Άλλη εκδοχή για την γκάφα με την Πρέσβειρα δίνει η Αστυνομία-«Έσπρωχνε μέλη»

Tη δική της εκδοχή ως προς το τι συνέβη κατά το επεισόδιο με την Πρέσβειρα της Πορτογαλίας, η οποία συνελήφθη το 2021 και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη, δίδει η Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γκάφα ολκής από Αστυνομία-Πέρασαν χειροπέδες στην πρώην πρέσβειρα Πορτογαλίας

Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στον REPORTER, στις 20 Μαρτίου 2021, μέλη της δύναμης διενεργούσαν ελέγχους στην οδό Ομήρου στη Λευκωσία. Σε κάποια στιγμή κι ενώ τα μέλη της Αστυνομίας εξέδιδαν εξώδικο σε αλλοδαπούς για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, προσεγγίστηκαν από μια γυναίκα.

Όπως υποστηρίζει η Αστυνομία, η γυναίκα άρχισε να φωνάζει στους αστυνομικούς, να αφήσουν τον αλλοδαπό να φύγει και ότι θα πλήρωνε η ίδια το πρόστιμο, με τα μέλη της δύναμης να την προειδοποιούν ότι διαπράττει ποινικό αδίκημα.

Η γυναίκα συνέχισε να φωνάζει και να σπρώχνει τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να συλληφθεί, ανέφερε η ίδια πηγή και ως εκ τούτου, τα μέλη της δύναμης τη συνέλαβαν, για τα αδικήματα της κοινής επίθεσης, της παρεμπόδισης αστυνομικών και της άρνησης προσκόμισης δελτίου ταυτότητας.

Ακολούθως, τη μετέφεραν στον αστυνομικό σταθμό Λυκαβητού, όπου έγινε εξακρίβωση των στοιχείων της και διαπιστώθηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι ήταν η πρέσβειρα της Πορτογαλίας, Manuela Freitas Bairos.

Λόγω της διπλωματικής της ασυλίας, η κ. Bairos στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό ήρθε στο φως ένα χρόνο αργότερα, από τον εικαστικό Γιώργο Γαβριήλ, ο οποίος είχε συναντηθεί μετά το επεισόδιο με την Πρέσβειρα, η οποία του ζήτησε να ετοιμάσει ένα πίνακα για το περιστατικό.

Σύμφωνα με τον κ. Γαβριήλ, ο οποίος μετέφερε την εκδοχή της πρέσβειρας, η οποία πήρε μετάθεση από την Κύπρο, «μία μέρα, ενώ έκανε βόλτα στο κέντρο της Λευκωσίας, σε κάποιο σημείο της περιοχής στην πλατεία Ελευθερίας, προς το άγαλμα Σολωμού, είδε κάποιους αστυνομικούς να συζητάνε με δύο Αφρικανούς».

Όπως είπε ο κ. Γαβριήλ, «είδε ότι ο ένας εξ αυτών έκλαιγε και κοντοστάθηκε. Άκουσε ότι έλεγε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε λεφτά να πληρώσει το πρόστιμο που θα του επέβαλλαν, λόγω μάσκας και πλησίασε. Τους είπε ότι θα πληρώσει η ίδια το πρόστιμο και οι αστυνομικοί ενοχλήθηκαν. Την ρώτησαν ποια ήταν και γιατί επενέβη και όταν τους είπε ότι είναι η πρέσβειρα της Πορτογαλίας, δεν την πίστεψαν και τη συνέλαβαν, μαζί με τους δύο Αφρικανούς».

Ο κ. Γαβριήλ τόνισε πως η κα. Manuela Freitas Bairos μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου επανέλαβε ότι είναι η πρέσβειρα της Πορτογαλίας και τότε οι αστυνομικοί είπαν ότι θα εξακριβώσουν τα στοιχεία της. Αυτό κατέστη δυνατό μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, προσθέτει ο εικαστικός και τότε άρχισαν και οι αστυνομικοί να ζητούν συγγνώμη, αλλά και το Υπουργείο.

Η ίδια τους απάντησε ότι δεν χρειάζονται οι συγγνώμες, φτάνει να αφήσουν τους δύο μετανάστες ελεύθερους, σημείωσε ο κ. Γαβριήλ, προσθέτοντας πως η πρώην διπλωμάτης της Πορτογαλίας, για να βεβαιωθεί ότι θα αφεθούν ελεύθεροι οι δύο τους, επικοινώνησε και με την τότε υπουργό Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη, η οποία τη διαβεβαίωσε ότι θα γίνει το αίτημά της.

Σημειώνεται ότι ο κ. Γαβριήλ, αφού του διηγήθηκε το περιστατικό η ίδια η Maria Manuela Freitas Bairos, το αποτύπωσε στο χαρτί, καθώς έφτιαξε έργο για τη στιγμή της σύλληψης της πρέσβειρας, αλλά και άλλων δύο ατόμων. Η κα. Manuela Freitas Bairos, πριν αποχωρήσει από το νησί, πήρε μαζί της, ως αναμνηστικό, το έργο του κ. Γαβριήλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σε προχωρημένο στάδιο οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση της Μονής Αββακούμ
Πέντε χρόνια φυλάκισης στους πέντε ενόχους για τη φωτιά στο Μάτι-Τρία στον εμπρηστή
Ευρωπαϊκή Αναγνώριση για τις Φυλακές της Κύπρου
Πιάστηκαν στα χέρια με τον συγκάτοικο του και τον μαχαίρωσε
Δρ. Αχιλλέας Αιμιλιανίδης: Η σύγκρουση των Θεσμών
Εικόνες χάους στις ΗΠΑ από τους ανεμοστρόβιλους-Νεκροί, τραυματίες και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα (pics)
Παραμόνευαν οι δράστες, ενημερώθηκε από πριν η Αστυνομία-Εκτεθειμένη από τις εξελίξεις, νέο βίντεο ντοκουμέντο
Ένοχοι έξι από τους 21 κατηγορούμενους για τη φωτιά στο Μάτι-Έντονες αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων
Τόσα θα κοστίσει το Πασχαλινό τραπέζι-Οι αυξομειώσεις σε κρέατα, φλαούνες και λαχανικά
Συμπλοκή περίπου 60 προσώπων ανάμεσα σε Ε/κ και αλλοδαπούς έξω από σωματείο-Δύο τραυματίες