Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά σε σωρούς ελαστικών-«Μεγάλος ο χρόνος κατάσβεσης»

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου μεταξύ των χωριών Καλαβασού και Μαρί, θέτοντας σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, σε ανοικτό χώρο όπου υπάρχουν σωροί ελαστικών, με αποτέλεσμα πυκνοί μαύροι καπνοί να καλύψουν την περιοχή.

Για κατάσβεση της φωτιάς εργάζονται μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λάρνακας και της ΕΜΑΚ.

 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, «η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρεί σε πυρκαγιά παρά το παλιό σκουπιδότοπο Μαρί σε παλιά ελαστικά και άλλα άχρηστα υλικά. Ανταποκρίθηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα από ΕΜΑΚ και ενισχύθηκαν με άλλα δυο από Λάρνακα και Λεμεσό. Στην πυρκαγιά κατευθύνεται και  Διευθυντής Επιχειρήσεων της Υπηρεσίας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ενημερώσει όλες τις Κρατικές Υπηρεσίες για να λάβουν δράση στη βάση των καθηκόντων τους. Επιπρόσθετα ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης με άλλα δυο βυτιοφόρα οχήματα από Επαρχιακή Διοίκηση για προμήθεια νερού».
 
Όπως πρόσθεσε ο κ. Κεττής, «διευκρινίζεται ότι γίνονται πολλές προσπάθειες για κατάσβεση της πυρκαγιάς από τις ομάδες πυρόσβεσης. Δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της, άλλα ο χρόνος πλήρης κατάσβεσης της θα είναι μεγάλος λόγω της φύσης και των ιδιοτήτων του καιόμενου υλικού (ελαστικά)».
 

 

      
 
 
 
 
 
 

Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Αρχής Λιμένων, Αντώνης Στυλιανού, «πυρκαγιά στην περιοχή Λατομείου Βασιλικού - καίγονται λάστιχα και αδρανή υλικά - υπό έλεγχο η πυρκαγιά και άμεση αντίδραση από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Κράτους και της Αρχής Λιμένων Κύπρου - βρίσκομαι επι τόπου για συντονισμό των υπηρεσιών της Αρχής».

Μάλιστα, σε ανάρτησή της η Ελεγκτική Υπηρεσία, «επεσήμανε τους περιβαλλοντικούς κινδύνους από τη συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων ελαστικών στην ευρύτερη περιοχή Βασιλικού, τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι εισπράττουν τέλη για να διαχειρίζονται τα ελαστικά. Είχε προηγηθεί ξανά πυρκαγιά από ελαστικά στην ίδια περιοχή».

 

 
 

   

 

  

  

 

 

 

 

  

  

  

  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε ανθρώπινο μέλος σε παραλία της Πάφου
Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία-Γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι μετά από καυγά με τον σύζυγο της
Χειροπέδες σε 20χρονο-Εντόπισαν στο διαμέρισμα του ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες
Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια