Από eighteen τελικά... οκτώ οι κατηγορίες στο Γιαννάκη-«Κουρεύτηκαν» τα χρήματα

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της πολύκροτης υπόθεσης του τέως Επιτρόπου Εθελοντισμού, Γιαννάκη Γιαννάκη, ο οποίος στις 9 Ιουνίου οδηγείται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το πλαστό απολυτήριο και πτυχίο, ένα χρόνο μετά που η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας, γεγονός που έφερε έντονες επικρίσεις στις Αρχές, οι οποίες κατηγορήθηκαν για ολιγωρία. 

Η έναρξη της δίκης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού από τη μία πρόκειται για ένα σκάνδαλο που τάραξε τα θεμέλια, ενώ από την άλλη, το σύστημα αναμένεται να κριθεί για την αντιμετώπιση και το χειρισμό που θα τύχει άλλος ένας κρατικός αξιωματούχος, ο οποίος κατηγορείται για σοβαρά ποινικά αδικήματα, αν και θεωρείται δεδομένο πως όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

Η Αστυνομία, δια του εκπροσώπου της, είχε ανακοινώσει τον περασμένο Απρίλιο πως ο κ. Γιαννάκη αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων αυτές της πλαστογραφίας, της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και της εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, ενώ αντιμετώπιζε αδίκημα που αφορούσαν τα χρήματα που λάμβανε από του στον Οργανισμό Νεολαίας, τα οποία υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η άλυτη εξίσωση, η γυναίκα του Καίσαρα και το... 2+2=8

Ωστόσο, λίγες μέρες πριν την έναρξη της δίκης, το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέες πληροφορίες σε σχέση με το κατηγορητήριο, το οποίο… κουτσουρεύτηκε κατά πολύ, ενώ από αυτό αφαιρέθηκε και η κατηγορία που αφορούσε τα χρήματα που λάμβανε από τον Οργανισμό Νεολαίας.

Συγκεκριμένα, ο τέως Επίτροπος από τις 18 κατηγορίες, όπως εισηγείτο η Αστυνομία, θα αντιμετωπίζει εν τέλει οκτώ, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι για πλαστογραφία και οι τέσσερις για κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, οι οποίες αφορούν το πλαστό πτυχίο, το απολυτήριο Λυκείου και μια συστατική επιστολή, ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες αφαιρέθηκαν από την εξέταση του φακέλου από την Νομική Υπηρεσία και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα. Μεταξύ των διαγραφέντων κατηγοριών και αυτή που αφορά τα χρήματα που έλαβε από τον Οργανισμό Νεολαίας, αφού έκρινε πως επρόκειτο για δεδουλευμένα του κ. Γιαννάκη και δεν προκύπτει οποιοδήποτε ζήτημα.

Επίσης, αυτό που γίνεται γνωστό πριν την έναρξη της δίκης, είναι πως εν τέλει η υπόθεση θα εκδικαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και όχι ενώπιον του Κακουργιοδικείου, κάτι που έχει την σημασία του. Και αυτό διότι, όπως τονίζουν έγκριτοι νομικοί, το Επαρχιακό Δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ποινή σε ένα κατηγορούμενο μέχρι πέντε έτη, σε αντίθεση με το Κακουργιοδικείο που έχει εξουσία να επιβάλει ακόμη και περισσότερα.

Ωστόσο, οι εν λόγω πληροφορίες αναμένεται να επιβεβαιωθούν επίσημα στις 9 Ιουνίου, οπότε αρχίζει η εκδίκαση της υπόθεσης και αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες στον τέως Επίτροπο Εθελοντισμού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επαρχιακό ή Κακουργιοδικείο η δίκη Γιαννάκη; Το πρώτο crash test η 9η Ιουνίου

Υπενθυμίζεται πως τον Γιαννάκη Γιαννάκη «έκαψε» ο Γενικός Ελεγκτής, ο οποίος κατήγγειλε στην Αστυνομία τον πρώην Επίτροπο, πως δεν κατέχει πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών, παραθέτοντας μάλιστα το αυθεντικό απολυτήριο, συγκρίνοντάς το με το πλαστό, με τη διαφορά στους βαθμούς να είναι οφθαλμοφανής. Μάλιστα, ο γενικός βαθμός του απολυτηρίου είναι τροποποιημένος με το χέρι, αριθμητικά και ολογράφως και δεν συνάδει με τον πραγματικό γενικό βαθμό.

Για παράδειγμα στα μαθήματα των Νέων Ελληνικών, Φυσική και Αγγλικά, ενώ ολογράφως οι βαθμοί που αναγράφονται είναι «Thirteen» και αριθμητικά οι αριθμοί από 13 έχουν αλλοιωθεί και έγιναν 19 και στα τρία μαθήματα. Επίσης στα μαθηματικά το 10 έγινε 17 και στα γαλλικά το 11 έγινε 19. Από τους δώδεκα βαθμούς φαίνεται να αλλοιώθηκαν οι οκτώ.  

Δειτε Επισης

Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων