Σεβασμός στα δεδουλευμένα του Γιαννάκη; Σεβασμός στη νοημοσύνη μας....

Όπως έκλεισε το μάτι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, στο αλησμόνητο βίντεο του Al Jazeera, κάπως έτσι φαίνεται να έκλεισαν το μάτι οι Αρχές στα χρήματα που λάμβανε για σειρά ετών ο τέως Επίτροπος Εθελοντισμού από τη θέση του στον Οργανισμό Νεολαίας, τα οποία υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, επιβεβαιώνοντας την επίσης αλησμόνητη ατάκα «This is Cyprus». Και αυτό διότι, - άκουσον άκουσον - αποφάσισαν τελικά να αφαιρέσουν από το κατηγορητήριο τα αδικήματα που αφορούσαν τα εν λόγω χρήματα, αφού όσα αποκόμισε ήταν δεδουλευμένα του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από eighteen τελικά... οκτώ οι κατηγορίες στο Γιαννάκη-«Κουρεύτηκαν» τα χρήματα

Ένα χρόνο μετά που η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας, οι Αρχές επέδωσαν κατηγορητήριο στον Γιάννη Γιαννάκη, οι οποίες ωστόσο κατηγορήθηκαν για ολιγωρία, με την Αστυνομία να δίνει άλλοθι στον εαυτό της, προβάλλοντας τη θέση πως υπήρξε καθυστέρηση στην απάντηση από το Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ για το πλαστό του πτυχίο. Εντούτοις, άγνωστο τι μεσολάβησε, ο κ. Γιαννάκη έλαβε το κατηγορητήριο το οποίο περιλάμβανε 18 κατηγορίες, μεταξύ αυτών, αδικήματα πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και εξασφάλιση εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, ενώ αντιμετώπιζε αδίκημα που αφορούσαν τα χρήματα που λάμβανε από τον μισθό του στον Οργανισμό Νεολαίας, τα οποία υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ωστόσο τα δεδομένα ανατράπηκαν από την Νομική Υπηρεσία, η οποία αποφάσισε όπως τελικά παραπέμψει τον κ. Γιαννάκη στο εδώλιο με μόνο οκτώ κατηγορίες αντί 18, αφαιρώντας μεταξύ άλλων την κατηγορία που είχε να κάνει με χρήματα που λάμβανε από τον Οργανισμό Νεολαίας και παραπέμποντας τελικά σε δίκη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο δεν έχει εξουσία να επιβάλει μεγαλύτερη ποινή από τα πέντε έτη, σε αντίθεση με το Κακουργιοδικείο που έχει δικαιοδοσία να επιβάλει μεγαλύτερες ποινές. Σημειώνεται, πως η αφαίρεση των κατηγοριών έγινε αντιληπτή λόγω του ότι, όταν η Αστυνομία κατηγόρησε τον κ. Γιαννάκη, η είδηση είδε το φως της δημοσιότητα, σε διαφορετική περίπτωση ενδεχομένως η κοινή γνώμη να μην γνώριζε για το «κούρεμα» των κατηγοριών.  

Σε μία περίοδο που στην Κύπρο η διαφθορά αποτελεί ένα από τα μείζονα θέματα και αγγίζει ευαίσθητες χορδές των πολιτών, οι οποίοι είδαν τα τελευταία χρόνια να καταρρέουν πολύκροτες υποθέσεις και να επικρατεί ατιμωρησία σε ότι αφορά τα εγκλήματα λευκού κολλάρου, θέτοντας υπό αμφισβήτηση κορυφαίους θεσμούς, ανέμεναν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης. Μια υπόθεση της οποίας είδαν το φως της δημοσιότητας εξόφθαλμα στοιχεία στο γνωστό απολυτήριο που έκανε το γύρω του διαδικτύου, ωστόσο οι δύσπιστοι και οι κακές οι γλώσσες έλεγαν από τότε πως θα βρεθεί η λύση ώστε η υπόθεση να πέσει στα χαμηλά, επιβεβαιώνοντας την ιστορία πως η Δικαιοσύνη είναι σαν το φίδι που δαγκώνει μόνο τους ξυπόλυτους. 

Ήταν μια υπόθεση που θα μπορούσε να πει κανείς πως ήταν μια ευκαιρία τόσο για τον Γενικό όσο και για τον Βοηθό Εισαγγελέα, ώστε να κόψουν τον ομφάλιο λώρο με το πολιτικό τους παρελθόν, δεδομένου πως ήταν υπουργοί της Κυβέρνησης, και να αποδείξουν στους επικριτές τους και όσους αμφισβήτησαν το ρόλο τους, πως μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ωστόσο, τα ανατρεπτικά δεδομένα που έφεραν στην υπόθεση του τέως Επίτροπου, πριν καν ξεκινήσει η δίκη, όπως ήταν αναμενόμενο τους έθεσαν στο μάτι του κυκλώνα, αφού την ώρα που η Νομική Υπηρεσία, ως Δημόσιος Κατήγορος, στέλνει στη φυλακή πρόσωπα που έκλεψαν 16 ευρώ ή ένα κοτόπουλο ή για ανεξόφλητα εντάλματα, αποφασίζει να μην διώξει τον κ. Γιαννάκη για απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, αφού επρόκειτο, όπως οι ίδιοι διέρρευσαν, για δεδουλευμένα του.

Δικαιολογία όμως, η οποία δεν φαίνεται να έπεισε τους πολίτες, αφού από χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν πάρα πολλοί αυτοί που έκαναν λόγο για κουκούλωμα και κοροϊδία, επικρίνοντας έντονα την Νομική Υπηρεσία, η οποία στην ουσία έστειλε το μήνυμα στον κάθε ένα πως μπορεί με πλαστό έγγραφο να εργοδοτηθεί, να λαμβάνει τον παχουλό του μισθό από τον φορολογούμενο πολίτη και ούτε γάτα ή ζημιά. Και αν προκύψει ζημία, θα πέσει στα μαλακά και δεν χρειάζεται να επιστρέψει τα δεδουλευμένα του...

Εμείς να σεβαστούμε τα δεδουλευμένα του Γιαννάκη, εσείς θα σεβαστείτε τη νοημοσύνη μας; 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επαρχιακό ή Κακουργιοδικείο η δίκη Γιαννάκη; Το πρώτο crash test η 9η Ιουνίου

Δειτε Επισης

Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσό-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...