Η πρόταση Κυβέρνησης στους «46», η επιστολή σε Αρχηγό και η νέα κινητοποίηση

Νέα επιστολή μέσω του δικηγόρου τους, με την οποία απευθύνονται στον Αρχηγό Αστυνομίας, απέστειλαν οι «46» υποψήφιοι αστυνομικοί, που ενώ πέτυχαν στην πρώτη διαδικασία ψυχομετρικών εξετάσεων, η οποία ακυρώθηκε με απόφαση Διοικητικού Δικαστηρίου, τελικά έμειναν εκτός συνέχειας των εξετάσεων, καθώς απέτυχαν στις νέες ψυχομετρικές. Με την επιστολή τους, οι «46» ζητούν να παρακαθίσουν μόνο σε τεστ προσωπικότητας, μαζί με άλλους 34 που κόπηκαν και στις δύο διαδικασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκέψεις αύξησης ορίου ηλικίας για υποψήφιους αστυνομικούς-Στο περίμενε οι «46»

Στην επιστολή, ο δικηγόρος Γεώργιος Καραπατάκης, αναφέρει ότι αποφάσισαν να απευθυνθούν στον Αρχηγό, κατόπιν συνάντησης που είχαν εκπρόσωποι των «46», με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος τους ανέφερε, όπως υποστηρίζουν, ότι η απόφαση της Κυβέρνησης για επίλυση του θέματος, είναι όπως γίνει τροποποίηση των σχετικών κανονισμών, ώστε να προβλέπεται πως οι υποψήφιοι που πέτυχαν στις γραπτές εξετάσεις, να κατοχυρωθούν για δύο χρόνια. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι υποψήφιοι θα πρέπει να παρακαθίσουν στις υπόλοιπες εξετάσεις. Όπως αναφέρουν οι διαμαρτυρόμενοι, «η εν λόγω απόφαση της Κυβέρνησης θα ανακοινωνόταν επίσημα την Δευτέρα 6 Ιουνίου», κάτι το οποίο δεν έγινε.

Οι εξελίξεις που προέκυψαν, μεταφέρθηκαν σε όλους όσους επηρεάζονται από τη συγκεκριμένη απόφαση, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στη Χοιροκοιτία. «Η άμεση και εντονότατη αντίδραση, ήταν η πλήρης απόρριψη της αποφάσεως της Κυβερνήσεως», αναφέρει ο κ. Καραπατάκης και σημειώνει ότι εξουσιοδοτήθηκε από τους πελάτες του, να την απορρίψει πλήρως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφραξαν το δρόμο για πρόσληψη των «46»-Εισηγήσεις Επ. Νομικών, επιφύλαξη Αρχηγού

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, η απόρριψη οφείλεται σε δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι «δεν αντιμετωπίζει το όλο ζήτημα στον πυρήνα του, δηλαδή, δεν αποκαθιστά τις αρνητικές συνέπειες της άνισης μεταχείρισης που επήλθαν στους υποψηφίους της δεύτερης διαδικασίας πλήρωσης κενών θέσεων στην Αστυνομία, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι πελάτες μας».

Ο δεύτερος, είναι ότι «η εν λόγω απόφαση της Κυβέρνησης, είναι εντελώς άσχετη με το όλο ζήτημα και σε καμιά περίπτωση δεν αποκαθιστά τις αρνητικές συνέπειες που επήλθαν στους πελάτες μας, συνεπεία της άνισης μεταχείρισης που έχουν υποστεί». Συμπληρώνει ακόμα πως η αυτή η απόφαση της Κυβέρνησης, λήφθηκε τη στιγμή που υπήρχαν ενώπιον της δύο γνωματεύσεις δικηγόρων, δηλαδή, του ιδίου και του κ. Ανδρέα Σ. Αγγελίδη. Με βάση τις γνωματεύσεις, συνεχίζει «θεμελιώνεται ότι η Επιτροπή των Ψυχομετρικών Εξετάσεων προέβη σε αυθαίρετη διάκριση σε βάρος των υποψηφίων της δεύτερης διαδικασίας πλήρωσης κενών θέσεων στην Αστυνομία, σε σχέση με την προηγούμενη απόφαση της, που λήφθηκε στα πλαίσια της πρώτης διαδικασίας πλήρωσης κενών θέσεων στην Αστυνομία, κατά παράβαση της συνταγματικής Αρχής της Ισότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξω από το Προεδρικό οι διαμαρτυρόμενοι για τα ψυχομετρικά στην Αστυνομία (pics)

Αφού παρατίθενται εκ νέου στον Αρχηγό τα γεγονότα και το νομικό ζήτημα που υποστηρίζουν ότι προκύπτει, προτείνουν ότι η Επιτροπή Ψυχομετρικών Εξετάσεων για να αποκαταστήσει την άνιση μεταχείριση που υπέστησαν 80 περίπου υποψήφιοι, εκ των οποίων οι 41 είναι πελάτες του δικηγόρου, να τους υποβάλει μόνο σε τεστ προσωπικότητας. Σημειώνει πως αυτό «είχε αποφασίσει κατά τον κρίσιμο χρόνο, σε σχέση με τους υποψήφιους της πρώτης διαδικασίας πλήρωσης κενών θέσεων στην Αστυνομία και οι οποίοι μάλιστα έτυχαν ευνοϊκότερης μεταχείρισης. Στα πλαίσια της άνω προτεινόμενης λύσης, ουδείς υποψήφιος θα αδικηθεί».

Καταλήγοντας, επισημαίνει πως «στα πλαίσια της πρότασή μας, για επίλυση του όλοι ζητήματος, ουδείς υποψήφιος θα αδικηθεί και συνακόλουθα κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να προσβάλει με προσφυγή την άνω διαδικασία επίλυσης του όλου ζητήματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιστολή σε Αρχηγό για ψυχομετρικά-Ζητούν επανεξέταση οι υποψήφιοι

Ετοιμάζουν κινητοποίηση, έτοιμοι να πετάξουν τα εκλογικά βιβλιάρια

Οι διαμαρτυρόμενοι, ενόψει των εξελίξεων που προκύπτουν με την υπόθεσή τους, έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν κινητοποίηση, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, την ερχόμενη Τρίτη, κατά την οποία θα πετάξουν τα εκλογικά τους βιβλιάρια, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ασκήσουν πιέσεις, ενόψει των Προεδρικών Εκλογών.

Μιλώντας στον REPORTER, ο εκπρόσωπος των γονιών των «46», Γιάννος Μήτας, ανέφερε ότι «στις 11:00 το πρωί της Τρίτης θα είμαστε έξω από το Προεδρικό και θα πετάξουμε και τα εκλογικά μας βιβλιάρια. Δεν γίνεται να περνούν τις εξετάσεις τα παιδιά και να τους αφήνουν εκτός σώματος. Τους στερούν το μέλλον τους».

Είμαστε αποφασισμένοι, τόνισε ο κ. Μήτας, «να προχωρήσουμε νομικά μέσω Δικαστηρίου και θα προσβάλουμε όλες τις προσλήψεις. Μας είπαν και βουλευτές ότι θα κερδίσουμε κι ότι είναι μαζί μας. Μόνο ένας βουλευτής μας είπε ότι δεν έχει υπόσταση στο Δικαστήριο η αγωγή μας, αλλά όταν κερδίσουμε, να έρθει να πληρώσει εκείνος τις αποζημιώσεις».

Σε έντονους τόνους, ο εκπρόσωπος των γονιών, είπε πως είχαν συνάντηση με τους συνδέσμους της Αστυνομίας, οι οποίοι στέκονται στο πλευρό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιστολή σε Αρχηγό για ψυχομετρικά-Ζητούν επανεξέταση οι υποψήφιοι

Υπενθυμίζεται ότι οι «46» διαμαρτυρόμενοι, υποστηρίζουν ότι παραβιάστηκε η Αρχή της Ισότητας, αφού όπως αναφέρουν υπήρξαν δύο παράλληλες διαδικασίες πλήρωσης κενών θέσεων στην Αστυνομία. Στην πρώτη διαδικασία, αποφασίστηκε ο διορισμός 100 αστυνομικών, απόφαση η οποία στη συνέχεια ακυρώθηκε με απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, καθότι είχε κριθεί, πως οι εν λόγω εξετάσεις από ιδιωτική εταιρεία ήταν παράνομες.

Η Επιτροπή Ψυχομετρικών κατά την επανεξέταση, υπέβαλε όλους τους υποψήφιους μόνο σε τεστ προσωπικότητας, παρόλο που η αρχική απόφαση ήταν να υποβληθούν και σε τεστ γνωστικών ικανοτήτων, την οποία δεν ακύρωσε το Διοικητικό Δικαστήριο και καλυπτόταν πλήρως από το δεδικασμένο.

Στη δεύτερη διαδικασία, που αφορά τους «46», όλοι οι υποψήφιοι πέρασαν από ψυχομετρικές εξετάσεις από την ίδια εταιρεία, ωστόσο λόγω της ακυρωτικής απόφασης για την πρώτη διαδικασία, ανακλήθηκαν και οι συγκεκριμένες ψυχομετρικές. Είναι η θέση των «46», ότι η Επιτροπή Ψυχομετρικών κατά την επανεξέταση, ενεργώντας κατά παράβαση της συνταγματικής αρχής της Ίσης Μεταχείρισης, δεν μεταχειρίστηκε σωστά τους υποψήφιους, όπως έπραξε με εκείνους της πρώτης διαδικασίας.  Δηλαδή, τους υπέβαλε πέραν του τεστ προσωπικότητας και σε τεστ γνωστικών ικανοτήτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι «46» να κοπούν στη δεύτερη εξέταση και να τεθούν εκτός της υπόλοιπης διαδικασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά τις αντιδράσεις… τα μαζεύουν-Απαλείφεται το κριτήριο για τα γυναικολογικά συμβασιούχων

Δειτε Επισης

Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν