Εξαγγέλλει υποψηφιότητα με συγκέντρωση υποστηρικτών το Σάββατο ο Ταμασού Ησαΐας

Το ερχόμενο Σάββατο σε συγκέντρωση φίλων και υποστηρικτών του, αναμένεται να ανακοινώσει κι επίσημα την υποψηφιότητα του για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαίας.

 Μιλώντας στο κρατικό κανάλι ο Ταμασού Ησαΐας, ανέφερε πως θα είναι υποψήφιος για τις Αρχιεπισκοπικές, σημειώνοντας πως στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί, θα παρουσιαστεί από φίλους της Μητρόπολης Ταμασού μέρος του έργου που έγινε τα τελευταία χρόνια, ενώ την ίδια εκδηλώσει θα χαιρετίσει και ο ίδιος.  

Παράλληλα παρουσίασε τους βασικούς άξονες της δικής του υποψηφιότητας, η οποία όπως είπε θα επιχειρήσει μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, να παρουσιάσει το έργο της και να ακούσει τους προβληματισμούς του λαού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επίδοξοι Αρχιεπίσκοποι σαν έτοιμοι από καιρό-Δεδομένα και τάσεις ενόψει εκλογών

«Θεωρώ», είπε ο Μητροπολίτης Ησαΐας «πως η Εκκλησία έχει να παίξει καταλυτικό ρόλο στην καθημερινότητα του καθενός από εμάς και πρέπει με όρεξη και πολλή δουλειά να τη ξανακαταστήσουμε πιο ωφέλιμη και πιο καταλυτική στη λύση προβλημάτων του τόπου μας. Οπόtan o κάθε ένας από εμάς που θέλει να διακονήσει θα δώσει το δικό του πρόγραμμα και τη δική του ποιμαντική πολιτική που θα ακολουθήσει για να φτάσει στον κοινό στόχο».

Πρόσθεσε πως, «είναι κάτι το ευγενές, δεν υπάρχουν αντίπαλοι σε Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, υπάρχουν συναγωνιστές. Δεν είμαστε όπως τους πολιτικούς που κάποιοι εκλέγονται και κάποιοι όχι. Είμαστε όλοι εκλεγμένοι όπως ξέρετε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βγαίνει μπροστά η Ομάδα Στήριξης του Αθανάσιου-«Είναι αυτονόητη επιλογή»

Σε σχέση με την τακτική που θα ακολουθήσει, ο Μητροπολίτης Ταμασού, ανέφερε πως, «μέσω των μέσων που προσφέρει η τεχνολογία, θα προσπαθήσουμε να δει ο κόσμος τι πρεσβεύουμε, το έργο που κάναμε για να κρίνει αν αυτά που λέμε μπορούμε να τα κάνουμε, να μιλήσω με τον λαό, να ακούσω προβληματισμούς, απορίες, να δεχθώ τη λαϊκή ανάκριση για αυτά που πρεσβεύω και να δώσω απαντήσεις».

Σε σχέση με τον δεύτερο γύρο και την εκλογή στο τριπρόσωπο, είπε πως, εκεί «οι Μητροπολίτες θα αποφασίσουν, θα υπάρξει διάλογος. Πες τε πως δεν είμαι στο τριπρόσωπο. Θα μιλήσω και με τους τρεις, να δω ποιος είναι πιο κοντά στη δική μου αντίληψη για την Εκκλησία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στις 18 Δεκεμβρίου με αστερίσκο και ψηφοδέλτια με ονόματα οι Αρχιεπισκοπικές 

Για το ρόλο των ξένων δυνάμεων στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές, συμφώνησε πως οι μεγάλες δυνάμεις παίζουν ρόλο, ωστόσο υπέδειξε πως, «η πραγματικότητα, είναι πως στην Ιερά Σύνοδο υπάρχει ομοψυχία σε πάρα πολλά ζητήματα. Το θέμα του ουκρανικού, πρόσθεσε, έχει λυθεί μόνο του με τον πόλεμο, έχει τελειώσει κάθε ελπίδα ενότητας στον κόσμο. Εμείς ως Ιεράς Σύνοδος επιλέξαμε την ενότητα και την ουδετερότητα. Αυτή η ενότητα έχει αυτοκτονήσει από μόνη της με τον πόλεμο. Αυτά τα ξεκαθάρισα και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχαμε μια εξαιρετική συζήτηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στη δημοσιότητα η εγκύκλιος για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές

Δειτε Επισης

Έφθασαν στο Ισραήλ μέσω Κύπρου 400 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από τα ΗΑΕ
Το ΑΚΕΛ ζητά να ξεκαθαρίσει ο ΠτΔ για τη μη συμπερίληψη του πραξικοπήματος στην εγκύκλιο του ΥΠΑΝ
«Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση προς τ/κ για τριμερή ή πενταμερή»-Διαψεύδει το «υπεξ» για κυρίαρχη ισότητα
Υποβάλλονται τη Δευτέρα οι υποψηφιότητες για κοινοτάρχες και κοινοτικούς συμβούλους
Έτσι θα λειτουργεί ο ανθρωπιστικός διάδρομος από την Κύπρο όταν ολοκληρωθεί η προβλήτα στη Γάζα
Χρίστο Τσίγκη για την δημαρχία Στροβόλου στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο
Στο Λουξεμβούργο η Υπ. Γεωργίας για το Συμβούλιο ΕΕ-Συζητείται η απλούστευση Κοινής Αγροτικής Πολιτικής
Αναλύει στους ομολόγους του την πολιτική της Κύπρου για επιστροφές μεταναστών ο ΥΠΕΣ-Αύξηση κατά 66%
Στο Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ΕΕ η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων