«Άδικη η κριτική γιατί πέραν του 20χρονου δεν έγινε κάτι άλλο πιο σοβαρό...»

Μετά το κατσάδιασμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφορικά με τα όσα θλιβερά εκτυλίχθηκαν στο Αντώνης Παπαδόπουλος και τον τραυματισμό του 20χρονου ο οποίος υπέστη σοβαρά εγκαύματα από μολότοφ, στην προσπάθεια του να σβήσει φωτιά, η Αστυνομία πραγματοποίησε συσκέψεις ώστε να καθορίσει το πλάνο για την αστυνόμευση των επερχόμενων κρίσιμων αγώνων, καθώς ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν ξεκάθαρος πως οι Αρχές οφείλουν να εφαρμόσουν μέτρα ώστε να αποφευχθούν οποιαδήποτε έκτροπα. 

Ο Νίκος Αναστασιάδης, ζήτησε έκθεση γεγονότων για να διαπιστωθούν τυχόν κενά, κάτι που δεν έπραξε Αρχηγός και Υπουργός Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν δυσφορία στο Προεδρικό, αφού δεν εκδόθηκε ούτε μια ανακοίνωση καταδίκης των επεισοδίων, με τον Πρόεδρο να διαμηνύει πως «η απερίφραστη καταδίκη της όποιας μορφής βίας αποτελεί, δυστυχώς, τετριμμένη, αλλά αναγκαία ενέργεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτοί που δεν έκαναν τα αυτονόητα, το άδειασμα από Πρόεδρο και… αν ήταν ο Ιωνάς

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, που μίλησε στην κρατική τηλεόραση, η έκθεση που ζήτησε ο Πρόεδρος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να διαβιβαστεί στον Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος μετά την παρέμβαση του, φαίνεται να ανάγκασε την Αστυνομία να αλλάξει εν μέρει αφήγημα, αφού ενώ αρχικά υπεραμυνόταν των ενεργειών της, πλέον παραδέχεται πως υπήρχαν κενά, μελετώνται λύσεις και δεν είναι αλάνθαστοι. Ωστόσο επιμένει στη θέση της πως «πέραν του τραυματισμού του 20χρονου, που ήταν σε άλλο χώρο, δεν έγινε κάτι άλλο πιο σοβαρό», ενώ δεν κρύβει την ενόχληση της με τις έντονες επικρίσεις. 

Ο κ. Ανδρέου, ανέφερε πως η έκθεση που ζήτησε ο Πρόεδρος είναι σχεδόν έτοιμη, ενώ ζητήθηκε έκθεση και από τον Αρχηγό, όσον αφορά τις συνθήκες τραυματισμού του 20χρονου και κατ’ επέκταση των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο συγκεκριμένο αγώνα.

«Υπήρξε χθες μια συνάντηση με τα μέλη μας, τα οποία αστυνόμευσαν τον αγώνα αυτό, είχαν παρατεθεί κάποια θέματα, κάποια προβλήματα που αντικειμενικά είχαν αντιμετωπίσει και συζητήθηκαν. Αυτό γίνεται μετά από κάθε αγώνα. Οι συσκέψεις αυτές γίνονται και πριν από κάθε αγώνα». 

Σε ερώτηση εάν η Αστυνομία είναι ενοχλημένη από τις επικρίσεις αλλά και την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Ανδρέου είπε ότι «ενοχλημένοι δεν είμαστε, το καθήκον μας κάνουμε. Τα μέλη τα οποία βρίσκονταν εκεί, είχαν ανταποκριθεί στο επεισόδιο, στο οποίο οπαδοί των δύο ομάδων ήρθαν σε επαφή. Τα επεισόδια εκεί διήρκησαν 10-15 λεπτά και η Αστυνομία με την παρέμβαση της σταμάτησε τα επεισόδια. Τώρα σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε δει και κάποια βίντεο, όπου οπαδοί ρίχνουν πέτρες κοντά σε μέλη της Αστυνομίας. Αυτά συζητήθηκαν χθες και γι’ αυτά προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Σίγουρα, σε μια επιχείρηση δεν πηγαίνουν όλα σωστά. Υπάρχουν και αυτά τα προβλήματα και τα λάθη τα οποία εντοπίζονται και για αυτό προσπαθούμε να τα λύσουμε. Ποτέ δεν είπαμε ότι είμαστε αλάνθαστοι, όμως θεωρούμε ότι το γεγονός ότι υπήρξε αυτή η μεγάλη δημοσιότητα ή ότι έχει κατακριθεί η Αστυνομία με αυτό τον τρόπο από τα ΜΜΕ, θεωρούμε ότι είναι λίγο άδικο γιατί πέραν του τραυματισμού του 20χρονου, που ήταν σε άλλο χώρο, δεν έγινε κάτι άλλο πιο σοβαρό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ζούγκλα που δημιουργήσαμε, η ζούγκλα που πρέπει να γκρεμίσουμε…

Όπως είπε ο κ. Ανδρέου, η Αστυνομία αλλάζει σχεδιασμό ενόψει και του αγώνα στο Τσίρειο στάδιο, ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ. «Κάθε αγώνας έχει τη δική του επικινδυνότητα. Αξιολογείται ξεχωριστά. Σίγουρα κάθε ποδοσφαιρικό στάδιο έχει τα δικά του προβλήματα, στους εξωτερικού χώρους, ώστε να μπορούμε να αστυνομεύσουμε. Ειδικά το στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος, όπου είναι σε κατοικημένη περιοχή. Η διαμόρφωση του κόσμου είναι τέτοια εκεί όπου υπάρχουν πολλοί δρόμοι, ώστε να προσεγγίσεις το στάδιο, με αποτέλεσμα η αστυνόμευση να μην είναι τόσο εύκολη. Οι οδηγίες είναι πάντα οι ίδιες. Όσον αφορά το κόσμο που θα μεταβεί εκεί από πλευράς Αστυνομίας, σίγουρα θα είναι ενισχυμένος, στη βάση των προηγουμένων επεισοδίων».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε ότι αναμένεται να ληφθεί κατάθεση από τον 20χρονο, Ευριπίδης, ώστε οι Αρχές να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα. «Υπάρχουν κάποια βίντεο, τα οποία έχουν παραληφθεί. Έχουμε κάποιες ανεξάρτητες μαρτυρίες, έχουν  εντοπιστεί και κάποια τεκμήρια στη σκηνή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι οργανωμένοι και οι… ανοργάνωτοι-Η ζούγκλα των χούλιγκαν και το VAR που μίλησε

Δειτε Επισης

Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν έρευνα για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Δύο εκατομμύρια Βρετανοί υποφέρουν από μακροχρόνια συμπτώματα Covid-Όσα δείχνει έρευνα
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
«Θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα»-H απάντηση του Κρεμλίνου για τους πυραύλους από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
«Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας μετά τον πόλεμο»
Ο πιο χαλαρός κροκόδειλος-Πήρε έναν υπνάκο στη ρόδα πολεμικού αεροσκάφους