Καταγγελία με τα απολύτως απαραίτητα, κρατούν στοιχεία επτασφράγιστο μυστικό

Η πολυαναμενόμενη Δευτέρα, που περίμεναν Αρχηγός, Εισαγγελία και Υπουργός Δικαιοσύνης, για να δράσουν μπροστά στο πρωτοφανές σκάνδαλο διαφθοράς που προκάλεσε ισχυρό σεισμό στις τάξεις της Αστυνομίας, με την φερόμενη εμπλοκή ανώτατου στελέχους, έφθασε. Αν και οι αποφάσεις πάρθηκαν, εντούτοις το άλλοθι στις επικρίσεις για την ολιγωρία που επιδείχθηκε στα όσα αποκαλύφθηκαν και κατήγγειλε η Διευθύντρια των Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, την οποία φαίνεται να ήθελε να εξοντώσει ο αξιωματικός, ήταν πως δεν υπήρχε γραπτή καταγγελία, εντούτοις σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είναι θέμα χρόνου πλέον να ανακοινωθεί ο διορισμός ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών και να τεθεί σε διαθεσιμότητα το στέλεχος της Δύναμης.   

Πίσω από την Διευθύντρια των Φυλακών βρίσκεται νομική ομάδα, η οποία ανέλαβε τον χειρισμό της υπόθεσης και των ενεργειών από πλευράς Άννας Αριστοτέλους, με τους δύο έγκριτους νομικούς, Πάμπο Ιωαννίδη και Τζο Τριανταφυλλίδη, να αποστέλλουν σήμερα επίσημη καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος μαζί με τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, Σάββα Αγγελίδη, θα πρέπει να αποφασίσουν τα επόμενα τους βήματα αφού μελετήσουν τα στοιχεία που θα παραδοθούν, παρά το γεγονός πως πληροφορίες επιμένουν να αναφέρουν πως η Νομική Υπηρεσία είχε ενημερωθεί εδώ και μερικές εβδομάδες σχετικά με τα όσα εντοπίστηκαν στο παράνομο κινητό του βαρυποινίτη, ο οποίος υπενθυμίζεται πως καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή φυλάκισης για εμπορία ναρκωτικών.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα αποκαλυπτικά sms δείχνουν γενική σκευωρία-Βλέπουν πάνω από 20 αδικήματα οι δικηγόροι

Όπως είχε αναφέρει ο REPORTER, η νομική ομάδα εντόπισε πέραν των είκοσι αδικημάτων, τα οποία και θα αναφέρει στην επιστολή της, ενώ θα προσκομίζονται συγκεκριμένα ντοκουμέντα, ζητώντας τον διορισμό ανεξάρτητου ή ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών και δείχνοντας επιβεβλημένη την ανάγκη για τη διαθεσιμότητα του ανώτατου στελέχους, δεδομένου πως κατέχει θέση κλειδί σε νευραλγικό τμήμα της Αστυνομίας. 

Όπως η ίδια η Διευθύντρια των Φυλακών ανέφερε σε δημόσιες δηλώσεις της, υπάρχει όγκος μηνυμάτων, τα οποία δείχνουν συνομιλία του αξιωματικού με βαρυποινίτη σε συχνή βάση, το κινητό του οποίου εντοπίστηκε σε εφαρμογές και μεταξύ άλλων φαίνεται να ζητούσε στοιχεία και βίντεο με σκοπό να πλήξουν την Άννα Αριστοτέλους, καλώντας μάλιστα τον κρατούμενο να βιαστεί, αφού όπως ανέφερε, υπάρχει φημολογία πως θα μετακινηθεί σε άλλη θέση και «θέλω να κάνω κάποια πράγματα πριν να φύγουν τα κορίτσια από τις φυλακές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νομική ομάδα που χειρίζεται την υπόθεση ακολουθεί την στρατηγική... step by step, χωρίς να ανοίγει όλα τα χαρτιά της στη Νομική Υπηρεσία, ενώ φαίνεται πως έχουν στα χέρια τους αδιάσειστα στοιχεία που κρατούν σαν επτασφράγιστο μυστικό, τα οποία θα κατατεθούν στους ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές, κάτι που δείχνει πως ουδείς γνωρίζει ποιο τελικά είναι το μέγεθος του σκανδάλου και τι άλλο αναμένεται να αποκαλυφθεί. Σημειώνεται πως από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και τα όσα κατήγγειλε η Άννα Αριστοτέλους, δεν διαπιστώνεται ο χρόνος επικοινωνίας του αξιωματικού με το βαρυποινίτη, κάτι που έχει τη σημασία του.

Επιπρόσθετα, έγινε λόγος για μαρτυρίες και αναφορές σε άλλα πρόσωπα, κάτι που επίσης δεν προσδιορίστηκε περί τίνος πρόκειται, ενώ την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, φαίνεται να προέκυψαν και κάποια επιπρόσθετα σημαντικά δεδομένα, τα οποία αξιολογούνται, ώστε να αποφασιστεί ο τρόπος χειρισμού τους.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν είπε έστω μια φράση κλισέ ο Αρχηγός... Έστω ένα μήνυμα κατά της διαφθοράς

Υπενθυμίζεται, πως στο παράνομο κινητό τηλέφωνο εντοπίστηκαν μηνύματα που έδειχναν γενική σκευωρία, ενώ υπήρχαν sms με αναφορές σε κλείσιμο υπόθεσης και παρέμβαση στο Συμβούλιο Αποφυλακίσεως. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά την καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα, αυτό που μας αναφέρθηκε είναι πως στην παρούσα φάση θα κατατεθούν τα απολύτως απαραίτητα, τα οποία θα δικαιολογούν τα αδικήματα που δείχνει η νομική ομάδα, και αυτό διότι, όπως μας αναφέρθηκε, λαμβάνονται υπόψη διάφοροι παράμετροι. 

Στο μεταξύ, στις έντεκα το πρωί η Διευθύντρια των Φυλακών αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις, ενώ νωρίτερα οι κρατούμενοι, το προσωπικό του Σωφρονιστικού Ιδρύματος, αποφυλακισθέντες και οικογένειες κρατουμένων, αναμένεται να πραγματοποιήσουν ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας, στην οποία θα συμμετέχει και ο Σύνδεσμος Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων. Πάντως, από την πλευρά των κρατουμένων αλλά και του προσωπικού, επίσης εξετάζεται ο τρόπος αντίδρασης τους, χωρίς να αποκλείεται να προβούν σε καταγγελίες ή να λάβουν νομικά μέτρα. Υπενθυμίζεται πως οι κρατούμενοι, σε ανοιχτή επιστολή τους, επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες, ενώ ενέπλεξαν τον αξιωματικό σε παρεμβάσεις στο Συμβούλιο Αποφυλακίσεως και έκαναν για λόγο για απειλές, τόσο στους ίδιους όσο και σε μέλη των οικογενειών τους. 

Για τις εξελίξεις, κρατείται ενήμερος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος έδωσε ρητές οδηγίες στην υπουργό Δικαιοσύνης, αφού όπως δήλωσε χθες, «δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή, αν και εφόσον τεκμηριώνονται τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έταζε παγίδες με GPS o βαρυποινίτης-Πλησίασε Αριστοτέλους ο αξιωματικός μετά τον εντοπισμό κινητού

 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία