Χαστούκι και από τον ΔΗΣΥ στον Οδυσσέα-«Πασαδόρος του Νικόλα»

Πήρε θέση στη νέα σύγκρουση μεταξύ Κυβέρνησης και Γενικού Ελεγκτή, στον απόηχο της έρευνας που ανακοίνωσε ο Οδυσσέας, για 221 πολιτογραφήσεις, αμφισβητώντας τις γνωματεύσεις του Εισαγγελέα και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ο οποίος δείχνει τον Ελεγκτή ως… πασαδόρο του Νικόλα Παπαδόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ολομέτωπη επίθεση Κυβέρνησης σε Ελεγκτή-«Αν θέλει εκλογές, ας το πράξει ευθέως»

Σε ανακοίνωσή του, ο ΔΗΣΥ αναφέρει σε υψηλούς τόνους πως «στο νέο επεισόδιο της σειράς “o γενικός ελεγκτής πασαδόρος του Νικόλα Παπαδόπουλου” βλέπουμε το προκλητικό κλείσιμο των ματιών και των δυο στις γνωματεύσεις των Γενικών Εισαγγελέων αλλά και τον συγχρονισμό και συντονισμό τους  ως προς τις ανακοινώσεις και τις εκθέσεις τους».

Όπως υποδεικνύει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, «αφού επαναλάβουμε πως δεν έχουμε κανένα ζήτημα με οποιοδήποτε έλεγχο, θέλουμε να υποδείξουμε δυο σημεία:

Το πρώτο είναι πως ο Γενικός Ελεγκτής και ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο πρώτος  με τις εκθέσεις του και ο δεύτερος με την εκθείασή τους, κατάφεραν να στρέψουν εκτός Κύπρου ξένες επενδύσεις.

Το δεύτερο είναι πως η εργαλειοποίηση του Γενικού Ελεγκτή από τον Νικόλα Παπαδόπουλο συνεχίζεται, σε σημείο που διερωτάται κανείς αν οι εκθέσεις υπηρετούν τον τόπο ή την προεκλογική του ΔΗΚΟ».

«Συμφωνεί ο ΔΗΣΥ ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίζει να αγνοεί τους κανονισμούς;»

Σε δηλώσεις του επί του θέματος των πολιτογραφήσεων, από το Παραλίμνι, όπου πραγματοποίησε περιοδεία, ο Νικόλας Παπαδόπουλος κατηγόρησε εκ νέου την Κυβέρνηση ότι βάζει τα συμφέροντά της πάνω από τους νόμους και τους θεσμούς.

«Σε ό,τι αφορά στο σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη συνέχισε να εκδίδει χρυσά διαβατήρια ακόμη και μετά που η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε σχετικούς κανονισμούς. Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση Αναστασιάδη πάνω από του νόμους, πάνω από τους θεσμούς, πάνω από την ηθική, βάζει τα συμφέροντα των πελατών που θέλει να εξυπηρετήσει».

Ο κ. Παπαδόπουλος, διερωτήθηκε εξάλλου, «γιατί ο ΔΗΣΥ σιωπά μπροστά σε αυτή την προκλητική παρανομία της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη. Συμφωνεί ο ΔΗΣΥ ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίζει να αγνοεί τους κανονισμούς που και ο ίδιος ο ΔΗΣΥ είχε ψηφίσει; Γιατί σιωπά;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στο Λονδίνο ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
Οι Βρυξέλλες δίνουν τον ρυθμό στα κρίσιμα ζητήματα-Οι επιδιώξεις της Λευκωσίας για Κυπριακό και Μεταναστευτικό
Τι σηματοδοτεί η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ-Η επόμενη μέρα και τα απόνερα στην Κύπρο
Ζητούν από την Ολγκίν να καταγράψει την απουσία κοινού εδάφους σε έκθεση οι τ/κ-«Αξιολόγησαν λάθος το νέο μας όραμα»
Τατάρ: Με σωφροσύνη χρήση των βάσεων στην Κύπρο, δεν θέλουμε να γίνει στόχος, είναι η δική μας πατρίδα
Καταγγελία για «κουβαλητούς» ψηφοφόρους από τη Δήμαρχο Λακατάμιας
Κυπριακό και σχέσεις με Κοινοπολιτεία σε συνάντηση ΠτΒ με ΓΓ οργανισμού
Με αναφορές στην επίθεση του Ιράν αλλά και το Κυπριακό το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής
Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το Κυπριακό στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας Γκουτέρες-Φιντάν
Διαφωνίες στη Βουλή για την πρόταση Kυβέρνησης για πλαίσιο ελέγχου άμεσων ξένων επενδύσεων