Χοντραίνει η κόντρα Προεδρικού με ΑΚΕΛ-Από τη συμμαχία με το ΔΗΚΟ, στο Μαρί

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ για το θέμα των πολιτογραφήσεων με την Κυβέρνηση να υπενθυμίζει μια σειρά από γεγονότα που συνέβησαν την πενταετία που η Εζεκία Παπαϊωάννου διακυβέρνησε τη χώρα. Νωρίτερα το ΑΚΕΛ, μέσω του Στέφανου Στεφάνου να κατηγορεί την Κυβέρνηση για το Πρόγραμμα Πολιτογραφήσεων σημειώνοντας πως σε «οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα, κάποιος από την κυβέρνηση θα είχε αναλάβει την ευθύνη και θα είχε απολογηθεί στον λαό».
 
Σε γραπτή του δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, σημειώνει πως, «το ΑΚΕΛ της οικονομικής καταστροφής και της πτώχευσης του κράτους, το ΑΚΕΛ του Μαρί, το ΑΚΕΛ της Δρομολαξιάς, το ΑΚΕΛ που πρωταγωνιστούσε στο βίντεο του Al Jazeera επιμένει να κατηγορεί την Κυβέρνηση, γενικά αόριστα και ατεκμηρίωτα για διαπλοκή και διαφθορά».

«Ηθελημένα», προσθέτει, «ξεχνά το ΑΚΕΛ ότι το ΚΕΠ χρησιμοποιήθηκε από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη για να αντιμετωπίσει τα ολέθρια αποτελέσματα στα οποία οδήγησε τη χώρα η διακυβέρνηση του, δηλαδή, μεταξύ άλλων, την αύξηση του ποσοστού ανεργίας σε πέραν του 16%, την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, την οικονομία στην κατηγορία «σκουπίδια» και τελικά στην Τρόικα και το Μνημόνιο». 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο… απόλυτος αχταρμάς του πολιτικού μας συστήματος
 
«Θέλει, επίσης, σκόπιμα να αγνοεί το ΑΚΕΛ ότι έγιναν έρευνες από ανεξάρτητους θεσμούς και Αρχές και ουδέποτε αποδείχθηκε οτιδήποτε είτε κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας είτε κατά της Κυβέρνησης. Ξεχνά επίσης ότι έχουν καταδικαστεί για διαφθορά με αποφάσεις δικαστηρίου στελέχη του».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνεχίζει, υπογραμμίζοντας, πως «δεν θα διαφωνήσουμε ότι υπήρξε, δυστυχώς, κατάχρηση και εκμετάλλευση του Προγράμματος από επιτήδειους. Όμως, οι απαράδεκτοι ισχυρισμοί του ΑΚΕΛ ουδεμία σχέση έχουν με τα πραγματικά γεγονότα. Άλλο είναι η κοινή διαπίστωση για τις αδυναμίες του Προγράμματος και άλλο είναι η διαστρέβλωση γεγονότων και η απόδοση διαπλοκής στην Κυβέρνηση».
 
Υπενθυμίζει παράλληλα πως, «με εισήγηση της Κυβέρνησης, η οποία δεν έχει τίποτα να κρύψει, έχει διοριστεί από τον Γενικό Εισαγγελέα ερευνητική επιτροπή που αποτελείται από τέσσερεις ανεξάρτητους αξιωματούχους, εγνωσμένου κύρους και αξιοπιστίας». 
 
«Αφορά μια οιονεί δικαστική διαδικασία που θα ρίξει άπλετο φως και θα διαπιστώσει εάν υπάρχουν παρατυπίες και αδικήματα, από το ξεκίνημα του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος το 2007 μέχρι σήμερα, χωρίς καμιά εξαίρεση. Ας έχουν την υπομονή να αναμένουν τα αποτελέσματα.
Η χώρα και ο λαός  βρίσκονται σε πόλεμο με την πανδημία του κορωνοϊού και τις δυσμενέστατες επιπτώσεις στην οικονομία, τις επιχειρήσεις, τους εργαζομένους και τα βαλάντια των νοικοκυριών».
 
«Αυτή την ώρα, οι πολίτες παρακολουθούν με αγωνία το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ να ξανασυστήνουν τη συμμαχία του 2007-2013, με πρώτο θύμα τον προϋπολογισμό του κράτους και την κοινωνία. Η κρίση του λαού θα είναι αμείλικτη για αυτούς που με την ανεύθυνη συμπεριφορά τους οδηγούν το κράτος και την οικονομία σε περιπέτειες», καταλήγει ο Κυριάκος Κούσιος.
 
Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, κατηγόρησε την Κυβέρνηση πως, «προσποιείται προκλητικά ότι δεν καταλαβαίνει το μείζον ζήτημα ηθικής τάξης και σύγκρουσης συμφέροντος που την αφορά. Επιβεβαιώνεται με νέες αποκαλύψεις ότι σειρά μελών της κυβέρνησης Αναστασιάδη/Συναγερμού –πρώην και νυν- συνδέονται με γραφεία που διεκπεραίωναν αιτήσεις πολιτογραφήσεων και η κυβέρνηση διερωτάται πού είναι το πρόβλημα».

«Το πρόβλημα βρίσκεται στο γαϊτανάκι διαπλοκής και αλληλοεξυπηρέτησης που έστησε η κυβέρνηση για χρόνια. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση Αναστασιάδη μόλις ανέλαβε την εξουσία το 2013 ξεχαρβάλωσε τα κριτήρια και τους ελέγχους για το πρόγραμμα διαβατηρίων. Στη συνέχεια, γραφεία που συνδέονται με τον ίδιο τον Πρόεδρο και υπουργούς της κυβέρνησης υπέβαλλαν αιτήσεις για χρυσά διαβατήρια. Και ακολούθως, οι ίδιοι άνθρωποι, ως Υπουργικό Συμβούλιο, ενέκριναν τις αιτήσεις», υπέδειξε ο κ. Στεφάνου.
 
«Σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα, κάποιος από την κυβέρνηση θα είχε αναλάβει την ευθύνη και θα είχε απολογηθεί στον λαό. Για τον Πρόεδρο και την κυβέρνησή του όμως προφανώς η ευθιξία, η πολιτική ηθική και η διαφάνεια είναι άγνωστες λέξεις», κατέληξε ο κ. Στεφάνου.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λεπτές ισορροπίες, αστάθμητοι παράγοντες-Η μεγάλη εβδομάδα του προϋπολογισμού

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»