Στα άκρα ο Άντρος-Αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών, διεκδικεί αποζημιώσεις

Σε άγνωστες ατραπούς εισέρχεται το σήριαλ με την ονομασία που το ΑΚΕΛ θα κατέλθει στις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαίου, αφού από τις εννέα το πρωί να υποβάλει ενστάσεις σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες στην απόρριψη από τον Έφορο Εκλογής του ονόματος του εκλογικού του συνδυασμού «ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις».  

«Εμείς ως ΑΚΕΛ, επειδή εμμένουμε στην θέση μας ότι είναι παράνομη η απόφαση του Εφόρου Εκλογής να μην αποδεχτεί το όνομα του εκλογικού μας συνδυασμού ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις, ήδη ξεκινήσαμε από τις 9.00 να υποβάλουμε ενστάσεις στην απόρριψη του ονόματος του εκλογικού μας συνδυασμού σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες», δήλωσε ο Άριστος Δαμιανού. Παράλληλα, συνέχισε, «σε νομικό επίπεδο θα προχωρήσουμε με καταχώρηση αριθμού προσφυγών που θα αφορούν το σύνολο των εκλογικών περιφερειών και την επόμενη των εκλογών διατηρούμε ανοικτή την προοπτική προσφυγής σε Εκλογοδικείο ή σε Εκλογοδικεία».

Ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίστηκε και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος προσερχόμενος στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξένια» εξέφρασε την ενόχληση του από την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου.

«Σεβόμαστε την απόφαση του Δικαστή που θεώρησε ότι το Διοικητικό Δικαστήριο είναι αναρμόδιο και θα πρέπει να απευθυνθούμε στο Εκλογοδικείο. Θεωρώ απαράδεκτο η Κυβέρνηση και η Νομική Υπηρεσία να διαγράψουν την ιστορία δεκαετιών με μια μονοκονδυλιά», υπέδειξε.

Το ΑΚΕΛ, συνέχισε, «θα διεκδικήσει όλα τα νόμιμα του δικαιώματα. Σίγουρα επηρεάζονται με το όνομα ΑΚΕΛ. Την ίδια στιγμή βέβαια υποβάλλονται ενστάσεις. Θα πάμε στο Εκλογοδικείο και στη συνέχεια δεν αποκλείουμε τίποτα για να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις. Έχω πει θα σεβαστούμε την απόφαση».

«Αυτή τη στιγμή η απόφαση είναι ΑΚΕΛ Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζομένου Λαού. Όμως επαναλαμβάνω ότι θα διεκδικήσουμε τα πάντα μέχρι τέλους. Σίγουρα θα αμφισβητήσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών. Στήσαμε ολόκληρη προεκλογική εκστρατεία στο ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις. Φαντάζεστε ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις», δήλωσε ο κ. Κυπριανού.

Ερωτηθείς αν θα διεκδικήσουν αποζημιώσεις ο Άντρος Κυπριανού επανέλαβε πως «θα διεκδικήσουμε ότι δικαιούμαστε». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατατέθηκαν 127 υποψηφιότητες για τις 11 έδρες της Αμμοχώστου στη Βουλή

Δειτε Επισης

Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Συνελήφθη επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο που προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων
Όραμα και εμπειρία αντιπαρέβαλαν για τη Δημαρχία Λευκωσίας Προύντζος και Τορναρίτης
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Στην μάχη για τον ΕΟΑ Λευκωσίας Ασσιώτης και Γιωρκάτζης-Έδωσαν το στίγμα του οράματός τους
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα