. Σίγουρα επηρεάζονται με το όνομα ΑΚΕΛ. Την ίδια στιγμή βέβαια υποβάλλονται ενστάσεις. Θα πάμε στο Εκλογοδικείο και στη συνέχεια δεν αποκλείουμε τίποτα για να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις. Έχω πει θα σεβαστούμε την απόφαση».

«Αυτή τη στιγμή η απόφαση είναι ΑΚΕΛ Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζομένου Λαού. Όμως επαναλαμβάνω ότι θα διεκδικήσουμε τα πάντα μέχρι τέλους. Σίγουρα θα αμφισβητήσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών. Στήσαμε ολόκληρη προεκλογική εκστρατεία στο ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις. Φαντάζεστε ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις», δήλωσε ο κ. Κυπριανού.

Ερωτηθείς αν θα διεκδικήσουν αποζημιώσεις ο Άντρος Κυπριανού επανέλαβε πως «θα διεκδικήσουμε ότι δικαιούμαστε». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατατέθηκαν 127 υποψηφιότητες για τις 11 έδρες της Αμμοχώστου στη Βουλή

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας