Ολονύχτια επιχείρηση για την πυρκαγιά στο Μαρί-Επί ποδός οι αρμόδιες υπηρεσίες

Ολονύχτια πρόκειται να είναι η μάχη των πυροσβεστών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε σωρούς ελαστικών πλησίον του Μαρί. 

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρει ότι η πυρκαγιά που προκλήθηκε συνεπεία βλάβης σε χώρο απόθεσης ελαστικών ιδιωτικής εταιρείας στο Μαρί και η οποία εξακολουθεί μέχρι και αυτή την ώρα να μαίνεται, το Υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει ότι από την πρώτη στιγμή, με οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών και με συντονισμό του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου ο οποίος βρίσκεται στο σημείο, κινητοποίησε τις αρμόδιες Υπηρεσίες του προκειμένου να συνδράμουν στην επιχείρηση αντιμετώπισης της πυρκαγιάς. 

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά σε σωρούς ελαστικών-«Μεγάλος ο χρόνος κατάσβεσης»

Συγκεκριμένα, η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας με τεχνικά κλιμάκια της αποτελούμενα από καδενοφόρα και βυντιοφόρα συνεπικουρούν τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση της Πυρκαγιάς. 

Παράλληλα οι Δυνάμεις της Πολιτικής Άμυνας βρίσκονται επί τόπου, προκειμένου να  βοηθήσουν τις Μονάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και τους κατοίκους της περιοχής σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

 

Παρά το γεγονός ότι η νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει ότι η φωτιά τίθεται υπό έλεγχο, οι δυνάμεις της Πολιτικής Άμυνας θα παραμείνουν στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας. Με πρώτιστο μέλημα την διασφάλιση της ασφάλειας και υγείας των κατοίκων της περιοχής, καλούνται οι κάτοικοι να παραμείνουν περιορισμένοι στα σπίτια τους και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. 

 

 

 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, «γίνονται πολλές προσπάθειες για κατάσβεση της πυρκαγιάς από τις ομάδες πυρόσβεσης. Δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της, άλλα ο χρόνος πλήρης κατάσβεσης της θα είναι μεγάλος λόγω της φύσης και των ιδιοτήτων του καιόμενου υλικού (ελαστικά)».

 

Μάλιστα, σε ανάρτησή της η Ελεγκτική Υπηρεσία, «επεσήμανε τους περιβαλλοντικούς κινδύνους από τη συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων ελαστικών στην ευρύτερη περιοχή Βασιλικού, τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι εισπράττουν τέλη για να διαχειρίζονται τα ελαστικά. Είχε προηγηθεί ξανά πυρκαγιά από ελαστικά στην ίδια περιοχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από την οικία της στη Λάρνακα η 36χρονη, Ελένη Νικολάου (pic)
Πλήρωσε 23 φορές για να πάρει πίσω τη κατοχή γης που απώλεσε και... έχασε σχεδόν 13 χιλιάδες
Ο κώδικας τιμής της λαμπρατζιάς, οι βίαιοι νεαροί άντρες και η απουσία σοβαρής μελέτης
Συνδέθηκε με δώδεκα υποθέσεις εμπρησμού κατοικιών και οχημάτων ο δεσμοφύλακας των Κεντρικών
Χειροπέδες σε 63χρονο για τους πυροβολισμούς εναντίον οχήματος στο Ζακάκι
ΒΙΝΤΕΟ: Το επεισόδιο μεταξύ δημάρχου και δημοτικού συμβούλου στη Δρομολοξιά
Στο κελί για μια ημέρα οι τρεις ανήλικοι για την επίθεση με κροτίδες σε οικία στο Κίτι
Κατήγγειλε σωματική επίθεση από τον Δήμαρχο ο Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΣΥ-Έδωσε στοιχεία στις Αρχές
Δεκάχρονος μαθητής ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών
Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας για τη συμπλοκή στη Λευκωσία-Εντοπίστηκαν δύο όπλα