Ο Νικόλας που «μοιράζει πιστοποιητικά αδιάφθορου» και «οι θετικές ψήφοι υπέρ της διαπλοκής»

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ Κυβέρνησης και Δημοκρατικού Συναγερμού από τη μια και Δημοκρατικού Κόμματος από την άλλη, για το θέμα της ψήφισης του προϋπολογισμού, μετά την απόφαση του προέδρου του ΔΗΚΟ για καταψήφισή του. 

Σκληρή κριτική στον Νικόλα Παπαδόπουλο, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, κατηγορώντας τον Νικόλα Παπαδόπουλο πως εν μέσω πανδημίας, «απειλεί ότι αν δεν γίνει το δικό του θα τιμωρήσει τους πολίτες. Θα τους αφήσει χωρίς συντάξεις, μισθούς και κοινωνικές παροχές. Θα στραγγαλίσει τη δημόσια υγεία, παιδεία και τα έργα ανάπτυξης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το ΔΗΚΟ, ο προϋπολογισμός, ο Ελεγκτής και μια απόφαση γεμάτη… συνειρμούς  

«Αλλά προχωρά και παραπέρα», πρόσθεσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου. «Όποιος τιμωρήσει τους πολίτες και καταψηφίσει τους προϋπολογισμούς, του δίνει και πιστοποιητικό  αδιάφθορου. Και όποιος ψηφίσει να λειτουργήσει το κράτος, είναι για το ΔΗΚΟ διεφθαρμένος».

«Είναι μια ευκαιρία», κατέληξε, «για τους πολίτες να μετρήσουν την ευθύνη του καθενός μας, απέναντι στη μεγαλύτερη δοκιμασία της χώρας μας από το 1974».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος με δηλώσεις του παρέμεινες σταθερός στην άποψη πως εφόσον η Κυβέρνηση, αρνείται τον έλεγχο, «κάθε ψήφος υπέρ του προϋπολογισμού είναι ψήφος υπέρ της διαπλοκής, της διαφθοράς και της συγκάλυψης. Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν θα δώσει πράσινο φως στη συγκάλυψη της διαφθοράς».

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι, υποστήριξε πως το ΔΗΚΟ δεν μπορεί να είναι συνένοχο, «με την ψήφιση του προϋπολογισμού, στη συνέχιση της παρανομίας και της συγκάλυψης, η οποία πλήττει την αξιοπιστία των θεσμών και της κυπριακής οικονομίας».

«Ευθύνη για την καταψήφιση του προϋπολογισμού έχει η εκάστοτε κυβέρνηση, η οποία οφείλει να βεβαιωθεί ότι έχει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να περάσει τον προϋπολογισμό», είπε.

Εξάλλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «θα μπορούσαμε να αντιληφθούμε τη θέση του ΔΗΚΟ αν οι διαφωνίες του είχαν να κάνουν με την οικονομική πολιτική και τους προϋπολογισμούς αυτούς καθεαυτούς και δεν αναφέρονταν με το θέμα». 

Απαντώντας επί της ουσίας των θέσεων του ΔΗΚΟ για την παράδοση των φακέλων των πολιτογραφήσεων στον Γενικό Ελεγκτή, ο κ. Κούσιος υπέδειξε πως «η Κυβέρνηση αποδεδειγμένα θέλει να υπάρξει πόρισμα έγκυρο για το θέμα του ΚΕΠ. Για αυτό το λόγο διορίστηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα μια ανεξάρτητη Ερευνητική Επιτροπή που θα εξετάσει όλες τις υπηκοότητες που δόθηκαν». Μάλιστα πρόσθεσε πως, επειδή η έρευνα θα πάρει χρόνο, ανακοίνωσαν ότι θα εκδίδονται ενδιάμεσα πορίσματα.

Ο κ. Κούσιος επεσήμανε παράλληλα πως η θέση του ΔΗΚΟ έρχεται σε μια περίοδο που συμπίπτει με την μεγαλύτερη κρίση στον πλανήτη λόγω της πανδημίας «και ενώ όλοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση προβάλλουμε προσκόμματα στην υλοποίηση του προγράμματος για να διαφυλάξει θέσεις εργασίες ευπαθείς ομάδες κτλ». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι νέες φουρτούνες για ένα γινάτι και η… Οδύσσε(ι)α του προϋπολογισμού

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»