Χειροπέδες σε τέσσερις για την κομπίνα με τα χτυπημένα οχήματα πολυτελείας

Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα, για την κομπίνα με τα χτυπημένα οχήματα πολυτελείας, πέρασε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, συνελήφθησαν σήμερα με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση τέσσερα πρόσωπα ηλικίας 49, 46, 43 και 35 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενα αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, κατάχρησης εξουσίας, έκδοση ψευδών πιστοποιητικών από δημόσιους λειτουργούς, παραμέλησης υπηρεσιακού καθήκοντος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων και εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, που διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 01/01/2021 – 17/02/2022 στις επαρχίες Λευκωσίας και Αμμοχώστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κομπίνα με εισαγωγή χτυπημένων οχημάτων πολυτελείας-Εμπλοκή υπαλλήλων του ΤΟΜ

Την είδηση είχε φέρει στη δημοσιότητα η εφημερίδα Πολίτης, τον περασμένο Φεβρουάριο και είχε επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο υπουργός Μεταφορών, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο. Όπως είχε αναφέρει τον είχε επισκεφθεί ο ανώτερος λειτουργός του Τμήματος Οδικών Μεταφορών που αποκάλυψε τη δράση του κυκλώματος, με αποτέλεσμα να τεθεί στο στόχαστρο εμπρηστών, οι οποίου του παρέδωσαν στις φλόγες τα δύο του οχήματα, στέλνοντας του το μήνυμα πως θα πρέπει να κλείσει το στόμα του.   

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης που έφερε στο φως την υπόθεση, υπάλληλος ή υπάλληλοι του ΤΟΜ, εξέδιδαν τίτλους ιδιοκτησίας των οχημάτων, χωρίς καμία αναφορά ότι τα οχήματα ήταν χτυπημένα, με αποτέλεσμα οι πολίτες να πέφτουν θύματα απάτης, αφού είχαν την εντύπωση πως αγόραζαν σχεδόν καινούρια τα οχήματα, για τα οποία μάλιστα πλήρωναν δεκάδες χιλιάδες ευρώ. 

Ο ανώτερος λειτουργός του ΤΟΜ, είχε αποκαλύψει την κομπίνα εδώ και περίπου έξι μήνες, διαβιβάζοντας τα στοιχεία στον υπουργό Μεταφορών, ο οποίος με τη σειρά του προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία άρχισε έρευνες. 

Για την υπόθεση είχε συλληφθεί μία γυναίκα, που σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, είχε ρόλο ατζέντη και η οποία είχε κρατηθεί για τρεις ημέρες, μετά από απόφαση Δικαστηρίου. Μάλιστα, εναντίον της προέκυψαν κι άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία, οδηγώντας την Αστυνομία να την συλλάβει ξανά.

Το ΤΑΕ Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Αστυνομίας, συνεχίζει τις εξετάσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Κυκλοφορούσε φορτωμένος κροτίδες-Χειροπέδες σε 18χρονο στη Λεμεσό (pic)
Πρόλαβε τα χειρότερα το Τμήμα Δασών-Πυρκαγιές σε Λάρνακα και Λευκωσία
Απουσιάζει από το σπίτι της η 29χρονη Κατερίνα-Έκκληση της Αστυνομία προς το κοινό
Ενεπλάκησαν σε τροχαίο και εγκατέλειψαν την σκηνή-Άφησαν αβοήθητο τραυματία
Συναγερμός και προειδοποιήσεις για τις λαμπρατζιές–«Αυξημένος κίνδυνος λόγω των ανέμων»
Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας