Διερευνούσαν πνιγμό, ξεσκέπασε έγκλημα η νεκροτομή-Άγρια κακοποιημένο το βρέφος

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οδηγήθηκαν το πρωί οι γονείς του τρίμηνου βρέφους που έσβησε στο Μακάρειο Νοσοκομείο στις 5 Μαρτίου, οι οποίοι φόρεσαν χειροπέδες μετά τα συγκλονιστικά ευρήματα της νεκροτομής, που ανέτρεψε τις έρευνες του ΤΑΕ Λεμεσού περί πνιγμού.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  Ανέτρεψε τα δεδομένα η νεκροτομή για το θάνατο του τρίμηνου βρέφους-Χειροπέδες στους γονείς

Η νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε επί της σορού του από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου διήρκησε δύο μέρες και τα όσα διαπιστώθηκαν, άνοιξαν τον δρόμο στην Αστυνομία, ώστε να διερευνήσει υπόθεση ανθρωποκτονίας, σε διαφορετική περίπτωση, οι ανακριτές του ΤΑΕ δεν θα διερευνούσαν καν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού είχαν αρκεστεί στη θέση των γονιών του βρέφους πως το παιδάκι πνίγηκε κατά τη σίτιση του.

Σύμφωνα με ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατός του βρέφους επήλθε από βαριά κρανιεγκεφαλική κάκωση, ενώ στο σώμα του κοριτσιού εντοπίστηκαν επίσης κατάγματα δεξιάς κλείδας και αριστερής πλευράς, καθώς και υποσκληρίδιο αιμάτωμα νοτιαίου μυελού. Από τα ευρήματά των ιατροδικαστών Παπέττα και Ορθοδόξου, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο τα τραύματα του βρέφους να προκλήθηκαν από ατύχημα στο σπίτι.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, εναντίον των γονέων του βρέφους, ηλικίας 37 και 22 ετών, εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης για το αδίκημα της ανθρωποκτονία, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ ανακρινόμενοι αρνούνται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση και προβάλουν κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται.

Το βρέφος είχε μεταφερθεί από τους γονείς του στο νοσοκομείο της Λεμεσού, ενώ λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, μεταφέρθηκε στο Μακάρειο, όπου λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε.

Οι γονείς του βρέφους, το οποίο ήταν πρόωρο, ανέφεραν πως πνίγηκε κατά τη διάρκεια της σίτισης του, κάτι το οποίο όχι μόνο δεν επιβεβαιώθηκε από την νεκροτομή, αλλά καταρρίφθηκε ο ισχυρισμός ότι το μοιραίο επεσυνέβη λίγα λεπτά πριν την μεταφορά του στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση, αφού διαπιστώθηκε πως βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση δύο με τρεις ώρες προηγουμένως.

Επίσης, σημειώνεται πως ο πατέρας στην κατάθεση του, είχε αναφέρει πως το βρέφος το είχα πατήσει στην πλάτη το δίχρονο αδελφάκι του, ωστόσο όπως διαπιστώθηκε, φέρει σοβαρότατες κακώσεις και δείχνει άγρια κακοποίηση.

Οι έρευνες της Αστυνομίας πλέον έχουν πάρει άλλη τροπή και αναμένονται εξελίξεις, ενώ σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που η νεκροτομή άλλαξε τα δεδομένα, αφού και στην περίπτωση θανάτου δίμηνου βρέφους στην Πάφο διερευνάτο ατύχημα, όπως ήταν ο ισχυρισμός των γονιών του, ωστόσο στη συνέχεια διαπιστώθηκε κακοποίηση και οι γονείς οδηγήθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Το Δικαστήριο διέταξε την κράτηση των δύο προσώπων για οκτώ ημέρες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Μάχη για τη ζωή δίνει 26χρονος μοτοσικλετιστής-Συγκρούστηκε με όχημα
Έφοδος της Αστυνομίας σε οικία 23χρονου-Εντοπίστηκαν σχεδόν 2,000 κροτίδες
Χειροβομβίδα σε οικία επιχειρηματία και εμπρησμός σε όχημα στη Λάρνακα-Δύο χτυπήματα σε λίγες ώρες
ΒΙΝΤΕΟ: Ιερέας σκόρπισε τον τρόμο στη Λεμεσό-Έτρεχε στην πλατεία χωριού και προκάλεσε τροχαίο
Νέες έρευνες στα Περβόλια για «Δημητρούι»-Γεμιστήρας το τεκμήριο που εντοπίστηκε σε ανοιχτό χώρο
Έφτασαν στα κατεχόμενα και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές οι μετανάστες
Νέα άφιξη μεταναστών στον Κάτω Πύργο-Ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά
Σε δύο μέτωπα οι έρευνες για την βουτιά θανάτου του 24χρονου στη Λεμεσό-Παραλήφθηκαν οι φάκελοι
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονης από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία
Έρευνες σε ανοιχτό χώρο στα Περβόλια για την ενέδρα στο «Δημητρούι»-Παραλήφθηκε τεκμήριο για εξετάσεις