Θορυβημένη η Κυβέρνηση από το σκάνδαλο διαφθοράς-Στην Επιτροπή Νομικών το θέμα

Θορυβημένη είναι η Κυβέρνηση από το σκάνδαλο διαφθοράς που έσκασε σαν βόμβα στις τάξεις της Αστυνομίας, αναφορικά με τα σχέδια εξόντωσης της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, αφού η Άννα Αριστοτέλους τυγχάνει στήριξης από τον Νίκο Αναστασιάδη, που διορίστηκε επί διακυβέρνησης του, καθώς κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα στο σωφρονιστικό ίδρυμα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα αποκαλυπτικά sms δείχνουν γενική σκευωρία-Βλέπουν πάνω από 20 αδικήματα οι δικηγόροι

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι από την πρώτη στιγμή ενήμερος για την κατάσταση, ενώ έλαβε παράλληλα και ενημέρωση για τις συναντήσεις που διευθέτησε και πραγματοποίησε η υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου, τόσο με την Άννα Αριστοτέλους, όσο και με τον Αρχηγό Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου, αλλά και το τι διαμείφθηκε μεταξύ τους.

Την ίδια ώρα, ο πολιτικός κόσμος ζήτησε ομόφωνα άμεση διερεύνηση του σκανδάλου διαφθοράς, όπως επίσης και να τεθεί ο αξιωματικός σε διαθεσιμότητα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη στην παρούσα φάση, αφού όπως δήλωσε ο Αρχηγός δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία, κάτι που αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα και ως εκ τούτου, θεωρείται σχεδόν δεδομένο, πως ο αξιωματικός θα απομακρυνθεί από τα καθήκοντα του. 

Πάντως, αρκετοί νομικοί αλλά και πρόσωπα από τις τάξεις της Αστυνομίας, εκφράζουν την άποψη πως ο αξιωματικός θα έπρεπε ήδη να τεθεί αμέσως σε διαθεσιμότητα μετά τη δημόσια καταγγελία και δεν θα έπρεπε να αναμένουν την επίσημη καταγγελία, ενώ υπάρχει η άποψη πως η Νομική Υπηρεσία θα έπρεπε να παρέμβη, καλώντας από την ίδια στιγμή στο γραφείο του, τους νομικούς εκπροσώπους της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, ώστε να δώσουν στοιχεία. Υποστηρίζουν ακόμα, ότι το ίδιο θα έπρεπε να πράξει και ο Αρχηγός Αστυνομίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έταζε παγίδες με GPS o βαρυποινίτης-Πλησίασε Αριστοτέλους ο αξιωματικός μετά τον εντοπισμό κινητού

Tελικά, το μόνο που συνέβη, ήταν ο Στέλιος Παπαθεοδώρου να συναντήσει την Άννα Αριστοτέλους, την ώρα που εκείνη αποχωρούσε από την συνάντηση με την υπουργό κι εκείνος προσερχόταν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αφού όπως δήλωσε ο ίδιος, «στον δρόμο που βρήκα την κα. Αριστοτέλους της είπα ότι πρέπει να συζητήσουμε το θέμα της ασφάλειας της, διότι όπως αναφέρθηκε ίσως υπάρχει κάποιος κίνδυνος».

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για τα καλά στην υπόθεση και το φως της δημοσιότητας βλέπουν συνεχώς νέες πληροφορίες και στοιχεία, που εμπλέκουν τον αξιωματικό, ενώ κανένας δεν αποκλείει στην πορεία να να καταγγελθούν νέα πράγματα, δεδομένου πως και οι ίδιοι οι κρατούμενοι, μέσω του δικηγόρου Αλέξανδρου Κληρίδη, αναφέρθηκαν σε μαρτυρίες που αναμένεται να καταθέσουν. 

Στο μεταξύ, σε ανάρτησή του, ο Νίκος Τορναρίτης, πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, ζήτησε όπως «ο αξιωματικός της αστυνομίας που προχώρησε σε αυτή την αποτρόπαια πράξη έναντι της διευθύντριας των φυλακών πρέπει να τεθεί αμέσως σε διαθεσιμότητα. Αυτές οι συμπεριφορές αμαυρώνουν το πρόσωπο της Αστυνομικής δύναμης Κύπρου και δεν πρόκειται να γίνουν αποδέκτες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τορναρίτης αναμένεται να εγγράψει θέμα στην Επιτροπή, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, για να τεθεί επί τάπητος το όλο ζήτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν είπε έστω μια φράση κλισέ ο Αρχηγός... Έστω ένα μήνυμα κατά της διαφθοράς

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών