Καταθέσεις από τους συναδέλφους της γυναικολόγου-Αναστέλλει τη σύμβαση της ο ΟΑΥ

Την ώρα που η Αστυνομία προσπαθεί να συνδέσει τα κομμάτια του παζλ γύρω από την υπόθεση με την 36χρονη γυναικολόγο, που συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση μετά από καταγγελία 73χρονης ότι την εγχείρησε για να της αφαιρέσει την μήτρα, αλλά όπως αποκάλυψε μήνες αργότερα, δεν της αφαιρέθηκε, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας διενεργεί τη δική του έρευνα, ενώ αναμένεται να αναστείλει την σύμβαση της. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπέστη γαστρεντερίτιδα, αποκάλυψε πως δεν της αφαιρέθηκε η μήτρα-Όλο το ιστορικό

Μιλώντας στον REPORTER, η Ανώτερη Λειτουργός του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) Μαρία Κυθραιώτου ανέφερε πως, «θα παγοποιηθεί στο σύστημα, ενδεχομένως, με βάση το τι θα μας δώσει η Αστυνομία, και ως εκ τούτου δεν θα μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες. Εμείς στης συνέχεια θα διορίσουμε ερευνόντα λειτουργό, ο οποίος θα εκδώσει πόρισμα και θα αποφασιστεί κατά πόσον θα τερματιστεί η συνεργασία του οργανισμού με τον συγκεκριμένο παροχέα».

Το χρονικό της υπόθεσης και ο… περίεργος ισχυρισμός

Με βάση τα στοιχεία που έχει ενώπιόν της η Αστυνομία, από τις μέχρι στιγμής έρευνες, δείχνουν ότι πριν μερικούς μήνες η 73χρονη παραπονούμενη επισκέφθηκε την 36χρονη γιατρό, λόγω ακράτειας ούρων.

Εκεί, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, η γιατρός υπέδειξε στην ασθενή πως είχε ινομυώματα και έπρεπε να υποβληθεί σε εγχείρηση για αφαίρεση της μήτρας. Η ασθενής μπήκε στο χειρουργείο στις 25 Νοεμβρίου 2020 και μετά από μια μέρα πήρε εξιτήριο.

Λίγους μήνες αργότερα, η 73χρονη νοσηλεύτηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο λόγω γαστρεντερίτιδας, με τους γιατρούς να της αναφέρουν ότι έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση, στην μήτρα, αφού είχε ινομύωμα. Τότε, η παραπονούμενη τους ανέφερε ότι την αφαίρεσε κάποιους μήνες προηγουμένως, ωστόσο από την εξέταση γιατρού διαφάνηκε ότι κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από άλλο γιατρό.

Μετά την καταγγελία και τις έρευνες που έγιναν από την Αστυνομία, διαπιστώθηκε πως η 36χρονη διαφοροποίησε από το σύστημα του ΓΕΣΥ την επέμβαση, την οποία δήλωσε πως έκανε στην 73χρονη.

Σημειώνεται ότι η επέμβαση για αφαίρεση μήτρας στοιχίζει περίπου τέσσερις χιλιάδες ευρώ, ωστόσο αυτή που δηλώθηκε αργότερα στοιχίζει περίπου 1600 ευρώ. 

Μετά τη σύλληψή της, η 36χρονη ισχυρίστηκε στις Αρχές, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, πως νόμιζε ότι το κομμάτι που αφαίρεσε ήταν από τη μήτρα, αλλά τελικά ήταν κομμάτι του τραχήλου.

Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός προκάλεσε μεγάλα ερωτηματικά στις Αρχές, αφού όπως ανέφερε η ίδια πηγή, είναι πολύ περίεργο πως ένας γιατρός δεν μπορεί να ξεχωρίσει την μήτρα από τον τράχηλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνελήφθη 36χρονη γιατρός-Έβαλε ασθενή στο χειρουργείο και δήθεν την εγχείρησε

Από κατάθεση συνάδελφοί της

Ήδη, αρκετά πρόσωπα από το οικογενειακό, αλλά και το επαγγελματικό περιβάλλον της γιατρού έδωσαν κατάθεση για το περιστατικό, ενώ εντός της ημέρας θα περάσουν κι άλλα πρόσωπα για να απαντήσουν σε ερωτήσεις των ανακριτών.

Το βάρος ρίχνεται πλέον στο στενό επαγγελματικό περιβάλλον της γιατρού, με τους αστυνομικούς να ευελπιστούν να βάλουν σε μια σειρά τα κομμάτια του παζλ και να διακριβώσουν τι ακριβώς συνέβη στην συγκεκριμένη υπόθεση. 

Πέραν την καταγγελίας από την 73χρονη, προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες καταγγελίες, ωστόσο δεν αποκλείεται να προκύψουν από τη διερεύνηση που θα γίνει από τον ΟΑΥ.

Εναντίον της 36χρονης διερευνώνται αδικήματα σε σχέση με παράβαση του Περί Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμου, πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις καθώς επίσης για αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις.

Περιμένει τις εξελίξεις ο ΠΙΣ-Καταδικάζει η γυναικολογική εταιρεία

Κληθείς από τον REPORTER να σχολιάσει την συγκεκριμένη υπόθεση, ο πρόεδρος της γυναικολογικής εταιρείας, Γαβριήλ Καλακούτης, σημείωσε πως από τη στιγμή που είναι υπό διερεύνηση δεν θέλει να αναφερθεί επ’ αυτού.

«Χωρίς να μιλώ για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ανεπιφύλακτα καταδικάζουμε οποιαδήποτε ιατρική πράξη που καταδολιεύει το σύστημα και δεν είναι ειλικρινής».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΙΣ, Μιχάλης Αναστασιάδης ανέφερε πως «δεν είχε τεθεί ενώπιον μας προηγουμένως από κανένα το συγκεκριμένο θέμα. Τώρα θα αναμένουμε την εξέλιξη της έρευνας από την Αστυνομία και αντίστοιχα εφόσον προκύπτουν ζητήματα, θα προχωρήσουμε στη δική μας διερεύνηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι εξετάσεις έκαψαν γιατρούς για FakePass-Βρήκαν εννέα ασθενείς χωρίς αντισώματα

Τρέχουν οι έρευνες για τις υπόλοιπες υποθέσεις γιατρών

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη συνεχίζουν να βρίσκονται οι έρευνες γύρω από τις υπόλοιπες ανοιχτές υποθέσεις κατά γιατρών, οι οποίες είχαν προκαλέσει σάλο στην κοινή γνώμη, όπως για παράδειγμα του καρδιολόγου στη Λάρνακα ο οποίος φέρεται να  εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, με δύο ασθενής του να καταλήγουν μετά από μάχη με τον κορωνοϊό.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, λήφθηκαν δείγματα από άλλους ασθενείς του γιατρού που δήλωναν εμβολιασμένοι και όπως προέκυψε από την ανάλυση που έγινε από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, επτά από αυτούς δεν είχαν αντισώματα.

Από τους επτά ασθενής λήφθηκαν καταθέσεις, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον καρδιολόγο. Ακολούθως, ο φάκελος της υπόθεσης θα οδηγηθεί στον Γενικό Εισαγγελέα, για οδηγίες.

Σε σχέση με άλλο γιατρό, από τη Λεμεσό, ο οποίος επίσης φέρεται να εξέδωσε πλαστά SafePass σε δύο αδέλφια, τα οποία επίσης υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε πως δεν έχουν αντισώματα, διερευνάται κατά πόσον το γεγονός ότι δεν ανέπτυξαν αντισώματα σχετίζεται με ασθένεια που έχουν, όπως και αν επηρεάζει η φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν στην επίδραση του εμβολίου.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αναμένονται και τα αποτελέσματα από το τεστ αντισωμάτων που έγινε στη μητέρα τους και αναλόγως θα προκύψουν εξελίξεις.

Τέλος, σε σχέση με την ασθενή που κατήγγειλε ότι γιατρός την εμβολίασε σε σπίτι οικείου της προσώπου, στη Λεμεσό, αλλά στη συνέχεια νόσησε, με αποτέλεσμα να προβεί σε καταγγελία στις Αρχές, προέκυψαν νέα στοιχεία, τα οποία βάζουν σε σκέψη τους ανακριτές, ως προς το τι συνέβη.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, ενημερώθηκε ότι το πρώτο εμβόλιο στην παραπονούμενη, φέρεται να έγινε σε νυχτερινό κέντρο στην Ελλάδα, ενώ το δεύτερο σε σπίτι οικείου της προσώπου στη Λεμεσό.

Ως εκ τούτου, αναμένεται η συνδρομή των ελληνικών αρχών για την υπόθεση, την ίδια ώρα που ο γιατρός τον οποίο ανέφερε η παραπονούμενη, δεν έχει ακόμη εντοπιστεί, αφού τα στοιχεία που δόθηκαν ήταν ελλιπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Την είχε υπνωτίσει κανονικά στο χειρουργείο-Το σύστημα «καίει» την γυναικολόγο

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών