Στην αντεπίθεση η Κυβέρνηση για διαβατήρια-«Το ΑΚΕΛ ολημερίς οπτασιάζεται σκάνδαλα»

Συνέχεια στον «πόλεμο» δηλώσεων των τελευταίων ημερών, δίνουν Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ, μετά κι από τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για ανάκληση 26 διαβατηρίων που έλαβαν κατ΄ εξαίρεση πρόσωπα που συμμετείχαν στο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, με το ΑΚΕΛ να ζητά ανάληψη πολιτικών ευθυνών και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά πως πολιτογραφήσεις που ανακλήθηκαν έγιναν και επί διακυβέρνησης ΑΚΕΛ.
 
Νωρίτερα σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός η Κυβέρνηση υποχρεώθηκε να λάβει μέτρα για το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων, όταν βγήκαν στην επιφάνεια τόσες και πολλές παρατυπίες και παρανομίες που έγιναν ηθελημένα ή άθελα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζητούν απόδοση ευθυνών για τις πολιτογραφήσεις τα κόμματα
 
Μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, διερωτήθηκε κατά πόσο κλείνει το θέμα εάν η κυβέρνηση άρει σήμερα κάποιες υπηκοότητες για να απαντήσει ο ίδιος ότι δεν κλείνει.
 
«Υπάρχουν», είπε, «ευθύνες, σε μικρότερο βαθμό ενδεχομένως σε υπηρεσιακό επίπεδο που ο ίδιος δεν γνωρίζει, αλλά «υπάρχουν τεράστιες ευθύνες σε πολιτικό επίπεδο. Κι αυτές οι ευθύνες θα πρέπει να αναληφθούν. Και οι ευθύνες αναλαμβάνονται – όπως αντιλαμβάνεστε – με συγκεκριμένο τρόπο».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζητά και ανάληψη πολιτικών ευθυνών για τα διαβατήρια το ΑΚΕΛ
 
Η απάντηση της Κυβέρνησης
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, εξέδωσε γραπτή δήλωση-απάντηση στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ στην οποία σημειώνει πως οι σημερινές τοποθετήσεις του Άντρου Κυπριανού, τον αναγκάζουν να απαντήσει.
 
«Ηθελημένα αγνοεί πως η Κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις για αποστέρηση υπηκοότητας για περιπτώσεις που παρουσίασαν προβλήματα πιθανώς και μετά την απόφαση για πολιτογράφηση, αποφάσεις για τις οποίες σήμερα χρησιμοποιούνται μέσα και εργαλεία που δεν ήταν διαθέσιμα στο παρελθόν» σημειώνει ο Πρόδρομος Προδρόμου.
 
«Σοβαρότερο είναι όμως», προσθέτει, «ότι ο ίδιος βρίσκεται σε πλήρη ανακολουθία όταν επικρίνοντας την Κυβέρνηση διότι παίρνει αποφάσεις σήμερα και όχι ενωρίτερα, αγνοεί ότι ορισμένες από αυτές τις αποφάσεις αφορούν πολιτογραφήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι ανακλήσεις διαβατηρίων έφτασαν μέχρι την κυβέρνηση Χριστόφια
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διερωτάται, «γιατί δεν σχολιάζει το ότι η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ δεν επιλήφθηκε ούτε ενωρίτερα ούτε αργότερα ποτέ των προβληματικών πολιτογραφήσεων που η ίδια έκανε;».
 
«Επιπλέον, η έκφρασή του ότι η Κυβέρνηση “οπτασιάζεται εχθρούς και συνωμοσίες” ίσως ταιριάζει όταν το ΑΚΕΛ ολημερίς “οπτασιάζεται σκάνδαλα” και αναζητεί εκ του μη όντος αφορμές για να διαβάλει και προσωπικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», σημειώνει.
 
«Είναι κατανοητό ότι ο κ.Άντρος Κυπριανού προσπαθεί να προβάλει ένα προσωπικό προφίλ “του κατ’εξοχήν αντιπάλου του Προέδρου”, αλλά θα ήταν χρησιμότερο αν μπορούσε να το κάνει με πολιτικές θέσεις και προτάσεις και όχι με απόπειρες προσωπικής διαβολής», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 
«Τέλος, αφού δεν λαμβάνει υπόψη τις πληροφορίες που δόθηκαν με τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, θα πρέπει να του επισημάνουμε ότι δεν μπορεί να διερωτάται αν το “θέμα κλείνει” με τις σημερινές αποφάσεις, εφόσον αυτού του είδους ο έλεγχος, ο οποίος αξιοποιεί εργαλεία και μέσα που αποκτήθηκαν πρόσφατα και δεν υπήρχαν στο παρελθόν, θα είναι διαρκής. Τόσο για παλαιότερες όσο και για σημερινές ή μελλοντικές αποφάσεις για κατ’εξαίρεση πολιτογραφήσεις», καταλήγει ο κ. Προδρόμου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Αποφάσισε την αφαίρεση 26 χρυσών διαβατηρίων το Υπουργικό Συμβούλιο
 

Δειτε Επισης

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024