Στη δημοσιότητα η εγκύκλιος για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές

Στη δημοσιότητα δόθηκε η εγκύκλιος, μέσω της οποίας καταγράφονται οι διαδικασίες για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, ενώ σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας, τρεις ημέρες μετά θα συνέλθει η Ιερά Σύνοδος για να καταλήξει στον επόμενο Αρχιεπίσκοπο, ανάμεσα στους τρεις που θα επικρατήσουν στις εκλογές από τον λαό.

Η εγκύκλιος είναι υπογεγραμμένη από τον Τοποτηρητή, Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο. 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα προηγηθεί η κατάρτισιν του τριπροσώπου και ακολούθως η εκλογή του Αρχιεπίσκοπου από την Ιερά Σύνοδο.

Όπως αναφέρεται, επίσης, η κατάρτισιν του τριπροσώπου θα πραγματοποιηθεί με καθολική μυστική ψηφοφορία την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, μεταξύ των ωρών 10:00 με 18:00, ενώ θα υπάρξει μια ώρα διάλειμμα μεταξύ 13:00-14:00.

Υπενθυμίζεται ότι, δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που διαμένουν στην Κύπρο, εδώ και ένα χρόνο, είτε είναι υπήκοοι της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε όχι.

Οι ψηφοφόροι θα πάρουν ένα χαρτί με τη σφραγίδα της εφορευτικής επιτροπής για να γράψουν το όνομα του ατόμου της προτιμήσεως τους. Για να είναι έγκυρο, θα πρέπει να δηλώνεται ξεκάθαρα ποια είναι η επιλογή του ψηφοφόρου, ενώ το άτομο που επιλέγουν πρέπει να είναι άνω των 35 ετών, να είναι άγαμος, να έχει πτυχίο θεολογίας και να έχει 10 χρόνια υπηρεσίας στην Εκκλησία της Κύπρου.

Αυτούσια η εγκύκλιος  

  

  

  

Νωρίτερα, ο  Ιωάννης Χαριλάου, Γενικός Έφορος  Αρχιεπισκοπικών Εκλογών και Διευθυντής Ελεγκτικού Τμήματος της Εκκλησίας της Κύπρου, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη υπενθυμίζει ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου σε συνεδρία της στις 14 Νοεμβρίου αποφάσισε όπως στις επερχόμενες Αρχιεπισκοπικές Εκλογές θα τεθούν υποψηφιότητες μέσω εκδήλωσης ενδιαφέροντος.    

«Ως εκ τούτου, καλούνται όσοι επιθυμούν και πληρούν τα κριτήρια για να είναι εκλόγιμοι σύμφωνα με τα άρθρα 20 και 30 του Καταστατικού Χάρτη της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου, να εκδηλώσουν  το ενδιαφέρον τους με γραπτή ενυπόγραφη επιστολή στο γραφείο του Γενικού Εφόρου Εκλογών την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022, μεταξύ των ωρών 9πμ και 11πμ», αναφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Νεκρός 79χρονος σε δυστήχημα-Προσπαθούσε να ακινητοποιήσει το τρακτέρ του
Παράνομη επίσκεψη στο Βαρώσι έκαναν βουλευτές από Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν
Δυναμική διαδικασία χαρακτηρίζει τα ελληνοτουρκικά ο Φιντάν μετά τις επαφές Ερντογάν-Μητσοτάκη
Μπορούμε να φέρουμε εις πέρας το «τιτάνιο έργο», δηλώνει ο Γιάννης Τσουλόφτας
Κατηγορεί την Ολγκίν ότι προσπάθησε να «παρασύρει» σε συνομιλίες ο Τατάρ-«Δεν υπάρχει κοινό έδαφος»
Αισιοδοξία Καρογιάν ότι η ΔΗΠΑ-Συνεργασία θα πετύχει ποσοστό 7,5%+ και θα εκλέξει Ευρωβουλευτή
Στήριξη Ουκρανίας και Ένωση Κεφαλαιαγορών συζήτησε στις Βρυξέλλες ο Κεραυνός
Την τελική έγκριση των 27 έλαβε το νέο πλαίσιο της ΕΕ για τη μετανάστευση
Επιμένει στο δεδικασμένο η πλευρά των μοναχών-«Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Ησαΐα»
Για τις προσπάθειες οικοδόμησης ειρήνης στην Κύπρο ενημέρωσε ο Στιούαρτ τον Φασίνο