Εντοπίζουν ποινικά αδικήματα για την 36χρονη γυναικολόγο-Το μπαλάκι στον Σαββίδη

Ποινικά αδικήματα εντοπίζει η Αστυνομία σε βάρος της 36χρονης γυναικολόγου, η οποία φέρεται να εξαπάτησε 73χρονη ασθενή, βάζοντας την στο χειρουργείο για κολπική υστερεκτομή και κολπορραφή, χωρίς όπως φαίνεται, να πραγματοποιήσει την επέμβαση.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, το ΤΑΕ Λεμεσού βρίσκεται προς τα τελευταία στάδια της διερεύνησης της υπόθεσης και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υποβάλει τον φάκελο της υπόθεσης ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για οδηγίες.

Παρόλα αυτά, από τις ενδείξεις που έχουν μέχρι στιγμής οι Αρχές, φαίνεται να προκύπτουν αδικήματα σε βάρος της γυναικολόγου, ωστόσο επαφίεται στον Εισαγγελέα να αποφασίσει κατά πόσον θα την διώξει ποινικά, αναλόγως των στοιχείων που θα τεθούν ενώπιόν του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο ακουστικό για τιμωρία της γυναικολόγου το Υπ.Υγείας-«Δεν θα το ανεχθούμε»

Τα αδικήματα, φαίνεται να διαπράχθηκαν τον Νοέμβριο του 2020, όταν η 73χρονη επισκέφθηκε την 36χρονο γυναικολόγο, η οποία της υπέδειξε ότι είχε ινομυώματα και έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση για κολπική υστερεκτομή και κολπορραφή.

Η ασθενής μπήκε στο χειρουργείο στις 25 Νοεμβρίου 2020 και μετά από μια μέρα πήρε εξιτήριο. Λίγους μήνες αργότερα ωστόσο, η 73χρονη νοσηλεύτηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο λόγω γαστρεντερίτιδας, με τους γιατρούς να της αναφέρουν ότι έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση, στην μήτρα, αφού είχε ινομύωμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταθέσεις από τους συναδέλφους της γυναικολόγου-Αναστέλλει τη σύμβαση της ο ΟΑΥ

Τότε, η παραπονούμενη τους ανέφερε ότι την αφαίρεσε κάποιους μήνες προηγουμένως, ωστόσο από την εξέταση γιατρού διαφάνηκε ότι κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από άλλο γιατρό.

Μετά την καταγγελία και τις έρευνες που έγιναν από την Αστυνομία, διαπιστώθηκε πως η 36χρονη διαφοροποίησε από το σύστημα του ΓΕΣΥ την επέμβαση, την οποία δήλωσε πως έκανε στην 73χρονη. Ακολούθως, η 36χρονη συνελήφθη και ισχυρίστηκε στις Αρχές, πως νόμιζε ότι το κομμάτι που αφαίρεσε ήταν από τη μήτρα, αλλά τελικά ήταν κομμάτι του τραχήλου. Η γιατρός στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών.

Σημειώνεται ότι η επέμβαση για αφαίρεση μήτρας στοιχίζει περίπου τέσσερις χιλιάδες ευρώ, ωστόσο όπως φαίνεται, αυτή που δηλώθηκε αργότερα στοίχιζε περίπου 1600 ευρώ, ενώ βάσει των στοιχείων που έχει ενώπιον της η Αστυνομία, για την επέμβαση το ιατρικό κέντρο έλαβε ως αποζημίωση το ποσό των 3900 ευρώ και η γιατρός θα λάμβανε την αμοιβή της ως η συμφωνία που έχει με το εν λόγω νοσηλευτήριο.

Κατήγγειλε λαϊκά δικαστήρια η 36χρονη

Πάντως, λίγες μέρες μετά που η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας, η 36χρονη γυναικολόγος πέρασε στην αντεπίθεση, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο που την εκπροσωπεί, με την οποία κατήγγειλε άδικη μεταχείριση και λαϊκά δικαστήρια.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «η εντολέας μας από την πρώτη στιγμή έχει συνεργαστεί πλήρως με την αστυνομία και έχει υποβοηθήσει το έργο της, απαντώντας, ευθαρσώς, σε όλες τις ερωτήσεις που της έχουν υποβληθεί,  προκειμένου έτσι να λάμψει η αλήθεια, χωρίς να επιλέξει να κρυφτεί πίσω από τα δικαιώματα που της δίδει ο νόμος».

Το δικηγορικό γραφείο της 36χρονης ανέφερε ακόμη ότι δεν υπήρξε καμία κατάχρηση ποσού από το δημόσιο, αλλά έγιναν όλες οι ενέργειες προς διαφύλαξη του, με σεβασμό προς τους νόμους και τη συμφωνία με τον ΟΑΥ.

«Επιπλέον, η πελάτιδα μας έχει προβεί στην εγχείρηση της ασθενούς με τον ενδεδειγμένο τρόπο, σύμφωνα πάντοτε με την σχετική ιατρική πρακτική ή και βιβλιογραφία», προστίθετο στην ανακοίνωση, ενώ σε σχέση με τη διερεύνηση αδικημάτων για πλαστογραφία «απαντούμε λακωνικά λέγοντας ότι αυτό δεν ισχύει».

Με τα λαϊκά δικαστήρια, κατέληγε η ανακοίνωση, «δεν αποκαλύπτεται η αλήθεια, τουναντίον προ-οικονομείται υπαιτιότητα χωρίς νόμιμο έρεισμα, προσβάλλοντας παράλληλα μεταξύ άλλων το τεκμήριο της αθωότητας, εάν και εφόσον ασκηθεί ποινική δίωξη».

Δειτε Επισης

Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον