Έβαλε στην πρίζα Αρχηγό και Δράκου ο Πρόεδρος-Τρέχουν για να μην δεχτούν κόκκινη

Από τη μια οι έντονες επικρίσεις για την αδράνεια που επιδείχθηκε από πλευράς Αστυνομίας για τα όσα θλιβερά εκτυλίχθηκαν έξω από το Αντώνης Παπαδόπουλος, που είχαν ως αποτέλεσμα και τον σοβαρό τραυματισμό του 20χρονου Ευριπίδη, και από την άλλη το άδειασμα του Προέδρου, έβαλαν στην πρίζα την Αστυνομία. Και αυτό, γιατί ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν ξεκάθαρος, πως η Αστυνομία οφείλει να ενισχύσει την παρουσία της αλλά και τα μέτρα που εφαρμόζονται επιδεικνύοντας την απαιτούμενη αυστηρότητα, ώστε να αποφευχθούν τα οποιαδήποτε έκτροπα στους εναπομείναντες αγώνες του πρωταθλήματος.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτοί που δεν έκαναν τα αυτονόητα, το άδειασμα από Πρόεδρο και… αν ήταν ο Ιωνάς

Μπορεί η Αστυνομία δια του εκπροσώπου της να κάνει λόγο για μεμονωμένα επεισόδια, τα οποία μάλιστα αντιμετωπίστηκαν, ωστόσο διαφορετική ανάγνωση έτυχαν τα γεγονότα από το Προεδρικό, με τον Νίκο Αναστασιάδη να παρεμβαίνει ζητώντας έκθεση γεγονότων και να διαμηνύει, ενδεχομένως και στους άμεσα αρμοδίους που δεν θεώρησαν αναγκαία ενέργεια να τοποθετηθούν, λέγοντας πως «η απερίφραστη καταδίκη της όποιας μορφής βίας αποτελεί, δυστυχώς, τετριμμένη, αλλά αναγκαία ενέργεια». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραδόθηκε και τρίτος αναζητούμενος για τα επεισόδια έξω από το Παπαδόπουλος

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, τα όσα ντροπιαστικά διαδραματίστηκαν προκάλεσαν δυσφορία στον Πρόεδρο, ωστόσο αυτό που προκάλεσε περισσότερο εκνευρισμό στον Νίκο Αναστασιάδη, ήταν η στάση του Αρχηγού Αστυνομίας και της υπουργού Δικαιοσύνης, αφού κανένας εκ των δύο δεν βγήκε μπροστά έστω για να καταδικάσει τα επεισόδια που παρολίγον να στοιχίσουν την ζωή σε ένα 20χρονο, με την Στέφη Δράκου να διαμηνύει μάλιστα πως πρόκειται για επιχειρησιακά ζητήματα, που αφορούν την Αστυνομία, χωρίς η ίδια να επιθυμεί να τοποθετηθεί.

Παράλληλα, το επικοινωνιακό αφήγημα της Αστυνομίας, η οποία υπεραμυνόταν των ενεργειών της, φαίνεται να έριχνε και άλλο λάδι στη φωτιά, και σε συνδυασμό με την «αποχή» Αρχηγού και υπουργού Δικαιοσύνης, ο Νίκος Αναστασιάδης αναγκάστηκε να παρέμβει, ζητώντας έκθεση γεγονότων ώστε να διαπιστωθούν τυχόν κενά, δίδοντας παράλληλα οδηγίες για ενίσχυση μέτρων στα επερχόμενα καθοριστικά παιχνίδια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Άδικη η κριτική γιατί πέραν του 20χρονου δεν έγινε κάτι άλλο πιο σοβαρό...»

Μετά το κατσάδιασμα Αναστασιάδη, η ηγεσία της Αστυνομίας παρακάθισε σε σύσκεψη ώστε να καθορίσει εκ νέου το πλάνο της, ειδικότερα για το παιχνίδι στο Τσίρειο μεταξύ Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ, ενώ συγκάλεσε σύσκεψη με τους συνδέσμους των ομάδων, όπου τέθηκαν επί τάπητος διάφορα ζητήματα και ζητήθηκε η συνεργασία τους, ώστε να αποφευχθούν οποιαδήποτε έκτροπα.  

Η παρουσία της Αστυνομίας στη Λεμεσό θα είναι έντονη, υπό το βάρος της πίεσης που της άσκησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος δεν άφησε περιθώρια λάθους από πλευράς Αστυνομίας, ενώ σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή, ο Πρόεδρος έθεσε προ των ευθυνών τους, Αρχηγό και Υπουργό Δικαιοσύνης, ώστε να γίνουν απαραίτητοι σχεδιασμοί.  

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αστυνομία, μετά από συνεννόηση του Αρχηγού Αστυνομίας Στέλιου Παπαθεοδώρου και της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Στέφης Δράκου, σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, στην οποία παρευρέθηκαν ο πρόεδρος και ο Διευθυντής του ΑΠΟΕΛ και ο αντιπρόεδρος του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, καθώς επίσης ο Υπεύθυνος Ασφαλείας της ΚΟΠ, ο Υπεύθυνος Ασφαλείας του Τσιρείου Σταδίου και οι υπεύθυνοι ασφαλείας των δύο ομάδων.

Επίκεντρο της συνάντησης υπήρξε ο επικείμενος ποδοσφαιρικός αγώνας και η από κοινού λήψη μέτρων, ώστε να αποφευχθούν τυχόν έκτροπα από οπαδούς των δύο Σωματείων. Κατά τη συνάντηση ζητήθηκε η συνδρομή των παραγόντων των δύο ομάδων ώστε να βοηθήσουν στο έργο της Αστυνομίας για τη διεξαγωγή ενός αγώνα σε αθλητοπρεπή πλαίσια.

Επιπλέον, αποφασίστηκε όπως οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ μεταβούν στο Τσίρειο Στάδιο μέχρι τις 18:30 ώστε με ασφάλεια να εισέλθουν έγκαιρα στο γήπεδο. «Τόσο η Αστυνομία όσο και τα δύο Σωματεία, καλούν τους οπαδούς των δύο ομάδων που θα παρευρεθούν στον εν λόγω αγώνα, να συμπεριφερθούν κόσμια ώστε πριν, μετά και κατά τον αγώνα όλα να διεξαχθούν όλα ομαλά. Παράλληλα, καλείται το φίλαθλο κοινό να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των επιτηρητών και της Αστυνομίας. Τέλος, επισημαίνεται ότι η Αστυνομία θα βρίσκεται στο χώρο για την προστασία των φιλάθλων. Διευκρινίζεται επίσης ότι θα βρίσκεται στην περιοχή του Τσιρείου Σταδίου για παροχή τροχαίων διευκολύνσεων στο κοινό, τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά την αποχώρησή του, αλλά και για την πρόληψη και καταστολή οποιωνδήποτε πράξεων βίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έβγαλε κίτρινη σε Αστυνομία ο Αναστασιάδης-Ορφανές ευθύνες, μηδαμινές συλλήψεις

Υποβάλλεται σε επέμβαση ο Ευριπίδης

Την ίδια ώρα, ο 20χρονος Ευριπίδης, που τραυματίστηκε στην προσπάθεια του να σβήσει φωτιά, συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη, αφού φέρει σοβαρά εγκαύματα στο 45% του σώματός του. Το Υπουργείο Υγείας, σε μία προσπάθεια να παρέχει καλύτερη ιατρική περίθαλψη στον νεαρό, έφερε από το Ισραήλ, ειδικό ιατρό, ο οποίος θα παρακολουθεί την πορεία του 20χρονου Ευριπίδη. 

Το πρωί, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, συνόδευσε τον Ισραηλίτη ιατρό στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου επισκέφτηκε τον 20χρονο. Μάλιστα, πληροφορίες από καλά ενημερωμένη πηγή από το Υπουργείο, αναφέρουν πως ενδεχομένως ο ειδικός να είναι επικεφαλής χειρουργικής επέμβασης, στην οποία αναμένεται να υποβληθεί ο νεαρός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι οργανωμένοι και οι… ανοργάνωτοι-Η ζούγκλα των χούλιγκαν και το VAR που μίλησε
Υπενθυμίζεται πως ο 20χρονος τραυματίστηκε το περασμένο Σάββατο, κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος, πριν την έναρξη του αγώνα Ανόρθωση-Απόλλων. Ο νεαρός, σε κάποια στιγμή, πριν την έναρξη του αγώνα και πριν εκτυλιχθούν τα επεισόδια έξω από το γήπεδο, είχε βγει βόλτα με τους σκύλους του στην περιοχή.

Τότε, αντιλήφθηκε φωτιά σε χωράφι και αμέσως προσέτρεξε στο σημείο, επιχειρώντας να την σβήσει. Κατά τον δεδομένο χρόνο, υπήρχε ανάφλεξη της φωτιάς και φαίνεται ότι είχε ριφθεί μολότοφ προς το μέρος του, ωστόσο είναι κάτι που διερευνάται, ώστε να επιβεβαιωθεί μέσω από οπτικοακουστικό υλικό.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου είχε διασωληνωθεί. Ο νεαρός έχει αποδιαωληνωθεί την περασμένη Τρίτη και νοσηλεύεται σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση. Από τις εξετάσεις, διαφαίνεται ότι φέρει εγκαύματα στο 45% του σώματός του.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ζούγκλα που δημιουργήσαμε, η ζούγκλα που πρέπει να γκρεμίσουμε…

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος