Στέλνει στη Ζέτα το φάκελο για τη φονική έκρηξη η ΑΗΚ-Εκκρεμεί η δεύτερη έρευνα

Στην Κύπρο επέστρεψε εδώ και κάποιους μήνες ο 40χρονος υπάλληλος της ΑΗΚ, ο οποίος υπέστη εγκαύματα στο 50% του σώματός του, κατά την έκρηξη που σημειώθηκε σε υποσταθμό της Αρχής, στα Λατσιά, τον Μάιο του 2021 και οποίος είχε μεταφερθεί σε εξιδεικευμένο κέντρο στη Λειψία για αποκατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε κέντρο αποκατάστασης ο εγκαυματίας της ΑΗΚ-Αναμένεται στην Κύπρο για κατάθεση

Μετά τη μεγάλη μάχη που έδωσε και τη βοήθεια που έλαβε από το κέντρο αποκατάστασης, ο 40χρονος επέστρεψε στην Κύπρο, όπου συνεχίζει να αναρρώνει δίπλα στην οικογένειά του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στο άμεσο μέλλον αναμένεται να μεταβεί εκ νέου στο εξωτερικό για να ακολουθήσει νέο κύκλο θεραπειών, ώστε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση του.

Πάντως, αφότου επέστρεψε στην Κύπρο, ο 40χρονος έδωσε κατάθεση για όσα συνέβησαν πριν την έκρηξη που στοίχισε τη ζωή στον 48χρονο συνάδελφό του, Κυριάκο Αργυρού, ο οποίος είχε υποστεί εγκαύματα στο 95% του σώματός του και τελικά κατέληξε στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς, στην Αθήνα, περίπου ένα μήνα μετά το ατύχημα.

Μετά την κατάθεση του 40χρονου, ο φάκελος της υπόθεσης από πλευράς των ερευνώντων λειτουργών της ΑΗΚ, έχει συμπληρωθεί και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να παραδοθεί στο Υπουργείο Εργασίας, το οποίο θα τη μελετήσει και θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματα.

Την ίδια ώρα, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, συνεχίζει τη δική του έρευνα για την υπόθεση, η οποία δεν έχει χρονοδιάγραμμα, παρότι έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από το τραγικό περιστατικό. Οι έρευνες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ωστόσο υπολείπεται ακόμα μαρτυρικό υλικό και ως εκ τούτου εάν δεν κρίνουν ότι ο κύκλος των εξετάσεων έχει κλείσει, δεν θα βιαστούν να ολοκληρώσουν την έρευνα, όπως ανέφερε αρμόδια πηγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της έκρηξης-Ήθελαν να συνδέσουν ρεύμα οι τραυματίες

Υπενθυμίζεται ότι ο 40χρονος τραυματίας και ο 48χρονος αποθανόντας, μαζί με άλλους συναδέλφους τους, μετέβησαν το πρωί της 20ης Μαΐου, στον συγκεκριμένο υποσταθμό, όπου απέκοψαν το ρεύμα, για να εκτελέσουν εργασίες σε άλλο υποσταθμό.

Αφού ολοκλήρωσαν τις συγκεκριμένες εργασίες, επέστρεψαν πίσω για επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος και τότε σημειώθηκε η έκρηξη. Στη συνέχεια ξέσπασε φωτιά, από την οποία τυλίχθηκαν στις φλόγες οι δύο τεχνικοί της Αρχής Ηλεκτρισμού.

Αμέσως, εγκατέλειψαν το μέρος και εξερχόμενοι του υποσταθμού, τους αντιλήφθηκαν οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους, οι οποίοι άρπαξαν πυροσβεστήρα που είχαν μαζί τους, με τον οποίο κατέσβεσαν τη φωτιά και κάλεσαν ασθενοφόρο για να τους παραλάβει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στη ΜΕΘ ο ένας τραυματίας από την έκρηξη στα Λατσιά-Στο χειρουργείο ο δεύτερος

Ακολούθως, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν ότι ο 48χρονος έφερε εγκαύματα στο 95% του σώματός του και ο 40χρονος στο 50% του σώματός του. Αμέσως, εισήχθησαν στο χειρουργείο και στη συνέχεια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου παρέμειναν μέχρι να μεταφερθούν σε κέντρο του εξωτερικού.

Σημειώνεται ότι την πρωτοβουλία για μεταφορά των δύο υπαλλήλων της ΑΗΚ στο εξωτερικό, ανέλαβε το κράτος και πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας, το οποίο βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με την ΑΗΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρίσιμες ώρες για τους τραυματίες της έκρηξης-Ταξίδι ζωής σε Ελλάδα και Γερμανία

Δειτε Επισης

Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών-Στάλθηκε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο
Πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού-Στη μάχη και εναέριο μέσο
Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 14χρονος-Ζητά βοήθεια η Αστυνομία
Συλλήψεις Αστυνομίας και Βρετανικών Βάσεων για κροτίδες και ναρκωτικά
LIVE: Το μήνυμα Αβέρωφ ενόψει Ευρωεκλογών-«Όσο μας αμφισβητούν τόσο δυναμώνουμε»
Χειροπέδες σε 39χρονο για κλοπή από αποθήκη-Κλάπηκε περιουσία πέραν των 1000 ευρώ
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών