Πυρ και μανία η Κυβέρνηση κατά του ΑΚΕΛ-«Ξεπέρασε κάθε όριο λαϊκισμού»

Διασταυρώνουν για άλλη μια φορά τα ξίφη τους, Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ, με αφορμή τα μέτρα που λαμβάνονται για αντιμετώπιση της πανδημίας, με το κόμμα της αντιπολίτευσης να προκαλεί την έντονη αντίδραση του Προεδρικού μετά τα περί προσπάθειας «περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων της κυπριακής κοινωνίας»
 
Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, «εμβρόντητη η κυπριακή κοινωνία άκουσε σήμερα τον ΓΓ του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού επιτίθεται στην Κυβέρνηση με αφορμή την επέτειο της επιστροφής του Προέδρου Μακαρίου στην Κύπρο, τον Δεκέμβριο του ’74, για τα μέτρα που λαμβάνουν όλες οι Κυβερνήσεις, περιλαμβανομένης και της Κυπριακής Κυβέρνησης, για την πανδημία του κορωνοϊού!»

Μάλιστα, προσθέτει, αναφέρθηκε σε "προσπάθεια περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων της κυπριακής κοινωνίας με πρόφαση την πανδημία, αλλά και λόγω της νοοτροπίας της Κυβέρνησης"».

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, «είναι ενδεικτικό του αντιπολιτευτικού μένους που διακατέχει την ηγεσία του ΑΚΕΛ».

«Την ώρα της μάχης κατά της πανδημίας η ηγεσία του ΑΚΕΛ εξισώνει ανόμοια γεγονότα, και αντί να ενισχύει την προσπάθεια για τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας του λαού, ουσιαστικά καλεί τον κόσμο να τα παρακούσει ισχυριζόμενη ότι πρόκειται για προσπάθεια περιορισμού των δημοκρατικών του δικαιωμάτων», σημειώνει.

Την ίδια ώρα, συνεχίζει ο κ. Κούσιος, «ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου διαμαρτύρεται λέγοντας ότι τα μέτρα κατά της πανδημίας καταστρέφουν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

«Πέραν από τον άκρατο λαϊκισμό από τον οποίο διακατέχεται μια τέτοια τοποθέτηση, ας μας απαντήσει η ηγεσία του ΑΚΕΛ τι ακριβώς θέλει», αναφέρει.

Θέτει τα ερωτήματα: «Nα αφήσουμε τη χώρα στο έλεος της πανδημίας; Να μη λαμβάνεται κανένα περιοριστικό μέτρο»;

«Είναι ασταμάτητος o κατήφορος της ηγεσίας του ΑΚΕΛ», αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι «σήμερα το ΑΚΕΛ ξεπέρασε κάθε όριο λαϊκισμού και ανεύθυνης πολιτικής».
 
Προηγουμένως, σε δηλώσεις του, μετά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Δημοκρατίας και Αντίστασης, στο Πάρκο Προεδρικού Μεγάρου, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ανάφερε μεταξύ άλλων πως «σήμερα, δυστυχώς, με πρόφαση και την πανδημία -αλλά να μου επιτρέψετε να πω, και λόγω της νοοτροπίας η οποία διακατέχει την Κυβέρνηση- παρακολουθούμε, ζούμε μια προσπάθεια περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων της κυπριακής κοινωνίας».
 
«Όποιος διατυπώνει διαφορετική άποψη από τους κυβερνώντες επιχειρείται είτε να στιγματιστεί, είτε να φιμωθεί», ανέφερε. Εμείς, πρόσθεσε, «δεν πρόκειται να αποδεχτούμε ποτέ μια τέτοια εξέλιξη», σημειώνοντας ότι «είναι υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού μας και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή και αυτού του αγώνα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών