Δείχνει αστικές αγωγές για δεδουλευμένα Γιαννάκη ο Ελεγκτής-Στη Βουλή το θέμα

Συνεχίζεται ο σάλος που προκλήθηκε, σε σχέση με το κουτσουρεμένο κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην Επίτροπου Εθελοντισμού και Νεολαίας, Γιαννάκη Γιαννάκη, ο οποίος αρχικά ενώ αντιμετώπιζε δεκαοκτώ κατηγορίες, εν τέλει η Νομική Υπηρεσία αποφάσισε όπως τον στείλουν στο εδώλιο αντιμέτωπο με οκτώ κατηγορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από eighteen τελικά... οκτώ οι κατηγορίες στο Γιαννάκη-«Κουρεύτηκαν» τα χρήματα

Η απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας, όπως αφαιρέσει την κατηγορία που αντιμετώπιζε για τα χρήματα που λάμβανε από το μισθό του στον Οργανισμό Νεολαίας, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και έφερε έντονες επικρίσεις, ενώ το ζήτημα τίθεται προς συζήτηση ενώπιον της Βουλής, ενώ η Ελεγκτική Υπηρεσία δείχνει τον δρόμο αστικών αγωγών. 

Συγκεκριμένα, στον απόηχο των αναφορών ότι δεν θα διωχθεί για τα χρήματα που λάμβανε ο κ. Γιαννάκη, αφού επρόκειτο για δεδουλευμένα του, η Ελεγκτική Υπηρεσία βγήκε μπροστά, λέγοντας πως «η ΕΥ δεν έχει αρμοδιότητα σε σχέση με τον χειρισμό της ποινικής δίωξης κατά του τέως Επιτρόπου Εθελοντισμού. Έχουμε όμως εξουσία ελέγχου, και θα την ασκήσουμε, ως προς τον χειρισμό ενδεχόμενων αστικών απαιτήσεων του Οργανισμού Νεολαίας (ως εργοδότη) εναντίον του τέως Επιτρόπου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σεβασμός στα δεδουλευμένα του Γιαννάκη; Σεβασμός στη νοημοσύνη μας....

Παράλληλα, η βουλεύτρια του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου αποφάσισε όπως εγγράψει το θέμα στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, ώστε να τύχουν ενημέρωσης, αλλά και να ασκήσουν τον κοινοβουλευτικό τους έλεγχο.

Όπως αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η κα. Χαραλαμπίδου, το Μάιο του 2021 η Ελεγκτική Υπηρεσία κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο τέως Επίτροπος Εθελοντισμού ενδεχομένως να είχε πλαστογραφήσει το πτυχίο του Πανεπιστημίου και το απολυτήριο του Λυκείου του. «Μετά από κωλυσιεργία ενός έτους, επιτέλους καταχωρίστηκε η υπόθεση στο Δικαστήριο. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Θα αναμένουμε να δούμε αν ο τέως Επίτροπος έχει τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης ως προς τις κατηγορίες που του διατυπώθηκαν και ως προς τη σοβαρότητα που η κατηγορούσα αρχή θα προσδώσει σε αυτές ζητώντας εκδίκαση της υπόθεσης από το αρμόδιο Κακουργιοδικείο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η άλυτη εξίσωση, η γυναίκα του Καίσαρα και το... 2+2=8

Η κα. Χαραλαμπίδου προσθέτει πως, «σήμερα η Ελεγκτική Υπηρεσία ανέδειξε ακόμη μία πτυχή και αυτήν θα ζητήσω να συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου όπου θα εγγράψω το θέμα: Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, που είναι ο εργοδότης του τέως Επιτρόπου Εθελοντισμού, οφείλει να στραφεί εναντίον του με αστικές αγωγές και να απαιτήσει επιστροφή όλων των χρημάτων που έλαβε το πρόσωπο αυτό ισχυριζόμενο ότι ήταν πολιτικός μηχανικός ενώ δεν ήταν».

Η βουλεύτρια του ΑΚΕΛ, καταλήγοντας σημείωσε πως «ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου θα ζητήσω εγγραφή του θέματος αυτού ώστε η Επιτροπή να ενημερωθεί και να ασκήσει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επαρχιακό ή Κακουργιοδικείο η δίκη Γιαννάκη; Το πρώτο crash test η 9η Ιουνίου

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως Επίτροπος Εθελοντισμού αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Δικαστηρίου, στις 9 Ιουνίου, για το πλαστό απολυτήριο και πτυχίο, ένα χρόνο μετά που η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας, γεγονός που έφερε έντονες επικρίσεις στις Αρχές, οι οποίες κατηγορήθηκαν για ολιγωρία.

Δειτε Επισης

Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου