Ενήμεροι για το σκάνδαλο διαφθοράς εδώ και βδομάδες, ενήμερος και ο αξιωματικός

Μόνο έκπληξη φαίνεται να μην προκάλεσαν τελικά οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς με την εμπλοκή ανώτατου στελέχους της Δύναμης, ο οποίος φέρεται να συνωμοτούσε με βαρυποινίτη για εξόντωση της Διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλακών, αφού νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως, αναμένεται από τη μια να θέσουν νέα ερωτήματα και από την άλλη να πυροδοτήσουν νέες αντιδράσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα αποκαλυπτικά sms δείχνουν γενική σκευωρία-Βλέπουν πάνω από 20 αδικήματα οι δικηγόροι

Όπως έγινε γνωστό από την ίδια την Άννα Αριστοτέλους, οι νομικοί της σύμβουλοι, Τζο Τριανταφυλλίδης και Πάμπος Ιωαννίδης, την ερχόμενη Δευτέρα προχωρούν με επίσημη καταγγελία ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, από την εξέταση των στοιχείων εντόπισαν πέραν των είκοσι αδικημάτων μεταξύ των οποίων, κατάχρηση εξουσίας, δεκασμός, διαφθορά, δωροληψία για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό, να συμβουλεύει άλλο για διάπραξη ποινικού αδικήματος σύμφωνα άρθρο 22, συνομωσία για διάπραξη κακουργήματος, άλλες συνωμοσίες κτλ. Σημειώνεται πως στη νομική ομάδα υπάρχουν και άλλοι δικηγόροι, ενώ ανάμεσα τους ήταν και ο Χάρης Πογιατζής, ο οποίος ωστόσο αποχώρησε λόγω του διορισμού του στη θέση του Επιτρόπου στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς.  

Τα όσα αποκαλύφθηκαν έσκασαν σαν βόμβα, για την οποία τηρήθηκε αρχικά σιγήν ιχθύος, ενώ αρμόδιοι εξέφραζαν άγνοια, ωστόσο όπως είχαμε αναφέρει, επρόκειτο για ένα θέμα που συζητείτο έντονα τον τελευταίο καιρό ανάμεσα σε διάφορους κύκλους.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, για τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν και για τα όσα καταγγέλλει η Άννα Αριστοτέλους, ενημερώθηκαν σχετικά ανώτατα στελέχη εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες, αν όχι και παραπάνω όπως μας αναφέρθηκε. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές, η πλευρά της Διευθύντριας ενημέρωσε την Εισαγγελία, στην οποία αναφέρθηκε το περιεχόμενο των μηνυμάτων, ενώ ενημέρωση έλαβε και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σε ό,τι αφορά την υπουργό Δικαιοσύνης, άγνωστο εάν ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο, με την ίδια ωστόσο να εκφράζει άγνοια σε δηλώσεις, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ενήμερος είναι και ο αξιωματικός και ως εκ τούτου άγνωστο εάν ενημερώθηκε ο προϊστάμενος του, δηλαδή ο Αρχηγός Αστυνομίας. 

Πάντως, στις δηλώσεις του ο Αρχηγός Αστυνομίας, προσερχόμενος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, εμφανίστηκε να μην γνωρίζει, αφού ανέφερε «αντιλαμβάνεστε ότι μου έχει ζητήσει η υπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με την κα. Αριστοτέλους, τη Διευθύντρια των Φυλακών να έχουμε μια συνάντηση για να ενημερωθώ και εγώ καλύτερα για το περί τίνος πρόκειται, σε σχέση με τα όσα έχουν αναφερθεί από το πρωί και είδαν το φως της δημοσιότητας από τη Διευθύντρια».

Επίσης, μετά τις αποκαλύψεις, η Νομική Υπηρεσία ανέφερε πως «αναφερόμενη σε σημερινά δημοσιεύματα και δηλώσεις της Διευθύντριας των Φυλακών, η Νομική Υπηρεσία αναμένει να λάβει την επίσημη καταγγελία της, για να αποφασίσει για τον τρόπο χειρισμού του θέματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν είπε έστω μια φράση κλισέ ο Αρχηγός... Έστω ένα μήνυμα κατά της διαφθοράς

Οι νομικοί που μελέτησαν τα στοιχεία, κρίνουν πως είναι «αδιάσειστα» και έπρεπε ήδη οι αρμόδιοι να επέμβουν, θέτοντας αρχικά σε διαθεσιμότητα τον αξιωματικό και ακολούθως να αρχίσουν σχετική έρευνα.   

Οι νέες αποκαλύψεις έρχονται να θέσουν νέα τεράστια ερωτήματα, αφού φαίνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να υπήρχε ενημέρωση για τα στοιχεία, που αντικατόπτριζαν την εικόνα της υπόθεσης, με τις επαφές του αξιωματικού με τον βαρυποινίτη, από τον οποίο ζητούσε στοιχεία για να πλήξουν τη Διεύθυνση αλλά και συνομιλίες που αφορούσαν χρηματισμό, κλείσιμο υπόθεσης και παρέμβαση σε διαδικασίες. 

Δεδομένου πως οι καταγγελίες χαρακτηρίστηκαν από όλους ως σοβαρές, εγείρονται διάφορα ερωτήματα ως προς το γιατί δεν υπήρξε άμεση κινητικότητα για ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα, μέχρι που οι αποκαλύψεις είδαν το φως της δημοσιότητας. Γιατί δεν διατάχθηκε την ίδια ώρα έρευνα; Γιατί δεν ζητήθηκαν να κατατεθούν την ίδια ώρα τα στοιχεία; Και εάν έπρεπε να υπάρχει συντονισμός, γιατί εδώ και εβδομάδες δεν υπήρξε, ώστε να κλήθηκαν οι δικηγόροι για να προσκομίσουν τα στοιχεία; Τους δόθηκαν γραπτώς ή μόνο προφορικώς; Και αν ήταν προφορικώς οι καταγγελίες και η ενημέρωση για τα στοιχεία, στο άκουσμα και μόνο, δεν θα έπρεπε να ζητηθούν άμεσα ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα; Από τη στιγμή που ενημερώθηκε ο αξιωματικός, δεν έπρεπε να αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες και να ληφθεί υπόψη πως υπηρετεί σε ένα νευραλγικό πόσο και κατέχει σημαντική θέση; Στο χρόνο που μεσολάβησε γνωρίζουμε πως δεν επηρεάστηκαν μάρτυρες;  Αυτεπάγγελτα δεν θα έπρεπε να παρέμβουν οι αρμόδιοι, ζητώντας οι ίδιοι τα στοιχεία; 

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες που θέλουν την Εισαγγελία να γνώριζε για τις καταγγελίες, ο Βοηθός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης, μιλώντας στο REPORTER, ανέφερε πως δεν ήταν ενήμεροι και αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο από την πλευρά της παραπονούμενης, της κ. Αριστοτέλους, η οποία όπως είπε δεν τους ενημέρωσε. Ο REPORTER επιχείρησε να μιλήσει και με τον Γενικό Εισαγγελέα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ωστόσο σε δηλώσεις του ο Γιώργος Σαββίδης στον Φιλελεύθερο, που αναφέρεται στο ίδιο θέμα, δεν διέψευσε τις πληροφορίες για ενημέρωση, αναφέροντας πως «δεν μπορώ να πω οτιδήποτε πριν δω το περιεχόμενο και τα στοιχεία που αφορούν την καταγγελία. Δεν θέλω να πω οτιδήποτε για οποιαδήποτε καταγγελία δεν συνοδεύεται από στοιχεία. Προσωπικά, με τους δικηγόρους της μιλώ συνέχεια». Επίσης, πληροφορίες από την πλευρά του Αρχηγού Αστυνομίας, επανέλαβαν τη θέση πως γνώριζε ο ίδιος για τις καταγγελίες, πριν δουν το φως της δημοσιότητας. 

Πάντως, σε νέα επικοινωνία που είχαμε με άτομα από την πλευρά της Διευθύντριας, «διαβεβαιώνουν πως είχαν γνώση των καταγγελιών» στην Εισαγγελία, ενώ εξέφρασαν τη θέση πως με αυτά που έχουν, θα μπορούσαν να προχωρήσουν και πριν από την Δευτέρα. 

Στο μεταξύ, η νομική ομάδα της κ. Αριστοτέλους, αφού μελέτησε τα στοιχεία, εντόπισε πέραν των είκοσι αδικημάτων τα οποία φαίνεται να διαπράχθηκαν από τον υπό αναφορά αξιωματικό, μεταξύ των οποίων, κατάχρηση εξουσίας, δεκασμός, διαφθορά, δωροληψία για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό, να συμβουλεύει άλλο για διάπραξη ποινικού αδικήματος σύμφωνα άρθρο 22, συνομωσία για διάπραξη κακουργήματος, άλλες συνωμοσίες κτλ. Όπως μας αναφέρθηκε, η καταγγελία θα είναι συγκεκριμένη με βάση τα στοιχεία, ενώ εξετάζονται και άλλοι νομικοί οδοί στις οποίες ενδεχομένως να στραφούν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Βγαίνει στις τηλεοράσεις, μιλά για πάταξη εγκλήματος, αλλά συνδράμει σε αυτό»

Δειτε Επισης

Άμεση επέμβαση μελών του Υποσταθμού Λήδρας σε περιστατικό οικογενειακής βίας-Πρόταξε μαχαίρι ο δράστης
Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές
Η κατάσταση στο μέτωπο με τη Ρωσία έχει επιδεινωθεί, παραδέχεται ο αρχιστράτηγος Ουκρανίας
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Καθηγητής στις ΗΠΑ κατηγόρησε διευθυντή για ρατσισμό με ηχητικό φτιαγμένο από τεχνητή νοημοσύνη
Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή έξω από κλαμπ στην Ελλάδα-Εξετάζουν αν υπήρχε και δεύτερο μαχαίρι
Βγήκε στο Ιόνιο το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu-Συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ
Μακρόν: Να ανοίξουμε τον διάλογο για τα πυρηνικά της Γαλλίας στην ευρωπαϊκή άμυνα κατά της Ρωσίας
Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού