Στο ακουστικό για τιμωρία της γυναικολόγου το Υπ.Υγείας-«Δεν θα το ανεχθούμε»

Την ώρα που η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες γύρω από την 36χρονη γυναικολόγο που τελεί υπό κράτηση, ο υπουργός Υγείας στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, διαμηνύοντας πως «δεν θα ανεχθούμε οποιεσδήποτε συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο ασθενείς και επιχειρούν να εκμεταλλευτούν το Σύστημα Υγείας».

Κληθείς να αναφερθεί σε ποιες ενέργειες προβαίνει το Υπουργείο Υγείας σε σχέση με την υπόθεση, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε ότι το θέμα τυγχάνει από την πρώτη στιγμή χειρισμού από τον ΟΑΥ. «Έχουμε ζητήσει από τον ΟΑΥ ενημέρωση και αναμένουμε, νοουμένου ότι υπάρχουν κάποια παραπτώματα, να τιμωρηθούν αναλόγως. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι δεν θα ανεχθούμε οποιεσδήποτε συμπεριφορές, παρόμοιες με αυτή», εξήγησε ο κ. Υπουργός.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί πως ορισμένοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το Σύστημα, δηλώνοντας ψευδώς στοιχεία, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο ασθενείς, ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι το θέμα πρέπει να απασχολήσει όλους πολύ σοβαρά. Πρόσθεσε ότι «μπορεί να υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις. Στόχος μας ως Υπουργείο Υγείας είναι να υπάρξει έλεγχος όλων αυτών των γιατρών, ώστε αν υπάρχουν παρόμοια περιστατικά, να μπορούμε να τα βρούμε αμέσως και να μην περιμένουμε από πολίτες να τα καταγγείλουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταθέσεις από τους συναδέλφους της γυναικολόγου-Αναστέλλει τη σύμβαση της ο ΟΑΥ

Στο μεταξύ, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων από πρόσωπα από το περιβάλλον της 36χρονης, ώστε να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα στην υπόθεση, αφού η ύποπτη ισχυρίστηκε πως το εξιτήριο, το οποίο φαίνεται να είχε παραποιηθεί, συμπληρώθηκε από το γραμματειακό προσωπικό. 

Συγκεκριμένα, η ύποπτο ανακρινόμενη αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη και έδωσε τους δικούς της ισχυρισμούς, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως κατά την διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, αφαιρέθηκε ένα κομμάτι ιστού που προσομοίαζε με την μήτρα, εξού και συμπλήρωσε το έντυπο ως κολπική υστερεκτομή. Αναφορικά με τις μέρες του εξιτηρίου, η 36χρονη έριξε αλλού το μπαλάκι της ευθύνης, λέγοντας πως δεν γνωρίζει κάτι, αφού είναι τακτική της εν λόγω κλινικής, τα εξιτήρια να συμπληρώνονται από το γραμματειακό προσωπικό.

Υπενθυμίζεται πως σε κατάθεση της λειτουργός του ΟΑΥ, ανέφερε πως στις 18/12/2020, η ύποπτη υπέβαλε αίτηση αποζημίωσης για χειρουργική επέμβαση της 73χρονη που αφορούσε κολπική υστερεκτομή και κολπορραφή. Για την επέμβαση το ιατρικό κέντρο έλαβε ως αποζημίωση το ποσό των 3900 ευρώ και η γιατρός θα λάμβανε την αμοιβή της ως η συμφωνία που έχει με το εν λόγω νοσηλευτήριο.

Ωστόσο, τον Απρίλιο του 2021, δηλαδή τρεις μήνες μετά την επέμβαση και μετά που η οικογένεια της παραπονούμενης ζητούσαν επίμονα το εξιτήριο, η ύποπτη ζήτησε αναπροσαρμογή της απαίτησης που αφορούσε την εγχείρηση της 73χρονης, ισχυριζόμενη ότι εκ παραδομής δεν δηλώθηκαν διεργασίες, αναφέροντας ότι έγινε κολπική αφαίρεση τραχήλου και όχι κολπική υστερεκτομή. Αφού έγινε η διαδικασία, το νοσηλευτήριο έλαβε το ποσό των 1620 ευρώ και διαγράφηκε η προηγούμενη αποζημίωση.

Στην κατάθεση της η λειτουργός, σημείωσε πως σε περίπτωση που δεν διορθωνόταν το εν λόγω έγγραφο ή γινόταν οποιοσδήποτε έλεγχος από πλευράς του ΟΑΥ, το ποσό της αποζημίωσης των 3900 ευρώ, θα παρέμενε το ίδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπέστη γαστρεντερίτιδα, αποκάλυψε πως δεν της αφαιρέθηκε η μήτρα-Όλο το ιστορικό

Δειτε Επισης

Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας
Έρευνες στη θάλασσα για το άλλο μισό πτώμα-Στο μικροσκόπιο δύο υποθέσεις αγνοούμενων μεταναστών
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανήκει σε μετανάστη το πτώμα-«Υπάρχει υπόνοια ότι πρόκειται για γυναίκα»
Προσπάθησε να επηρεάσει μάρτυρα για να καταθέσει υπέρ του φίλου της και συνελήφθη
Συνελήφθη 66χρονος για κλοπή μοτοσικλέτας στην Πάφο
Συνελήφθησαν δεκατρία πρόσωπα που εργάζονταν παράνομα
Πτώμα σε αποσύνθεση εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή στη Σωτήρα
Ενώπιον της Βουλής πρόταση νόμου για ποινές σε ακτιβιστές που κυνηγούν τους... κυνηγούς
Οι επικίνδυνες παραλίες, οι πολίτες που αγνοούν τον κίνδυνο και οι ενέργειες διάσωσης του ΚΣΕΔ
Μοιάζει με... πόλεμο η προσφυγή για παύση Ελεγκτή-Το deja vu με πρωταγωνιστές της υπόθεσης Ρίκκου