Τους πείραξε το «όποιου εν αρέσκει να πέσει χωρκα του»-Πυροβολούν τον Αρχιεπίσκοπο

Εξόργισαν μερίδα κομμάτων, οι τοποθετήσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, αναφορικά με την εμπλοκή του στη χορήγηση υπηκοότητας στον Joh Low.  Τα κόμματα καλούν τον Αρχιεπίσκοπο να περιοριστεί στο θεολογικό του έργο και δεν κρύβουν την έκπληξη και την απαρέσκειά τους για την χθεσινοβραδινή του δήλωση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξαναχτύπησε ο Αρχιεπίσκοπος-«Όποιου δεν του αρέσκει να πέσει χώρκα του»
 
Η Συμμαχία Πολιτών καλεί τον προκαθήμενο της εκκλησίας της Κύπρου να παραδεχθεί ότι έγιναν λάθη και να μην προβαίνει σε τοποθετήσεις όπως αυτή στο Λυθροδόνταα στο Λυθροδοντα.
 
«Σεβόμενη την Εκκλησία αλλά και τη νοημοσύνη των πολιτών, οφείλει να καυτηριάσει συγκεκριμένες έντονες τοποθετήσεις του Αρχιεπισκόπου οι οποίες έγιναν χθες κατά την άφιξή του σε εκδήλωση στον Λυθροδόντα. Η Εκκλησία έχει συγκεκριμένο ρόλο να διαδραματίσει στην κοινωνία και είναι σεβαστός. Ωστόσο, όταν φαίνεται να υπάρχει εμπλοκή της σε θέματα που ενδεχομένως να αποτελούν σκάνδαλα και ιδιαίτερα όταν αυτά απασχολούν την κοινή γνώμη, οφείλει να παραδέχεται ότι έγιναν λάθη και να ζητά διόρθωση και όχι να αποποιείται ευθυνών δια στόματος του προκαθήμενου της, καταλήγοντας σε φράσεις όπως «Κι όποιου δεν αρέσει μπορεί να πέσει χώρκα του».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποφασισμένος ο Καρούσος για τις «παρεμβάσεις» Αρχιεπισκόπου στην Αγία Νάπα

Χαρακτηρίζοντας ως προκλητικές τις τοποθετήσεις Αρχιεπισκόπου, το κίνημα Οικολόγων καλεί την εκκλησία να περιοριστεί στο θεολογικό της έργο.
 
«Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος προκάλεσε για ακόμη μια φορά με τις χθεσινοβραδινές του δηλώσεις σχετικά με το θέμα της πολιτογράφησης του Μαλαισιανού καταζητούμενου Τζο Λόου.Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός πως ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου συμπεριφέρεται κυρίως ως επιχειρηματίας παρά ως ιεράρχης καθώς με τις δηλώσεις του αναφέρει πως «η Εκκλησία της Κύπρου θα είναι και θρησκευτικός οργανισμός και φιλανθρωπικός οργανισμός και πολιτιστικός και εθνικός και θα δουλεύει σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα κι όποιου δεν αρέσει μπορεί να πέσει χώρκα του».
 
Και κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να πάψει να συμπεριφέρεται ως επιχειρηματίας και ας αφοσιωθεί στα προβλήματα της κοινωνίας που είναι δυστυχώς πάρα πολλά.
 
«Οι επιχειρηματίες δραστηριότητες πρέπει να είναι περιορισμένες και σε σχέση με το θρησκευτικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της. Δυστυχώς αντί αυτού, επί των ημερών του νυν Αρχιεπισκόπου έχει χαθεί κάθε μέτρο. Ο επικεφαλής της κυπριακής Εκκλησιάς φαίνεται να ασχολείται περισσότερο με τις επιχειρήσεις πάρα το χριστιανικό έργο, κατάσταση που πλήττει το κύρος του ιδίου και της εκκλησί», καταλήγει η ανακοίνωση των Οικολόγων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τι θα γίνει με τις επενδύσεις αυτών που ανακαλούνται οι υπηκοότητές τους

Κληθείς να σχολιάσει την εμπλοκή του Αρχιεπισκόπου, ο Άντρος Κυπριανού, ανέφερε εξάλλου χθες ότι είναι λυπηρό το ότι ο προκαθήμενος της εκκλησίας έχει εμπλακεί. «Δεν είναι δουλειά ούτε του Αρχιεπισκόπου, ούτε οποιουδήποτε άλλου μέρους του εκκλησιάσματος να ασχολείται με τέτοια ζητήματα. Και λυπούμαι  όχι μόνο γιατί ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχει συνειδητοποιήσει το βάρος και το μέγεθος του ατοπήματος που έχει διαπράξει, αλλά προσπαθεί κιόλας να το δικαιολογήσει, με τρόπο – κατά την άποψή μου - απαράδεκτο».
 
Το χειρότερο απ’ όλα, συνέχισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είναι ότι στέλνουμε το μήνυμα στον κόσμο ότι «δικαιούστε να κάνετε ό,τι θέλετε, αγνοώντας τους νόμους, την δεοντολογία και θα μείνετε στο απυρόβλητο, θα ζητάτε και ρέστα από πάνω», με βάση τα πρότυπα που τα πολιτικά πρόσωπα δημιουργούν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε μια ένσταση στην εκλογική περιφέρεια Πάφου-Ανακηρύχθηκαν τέσσερις αντιδήμαρχοι
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές
Εκλογή Λεόντιου Κωστρίκη και Σωτήρη Καλογήρου στην Ακαδημία Ευρώπης
Κατατέθηκε πρόταση νόμου στην Ολομέλεια για κατάργηση memo στις κατεχόμενες περιοχές
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος